Forum eDziecko edziecko eZabawy
ZMIEŃ
      dziadkowie

dziadkowie

(16 wyników)
    • Czy myśleliście już o tym co przygotować na to święto. Ja mam 18 miesięcznego bąbla i chciałabym z nią coś przygotować ale nie mam pomysłu . pomocy!!!!!!!
    • no wlasnie jesli ktoras z was ma i moze sie podzielic bede wdzieczna:)
    • Zastanawiam sie co przygotować dla dziadkow z okazji ich święta , moja pociecha ma prawie rok i proszę abyście sie podzielili pomysłami związanymi z tym dniem - laurki pamiątki cos ciekawego i zabawnego od takiego małego szkraba .dzięki :)
    • Z pewnością macie wiele pomysłów, co można przygotować jako prezent od pierwszej wnusi, na pierwsze święto dziadków! za wszystkie rady serdecznie dziękuję.
    • Chciałabym nauczyć moją córcię jakiegoś wierszyka dla babci, dziadka (już niedługo Dzień Babci, Dziadka), ale nie znam żadnego. Będę wdzięczna za każdy. Pozdrawiam z Nowym Rokiem!Iza
    • kosi kosi(15)

Wiem że wielu z Was pytanie wyda się strasznie śmieszne, ale niech tam. Co to znaczy "kosi-kosi"? Bo w książeczce zdrowia wyczytałam, że w jakimś tam wieku dziecko powinno robić "kosi-kosi" i "pa pa". "Pa pa" to rozumiem że machać na pożegnanie. Ale nad tym "kosi-kosi" to dumaliśmy z mężem pół wieczora i nie wymyśliliśmy. Któraś mama pomoże?
    • Temat może niepoważny... Proszę o odzew wszystkich,którzy pamiętają z dzieciństwa wierszyk o sroczce,która warzyła kaszkę!Otóż chciałam nauczyć tego Zuzię (11mies.,zafascynowana tego typu zabawami),ale okazuje się,że każdy zna inną wersję! Jak to szło?? Mamy też w domu dylemat co do końcówki "kosi-kosi łapci" - co ma dać dziadziuś,a co babcia (mleczko,jajeczko,ciasteczko...).
    • czesc jaka znacie wersie tego ja taka TOSI TOSI LAPCI POJEDZIEM DO BABCI BABCIA DA NAM MACZKI I ZROBIMY POCZKI DZISAJ POCZKI JUTRO PACZKI A W NIEDZIELE NIE MA MACZKI NAPISZIEC jaka wersie znacie bo slyszalam rozne....
    • Cześć!~ Kiedy zaczęłam przy znajomych bawić się z moją córeczką w kosi , kosi łapci, okazało się, że są różne zakończenia. Oto one: KOSI, KOSI ŁAPCI, POJEDZIEM DO BABCI... ...babcia da papierka, a dziadek cukierka! ...babcia da nam kaszki, a dziadek okraski! ...babcia da pierożka, a dziadek tabaczki z rożka! ...babcia da nam sera, a dziadek papiera! Jakie Wy znacie zakończenia? Pozdrawiam Ula i Milenka
    • Ostatnio zaczęłam moja córeczkę uczyć łaczenia rączek, ale z tekstem nie idzie mi najlepiej. Pamiętacie jak to idzie... Kosi, kosi łapki, Pojedziem do babki, .............??????? Z góry goraco dziękuję, Natalka pewnie też się ucieszy. Nowaczek
    • czy ktoś zna tą piosenkę, uczyłam się jej w przedszkolu, ale to było tyle lat temu...i teraz mam w głowie zupełną pustkę. Mamy w domu kilka baranków i przyjemnie by było pośpiewać o nich piosenkę. Dorota i mały Kacpercio
    • Pomozcie, za nic nie moge sobie przypomniec. Dzieki
    • Może ktoś zna całą rymowankę, ja znam tylko tyle: kosi-kosi łapki pojedziem do babki. Dużo, no nie ? ;-) Mam 8 mies.dzidzię i chciałąm prysnąć 'wiedzą', ba - tylko jak to zrobić / Może ktoś sobie coś przypomnie ? Pozdrawiam, Skylight
    • Co taki maluch może samodzielnie wykonać dla Babci i Dziadka? Proszę o pomysły, ewentualnie jakieś linki. Dziękuję.
    • no właśnie dzień Babci i Dziadka tuż tuż i w związku z tym mam pytanie co szykujecie dla dziadków od swoich pociech. Moja Ola ma 15 miesięcy i sama nic nie zrobi (tzn. nie narysuje itp) i ja chcę coś od niej wymyślić. Dla jednych dziadków mam zamiar zrobić kubki ze zdjęciem ale drudzy nie uznają kubków więc myślę nad czymś innym. Zdjęcie w ramce już kilka razy dawałam, pomyślałam nad czymś w rodzaju laurki z życzeniami i zdjęciem ewentualnie z odbiciem rączki Oli w antyramie. A może Wy macie ...
    • No właśnie,jak balej brzmi ten wierszyk??? Bo ja mam kompletną pustkę... Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się