Forum eDziecko edziecko Przedszkola
ZMIEŃ
      dziadkowie

dziadkowie

(19 wyników)
    • zabierają maluchy z przedszkola - o ile w ogóle przedszkole coś dla dziadków organizuje - od razu po spotkaniu/występach? U nas spotkanie dla dzieci z dziadkami ustalono na godz 10. I dziadkowie napewno go zabiorą. Ciekawi mnie czy większość dzieci, do których przyjda dziadkowie, wraca z nimi do domu???
    • O której godzinie macie uroczystość z okazji dnia babci i dziadka. U mnie jest o godz. 9.30 - moim zdaniem to bez sensu że takie uroczystości są o takiej godzinie - a co z dziadkami którzy pracują. Zapytałam co potem z dziećmi bo przecież wiadomo że przedstawienie potrwa z godzine - Pani odpowiedziała że mogą zostać w przedszkolu ale wiadomo że większość dziadków zabiera dzieci.
    • O której godz. są u was uroczystości z w/w okazji. U nas o 12.15 wydaje mi się że dość wczesnie bo pracujący dziadkowie i babcie nie mają zbytnio szans w tym uczestniczyć. Dzieci zawsze ok. 12.15 idą spać wieć pewnie nie będzie w tym dniu leżakowania, ale co później z dziećmi - odebrac je czy zostawic jeszcze w przedszkolu. Ile moze trwac taka uroczystość ?
    • Czy wasze przedszkolaki uczą się wierszyka z tej okazji? Jeśli tak, to możecie zacytować?
    • Będzie przedstawienie, syn ma przydzieloną rolę. Uczy sie jej pilnie i bardzo jest z niej dumny....wszystko ok..ale niestety nie ma komu sie pochwalic. Co robicie drogie mamy w takim przypadku? Smutno mi jak pomysle, że inne dzieciaki beda mialy nawet i cały komplet....a u nas niestety nikogo (dziadek odszedł miesiąc temu, młody moze jeszcze nie jarzy, że go na spotkaniu w przedszkolu nie będzie).
    • www.24opole.pl/8216,Matka_przyszla_na_wystep_syna_do_przedszkola._Zostala_wyproszona,wiadomosc.html
    • bo ferie i mało dzieci chodzi.ok. Dzieciaki robiły jednak jakeis niespodzianki dla dziadków,miały je wręczy ć w domu i powiedziec wierszyk.a tymczasem-echo,moje dziecko nie przyniosło z przedszkola owej niespodzianki,bo jak się okazało nikt dzieciom nie dał. no i co z tym zrobić???? dziecko było po powrocie do domu zrozpaczone,że "zapomniało" prezentu,ale kontaktowałam sie z innymi mamami i nikt nie dostal prezentu przygotowywanego na świeto dziadków. poza tym u nas dzieci w o...
    • Drogie Mamy przedszkolaków, prosze Was o rady i opinie :) Za dwa tygodnie wraz z mężem mamy wyjechac n a8 dni do Indii. Zostaliśy zaproszeni n atradycyjne hinduskie wesele. Wszystko już ałatwione bilety itd. Bartuś (3,5 latka) ma zostac z babcią i dziadkiem których lubi i bardzo dobrze zna. Zostają u nas w domu. Problem polega na tym, ze bardzo się martwię jak ten czas bez nas zniesie. Jest mocno ze mną związany zostawał sam może z 3-4 razy na jedną noc i znosił to dzielnie choci...
    • Witajcie! U nas już w piątek 13-go przedszkole organizuje dzień babci i dziadka. Wygląda na to, że z racji różnych żadnego przedstawiciela starszego pokolenia dla naszego synka nie będzie. Czy powinnam w takim razie ja tam pójść, by nie było mu smutno, czy jeszcze jest jakieś inne rozwiązanie? Może nie pójść wcale? Albo nie puścić w tym dniu dziecka do przedszkola? macie jakieś rozwiązanie, sugestię? To z góry dzięki za odpowiedź!
    • Witam wszystkich serdecznie i jednoczesnie prosze o rade... Moj Bombel ma 2,5 latek i od wrzesnia jest przedszkolakiem. Radzi sobie naprawde zaskakujaca dobrze /nawet lepiej niz niektore 3 latki/, nie placze, grzecznie sie bawi, wola siusiu, itd. Slowem lubi to przedszkole - jezdzimy razem z sasiadka /4 letnia/ ze starszej grupy, z ktora juz sie wczesniej przyjaznil, wiec razniej im, ze sa w jednym przedszkolu. Dodam, ze lokalizacja super tuz obok extra parku, spokoj, cisza kilka m...
