dziadkowie

(39 wyników)
  • moze jeszcze za wczesnie, ale mam pytanko; czy Wasze maluszki razem z Wami zaczynaja juz przygotowywac prezenty, laurki itp na Dzien Babci/Dziadka? mi jak na razie nic fajnego do glowy nie przychodzi oprocz korali z filca lub makaronu...:) moze tu na forum "sciagne" jakis fajny pomysl :) dzieki i pozdrawiam
  • Macie jakieś pomysły ...:D
  • Dziś przed 6 zmarł w szpitalu mojego m dziadek. Długo chorował, powoli umierały narządy, miał 88 lat, jego ojciec miał 88 lat jak zmarł i dziadek też chciał dożyc tego wieku i osiągnął swój cel. Wczoraj miałam jechać od szpitala ale się bałam, bo źle wyglądał, a ja nie chciałam go pametać takiego ze szpitala, tylko jak siedział przed domem.... Zwykle o 7 spię ale dziś wstałąm bo nie mogłam spać. Dziadek odszedł do Babci :(
  • Od miesiąca były ustalenia co i jak. Jutro ma być obiad u teściów. Mieli być moi dziadkowie i mama. Od 7 lat jestem z NM, a nasze rodziny sie nie poznały. Jeszcze dzisiaj dzwoniłam żeby potwierdzić, że po nich NM podjedzie, a o 21 dzwoni moja mama, że dziadkowie nie przyjadą jutro, bo nie zostali oficjalnie zaproszenia przez kogoś z rodziny NM. No bo to on albo jego mama powinni ich zaprosić, bo ja nie mogę zapraszać kogoś nie do swojego domu. Ja pierdole!!! Teściowa wszystko dzisiaj ...
  • Cos takiego www.allegro.pl/item518411172_zyczenia_prezent_na_dzien_babci_i_dziadka_foto.html to bedzie od mlodego dla dziadkow,natomiast nie wiem co kupic swojej babci,rzuccie jakims pomyslem.
  • Ja myślałam o kubku albo bluzce ze zdjęciem synka, ale może ktoś ma jeszcze jakiś inny fajniejszy pomysł.
  • Moj odkad poszedl do przedszkola jest jakis anty nastawiony do dziadkow a szczegolnie do dziadka.nie wiem o co chodzi ,do tej pory ``zakochany` teraz wrecz odpycha dziadka gdy ten chce np prowadzic wozek z mlodszym,chce isc z nim na plac zabaw( tylko z mama) itd.Przykro i dziadkom i mi...A czy u Was sa takie etapy?
  • chciałam się z Wami pożegnać, ale mieliśmy pod górkę i trochę problemów, które dopiero przed chwilą się rozwiązały, bo puściłam ostatni transport kurierem do UK. Chciałam w weekend Was poprosić o spotkanie na kawce na mieście, ale chyba nie dam rady się wyrwać, bo dziś w nocy umarł mój dziadek. Od kilku dni było kiepsko, jeżdziłam na oiom do niego, bardzo źle było, nawet nie będę opisywać tego widoku :(. No i tak ani nastroju, ani możliwości, bo teraz moi rodzice muszą się wszystkim zająć, ...
  • u 81 latka, który jest już po operacji ale chemii nie mozna podać bo by go nawet najsłabsza zabiła :-( Mój dziadek jest wychudzony i osłabiony. Poniewaz to silny facet więcej chodzi niz leży. Narazie bez przerzutów. Jak myślicie raczej ten nowotwór przejdzie na inne organy? Czy może jest szansa na jeszcze parę lat życia? Na miejscu będę dopiero w święta Wielkanocne. To pierwsza taka choroba u nas w rodzinie, słyszałam, że te nowotwory jelitowe to najcięższe i najszybciej wykańcz...
  • Tak się zastanawiam. U mojej Klary jutro w przedszkolu jest impreza z okazji dnia babci i dziadka. O dziwo chęć przybycia wyrazili i jedni i drudzy dziadkowie. Ale tak się zastanawiam czy iść tam też np. zrobić jakieś zdjęcia? Czy po prostu czekać aż wrócą do domu po imprezie.
