Dodaj do ulubionych

Do szczęśliwych mam w 16 tc ....:))

30.05.06, 15:45
Kochane mamusie, napiszcie proszę kiedy miałyście ostatnią @ i na kiedy macie
termin. Ja mialam 07.02 a termin mam na 25.11 Czy to nie za długo? Najpierw
miałam na 14.11 ale ze względu na mój 31 dniowy cykl gin. przesuneła mi na
25.11
Czy boli Was też brzuszek w lewym dolnym boku (podbrzusze). Mnie dziwnie
boli, szczególnie gdy w tym miejscu uciskam, trochę się tym martwię crying((
Proszę, napiszcie swoje spostrzeżenia.

Z góry bardzo Wam dziękuję smile)))
Obserwuj wątek
    • limonka26 Re: Do szczęśliwych mam w 16 tc ....:)) 30.05.06, 16:03
      Nikt nie chce się ze mną podzielić wrażeniami i info. ???sad(((
    • kasiagarcia Re: Do szczęśliwych mam w 16 tc ....:)) 30.05.06, 16:07
      Cześć,
      Dzis jest ostatni dzień mojego 16tc, termin mam na 15.11. a ostatnia @ miałam
      8.02
      Czy twój termin zmienili po USG? Ponieważ miałam strasznie rostrzelone
      miesiaczki to moja lekarka co prawda ustaliła mi termin ale juz w 7 tc kazła
      robić pierwsze USG żeby sprawdzic czy nie jest przypadkiem młodsze. Z rozmiarów
      USG wyszło że jest moze młodsze o 2 dni wiec terminw zasadzie został taki jak
      ustalono na początku - i tak sie tym bardzo nie przyejmuje bo w przypadku 1
      ciazy żadko kiedy rodzi sie w terminie, z tego co pamietam prawie 70% rodzi po
      terminie z tolerancją do 2 tygodni.
      Dosc dobrze znosze ciąże na poczatku nie maiałam żadnych fajerwerków typu
      mdłości, tylko cały czas jestem trochę przemęczona i bardzo dużo śpię - kiedyś
      chodziłam spać tak około 1 w nocy teraz o 22 mażę juz o spotkaniu z poduszką.
      Od gdzieś tak 10 tc miewam kujące bole w dole brzucha raz z prawej raz z lewej
      strony (ale cześciej z prawej smile, to podobno nic takiego, czujesz jak więzadła
      macicy sie rozciagają.
      Prawdę mówiąc nie mogę sie już doczekać aż maleństwo zacznie kopać bo jak na
      razie to mam wrażenie (choć na drugim USG widziałam jak skarbek sie wierci w
      środku i ślicznie rośnie), że ta ciaz to jakieś urojenie. smile
      K.
      • ppaula2 Re: Do szczęśliwych mam w 16 tc ....:)) 30.05.06, 19:01
        Witam!!!!
        Ja też jestem w 16tc. OM miałam 11.02 i termin porodu mam na 18.11. Dzidzia
        czuje się dobrze. Dzisiaj byłam na USG i jestem bardzo szczęśliwa. Dzidzia od
        jakiegoś czasu mnie kopie. Jest to moja druga ciąża, a dodam, że w pierwszej
        ruchy czułam też bardzo wcześnie bo w 16tc. Zapraszam cią na forum listopadówek:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37458
        • pitu_finka Re: Do szczęśliwych mam w 16 tc ....:)) 30.05.06, 19:13
          OM 10 luty, termin 17 listopada. Dzidzi idzie dokladnie z terminem wg. OM. I
          taz na razie mam wrazenie ze to urojenie bo wszelkie dolegliwosci mnie omijaja.
          Nie mialam nawet pol porzadnej mdlosci. I tez juz czekam az zacznie w koncu
          kopac
          • kasiak37 Re: Do szczęśliwych mam w 16 tc ....:)) 30.05.06, 19:31
            OM 11 luty,termin na 18 listopada.Moj Kubus jest po USG genetycznym w 14 tc i
            jest zdrowysmile.No i juz niezle kopie swoja mamusiesmile
            • mariken Re: Do szczęśliwych mam w 16 tc ....:)) 30.05.06, 19:53
              no to witam w klubie, ja też miałam om 10 lutego, ale coś mi się nie zgadzało z
              wyliczeniami lekarza, i chyba owu miałam później. w każdym razie wg ostatnich
              wyliczeń usg termin mam na 24 listopada :o))). suwaczek chyba muszę
              przestawić...

a.
              • kamila_21 Re: Do szczęśliwych mam w 16 tc ....:)) 30.05.06, 20:48
                ja tez smile)) ostatnią miesiączkę też miałam 10.02, pierwszy termin ustalony na
                17.11 ale po USG zmieniony na 12.11 więc nieco szybciej. Pierwsze tygodnie
                ciąży były dosc ciężkie, wieczne zmęczenie. zapachy przeszkadzały, było mi
                niedobrze itd... chodziłam rozdrażniona ale nie wymiotowałam. Teraz czuję się
                swietnie, czasem troszke zmęczona(po pracy ale pracuje fizycznie 8
                godzin).Brzuszek tez mnie czasem pobolewa ale to ponoc macica się rozrasta. A
                moje malenstwo kopie od zeszłej niedzieli smile)) przepiękne uczucie smile tez za
                niedługo poczujecie. Szkoda tylko ze brzuszka mi jeszcze nie widac ale mysle ze
                mamy czas smile pozdrawiam serdecznie i jestem ciekawa ktora pierwsza urodzi smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka