Dodaj do ulubionych

warszawa- złobek na ul. smoczej??????

02.02.07, 21:55
Jestem mamą 9 miesięcznego Piotusia chcemy z mężem oddać go od września do
żlobka. najbliżej mamy żłobek na Smoczej. mam duże obawy pred oddaniem
Piotrusia ale muszę wrócić do pracy. czy jest ktoś kto może mi powiedzieć
coś o tym żłobku? jaki tam pracuje personel? jakie dzieci mają warunki? ile
jest grup?
we wrześniu Piotruś będzie miał 16 miesięcy i nie wiem czy nie jest jeszcze za
mały/????????
Obserwuj wątek
    • karolinawlodarska Re: warszawa- złobek na ul. smoczej?????? 06.02.07, 22:15
      czy nie ma nikogo kto może mi coś powiedzieć o tym żłobku?
      a może jest jeszcze jakiś inny niedaleko o którym możecie powiedzieć coś dobrego?

pozdrawiam i proszę o odpowiedź
      karolina włodarska
      • fittonia Re: warszawa- złobek na ul. smoczej?????? 08.02.07, 20:27
        czesc,moja mala poszla do tego zlobka jak miala 7 miesiecy,poniewaz tez mialam
        go najblizej,teraz sie przeprowadzilismy,ale coreczke nadal tam wozimy,znajome
        ktore tam odbywaly praktyki,twierdza ze to jeden z lepszych zlobkow,sa tam 4
        grupy,personel kompetentny,zyczliwy,sympatyczny,ja ososbiscie jestem
        zadowolona,przedewszystkim pracuje dosc dlugo,co jest waznym atrybutem,jest
        czysto,estetycznie,zadbanie,sale sa dosyc spore ,przewiewne,dzieciaki maja do
        dyspozycji duzo zabawek-ciekawych,kolorowych,urozmaiconych,bardzo tez podoba mi
        sie urozmaicona dieta,co jest wazne,ze przestrzegane sa wszelkie diety
        eliminacyjne i prosby rodzicow co do opieki nad dzieckiem,wszystkie
        spostrzezenia opiekunek odnosnie nietypowych zachowan dziecka,jak np nagla
        goraczka,sa od razu przekazywane rodzicom,prowadzone sa rozne zajecia
        rozwojowe,jak np rytmika motoryka,organizowane roznego rodzaju imprezy,np dni
        otwarte bale mikolajki przedstawienia teatrzyki,mysle ze jak na mozliwosci
        placowe jest bogato zaopatrzony plac zabaw,jak dla mnie mogloby byc jeszce
        wiecej zieleni,zlobek moze nie jest super nowoczesnie wyremontowany,ale jest
        ok,najgorszy jest okres aklimatyzacyjny dzieciaczka,zanim sie przyzwyczai do
        rozlaki z rodzicami,ale mozessz na poczatku wchodzic z maluczem aby sie
        oswajal,nie wiem czy dosyc wyczerpujaco ci opisalam co bys chciala wiedziec,na
        wszystkie pytania tez odpowie pani kierownik,jakby cos jeszcze podam ci gg
        1809434,albo adres kataya@gazeta.pl,pozdrawiam
    • majowa-mama Re: warszawa- złobek na ul. smoczej?????? 08.02.07, 20:16
      Michał chodzi tam od września, najpierw do pierwszej grupy, teraz do drugiej.
      Jestem w 100 % zadowolona z tego żłobka. Michaś poszedł tam jak miał 13
      miesięcy więc w I grupie był krótko.
      Wczoraj był bal karnawałowy !
      www.zlobki.waw.pl/zlobki.php?pid=2180&z=18
      Grup jest 4, ciocie są bardzo opiekuńcze smile