  • Czas już sie rozejrzeć za prezentami :) Na pewno podarujemy dziadkom wspólne zdjęcie, może nawet do fotopgrafa się wybierzemy :)
  • Jeszcze 2 tygodnie, macie juz coś zakupionego, zamówionego...? Poproszę o Wasze pomysły, moze skorzystam ja i inne mamusie ;)
  • Starszak bedzie mial Komunie w przyszlym roku jednak juz zaczelam zastanawiac sie nad lista gosci.Na wszystkich tego typu imprezach ;chrzciny,urodziny bylo okolo 10 osob (dziadkowie i nasze rodzenstwo w tym gronie sa tez chrzestni)tak wiec na Komunii tez bedzie tylko taka liczba osob.Jednak moja kolezanka uwaza ze na Komunie zaprasza sie dalsza rodzine (moje ciocie-rodzenstwo moich rodzicow)bo tak wypada (!) i ze w przypadku Komunii trzeba sie liczyc z wyprawieniem malego wesela (!!!).Jak dla...
  • ja się chyba wyłamię, ale po prostu od kiedy zaczęłam być bardziej kumata, po prostu nie znoszę świąt. Zawsze wtedy dzieje się coś co spowoduje, że mam łzy w oczach. Ludzie wcale nie są dla siebie mili, wręcz przeciwnie. Każdy ma wobec innych oczekiwania, wszyscy się zaharowują już tydzień przed, trzeba kupić prezenty, mimo że tak naprawdę nie wiadomo co kto chce i co lubi. Nie wiem, mam ochotę uciec gdzieś do jakiejś pieczary i przeczekać. Dla mnie nie ma "Wesołych świąt". W dniu dzisi...
  • Piotruś ma przykazane miesięczne leczenie klimatem nadmorskim we wrześniu. Ja dostanę jedynie tydzień wolnego. Pozostałe tygodnie mogłyby "obstawić" babcie i ciocia (które Piotrus bardzo lubi). Ale 3 tygodnie bez mamy dla 4 latka.....? A może przesadzam...... Może to problem dla mamusi a nie dla synka?
  • zastanawiam się jakie jest wasze zdanie na ten temat. Klaudiusz był raz dwa tyg. temu i powiedziałam nigdy więcej. Byliśmy na weselu i teściu go wziął do siebie mimo, że ja wolałam aby go uśpił u nas w domu. Jak go odebralizmy na drugi dzien to Klaudiusz nie chciał się odemnie odkleić, a na drugi dzien jakaś masakra, sikał wszędzie gdzie popadnie, kupa też, bił mnie. Moim zdaniem to był jego żal za to że go zostawiłam. Teściu chciał go wziąść znowu na dwa dni do siebie, abym odp...
  • Miałam dziś coś w rodzaju wypadku, nawet nie wiem ja to nazwać. Wkładałam Rozalkę do fotelika samochodowego i wjechał na mnie samochód... Drzwi miałam przymknięte, dziecko na szczęście już w środku jakiś dziadek z aparatem słuchowym o kulach i pewnie przyślepy wjechał we mnie swoim seicento. Na szczęście trafił w kant drzwi, nie wiem co mnie uderzyło, czy moje drzwi, czy jego lusterko, boli mnie bark, ręka, mam siniaka wielkości arbuza na nodze. Pewnie nawet byłoby mi dziadka szkoda gdy...
  • Ja jestem zszokowana ,jak mozna byc tak bezmyślnym?? forum.gazeta.pl/forum/w,88104,98587754,98587754,Poradzcie_mam_wnerw_.html?wv.x=2
  • Wszystkie albo sprzątają przy sobocie ;) albo na spacerku - u nas piękne słoneczko, ale my i tak w domu uziemieni, bo się kurujemy. Noc, wbrew moim pesymistycznym przewidywaniom, ok. Konrad przespał całą na nurofenie podanym o 18, rano obudził się z tylko lekko ciepławymi skroniami, więc super, katarek ma szczątkowy. Ja też lepiej spałam, tyle że za krótko ;) nic nowego zresztą ;) M niedługo wyjeżdża do Krakowa na męską imprezę z kolegami ze studiów. Dobrze, że się trochę pozbieraliśmy...
  • to nasze pierwsze tak poważne rozstanie (od piątku do niedzieli 08-07) - nigdy wcześniej sam nie wyjeżdżał,a teraz moja teściowa zabrała go na tydzień "na wieś" do swojej siostry. Spodziewałam się kłopotów, ale na razie jest Ok - przynajmniej u małego..bo ze mną to troszkę gorzej ;) od wczoraj nie mogę sobie miejsca znaleźć, dziś dzwoniłam do Wojtusia ale nie miał czasu ze mną rozmawiać bo pielił z ciocią grządki!a przed chwilą zastałam naszą suczkę na łóżku u starszaka i tak mnie to ro...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się