    • Wczoraj moj synek poszedł z dziadkiem pierwszy raz do przedszkola na zajecia adaptacyjne. Mile panie przedszkolanki, ladne przedkole. Synek bawil sie swietnie po godzince dziadek wyszedl i wrocil po synka za 40 minut. W domu okazalo sie, ze ma rozcieta dłon. Nie jest to bardzo gleboka rana,ale na calej dlugosci dloni i bardzo go boli. Synek mowi, ze byli na dworzu i ze upadl na chodniku. Mowi jeszcze nie wyraznie, wiec nie wiem do konca jak to bylo. Dzisiaj dziadek ma sie zapytac. Norma...
    • U mnie 2 dni super, a potem coraz gorzej. W środę rano bąknął, że nie chce iść, ale poszedł chętnie bo miał mi kolegę pokazać (potem ponoć cały dzień spędził na rękach u pani) W czwartek już jęczał, że nie chce iść, bo dzieci płaczą, więc wymyśliłam jak ma rozbawić towarzystwo no i pomysł mu sie spodobał, szedł zadowolony, ale już przy rozstaniu był krzyk (potem okazało się, że bawił się z dziewczynką autami w kraksy i fajnie było) a dziś jak się obudził udawał, że nie ma tematu przedsz...
    • Kochane, proszę doradźcie, Mój synek ma 2,5 roczku. Jest dość samodzielnym, wesołym oraz rozpieszczonym i niegrzecznym dzieciaczkiem. Oboje z mężem pracujemy, synek przebywa z dziadkami (razem mieszkamy w domku z nimi). Jest teraz miejsce w fajnym przedszkolu prywatnym które nie jest jednak drogie (bardzo wspomagane przez gminę). Byliśmy tam w poniedziałek, bardzo nam się podobało, znam osoby zadowolone z tego przedszkola. Mały był zachwycony, ale oczywiście w towarzystwie rodzic...
    • Mój 3,5 letni synek od maja chodzi do przedszkola, jest bardzo ruchliwym dzieckim, niestety upartym, zawziętym. Nie jest jednak zaczepny,ale w chwili, kiedy inne dziecko robi mu krzywdę, coś zabierze, nie odpuszcza, lecz reaguje agresją. Kiedy jesteśmy z nim na spacerze w parku czy w innym miejscu, w którym bawią się dzieci, nie dochodzi do takich sytuacji, gdyż jesteśmy w stanie mu wytłumaczyć by w ten sposób nie postępował, że takie odpowiadanie na zaczepki nie jest właściwe. W ...
    • Drogie mamy W związku ze zbliżającą się powoli rekrutacją proszę o opinie na temat powyższych przedszkoli.
    • Czesc tu Marlena mama 2-letniego Mikołaja Mam dylemat. Moj synek z powodzeniem chodzi do przedszkola w Warszawie (prywatne przedszkole dla maluszkow), dobrze się zaklimatyzował. Jest lubiany. Ale pojawił się problem. W przedszkolu jest dziewczynka - 2,5 roczku, która odstaje od innych dzieci. nie umie sie za bardzo bawic i generalnie gdzie ją posadzą tam siedzi. Dyrektorka przedszkola wczoraj powiedziała przy mnie do tej dziewczynki, że jest straszną gapą, nic nie umie i niech odda ko...
    • bo wczoraj rano zaprowadziłam córkę, a popołudniu odbierał ją mąż. I co? nikt go o dowód osobisty nie poprosił. Kazali na kartkach dowody wypisac? kazali, podałam i po co? dla formalności. Przedszkole 150 dzieciaków, dużo miejscowych a dużo z okolicy jak my, nie jesteśmy że tak powiem znani z "pyska" bo nie mieszkamy w centrum gdzie mieszka prawie cały personel przedszkola, i wszyscy się znają, więc co to miało byc? I co zwrócic uwagę czy może czekac na jakąś wpadkę?(ale co ma ktoś obc...
    • Wiem, że są dyżurne przedszkola, ale jestem sceptycznie nastawiona bo mój mały dopiero się zaklimatyzował w swoim i trochę się obawiam. Urlop z trudem wywalczyłam 3 tyg w sierpniu babcie odpadają a wy jak sobie radzicie???
    • Cześć. Jak organizujecie opiekę dla waszych chorych dzieci? Mój syn poszedł w lutym do przedszkola. Kiepski okres bo grypa i w ogóle. Sporo chorował.Mąż wtedy nie pracował więc nie było problemu żeby Krzyś siedział w domu. Teraz Piotrek poszedł do pracy a Krzyś nie choruje już tak często. No ale co jeśli zachoruje? Babcie obie pracują, ciocie też...Wiadomo że można wziąć na dziecko zwolnienie lekarskie ale wszystko ma swoje granice. NIe można tego robić raz na miesiąc... Napiszci...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się