pozdrawiam
      Anka
      www.strefamamy.pl/
      • fittonia Re: warszawa- złobek na ul. smoczej?????? 08.02.07, 20:32
        witam majowa-mama,jak widac nasze zdanie na temat zlobka sie pokrywa,wiec jest
        naprawde niezle,moja gwiazda tez jest obecnie w drugiej grupie,wiec do
        zobaczenia gdzies w przelotach,pozdrawiam
    • dzida133 Re: warszawa- złobek na ul. smoczej?????? 09.02.07, 12:52
      Witam, ten żłobek jest super , moja Jagoda jest w najstarszej grupie, ale
      wszystko mi się tu podoba i polecam każdej koleżance. Naprawdę żałuję, że
      oddałam ją tu dopiero jak miała 2,5 roku, napewno rok za późno.
      • karolinawlodarska Re: warszawa- złobek na ul. smoczej?????? 09.02.07, 19:13
        dzięki serdeczne, takie opinie są dla nas bardzo cenne, mam nadzieje że moj
        synek i ja z mężem też będziemy tak zadowoleni jak wy. jeszcze raz dzięki.
        dzwonilam już do żłobka i prawdopodobnie powiedziała pani pielęgniarka że trafi
        od września do grupy (chyba) drugiej. czy panie tam pracujące są fajne? dużo
        jest dzieci?

dzięki za uspokojenie naszych emocji.....
        pozdrawiam karolina włodarska.
        • fittonia Re: warszawa- złobek na ul. smoczej?????? 10.02.07, 09:39
          czesc,jak pisalam moja mala jest obesnie w 2 grupie,ja z mojej strony nie mam
          nic do zarzucenia paniom opiekunkom,sa mile sympatyczne i jak poprosze o cos
          odnosnie coreczki np zebys czegos nie jadla,ze wzgledu na alergie albo czesciej
          zmienic pieluche itp,nigdy nie odmowily ze czegos nie zrobia albo potraktowaly
          mnie z laski,a ostatnio slyszalam,ze maja wprowadzic zmiany i te same opiekunki
          maja prowadzic dzieci poczawszy od pierwszej grupy do ostatniej,jak dla mnie
          super,dla malucha mniejszy stres jak wraca po wakacjach i widzi znajome
          twarze,pozdrawiam
        • majowa-mama Re: warszawa- złobek na ul. smoczej?????? 10.02.07, 15:15
          W tej chwili w grupie drugiej czyli w Biedroneczkach jest około 20 dzieci.
          Jakbyś chciała to mogę Ci wysłąc kilka zdjęć z wigilii w żłobku. Dzieci śpią w
          normalnych małych łóżeczkach - nie są to już takie niemowlęce łółeczka ze
          szczebelkami.
          Panie opiekunki udzielają dokładnej informacji o dziecku i choć są bardzo
          zabiegane to zawsze znajdą chwilkę na serdeczną rozmowę. Widzę, że dokonale
          rozszyfrowały charakter mojego Michasia i dokładnie wiedzą jak z nim postępować.
          Co więcej koles co chwile prezentuje nam nowe umiejętnosci, których sami go nie
          uczyliśmy. Ostatnio w żłobku śpiewają piosenkę "zima zima zima, pada pada
          śnieg" - przy słowach jadę jadę w świat sankacmi sanki dzwonią dzwoneczkami
          koleś zaczyna potrzacać niby dzwonkami w obu rączkach - super to wygląda i mu
          się bardzo podoba. Co chwilę w domku jest "Mama lala" i śpiewam mu w kółko tą
          jedną piosenkę hihi
          A najważniesze że ma kontakt z innymi dziećmi - tego nie zapewni mu żadna niania

Wiadomo, ze trochę czesciej choruje - z tym trzeba się liczyć i nie łudzić się,
          ze chorować nie będzie. Ale to jedyny minus.
          pozdrawiam
          Anka
          www.strefamamy.pl/
          • ajedr515 Re: warszawa- złobek na ul. smoczej?????? 14.02.07, 11:54
            A długo czekałyście na przyjęcie dzieci do żłobka?
            • kwarych Re: warszawa- złobek na ul. smoczej?????? 19.02.07, 15:36
              Witam,
              słyszałam same rewelacyjne opinie na temat tego żłobka, ale podobno jest
              strasznie trudno się tam dostać. Sama mam 20`sto miesięcznego synka i PILNIE
              poszukuję żłobka dla niego. Próbowałam na Smoczej, ale trzeba czekać,
              niewiadomo ile. Szukam prywatnych żłobków na terenie żoliborza lub bliskiej
              Woli. Będę wdzięczna za pomoc gdyby ktoś coś słyszał lub mógł pomóc w dostaniu
              się na Smoczą. moj mail - kwarych@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka