Forum Ukryte emagiel
ZMIEŃ
      dziadkowie

dziadkowie

(30 wyników)
    • I chyba jakaś uprzedzona jestem, ale parę rzeczy mnie zirytowało: - dostaję od "babci- coici" (nie biologiczna babcia, nie chce by ją nazywać babcią) informację, ze młoda robiła po 3 kupy dziennie. Pytam jakie- normalne. Młoda lekko markotna, w domu normalna biegunka (wodnista), a za dwa dni lecimy na wakacje... Czyli nie zauwazyli, ze coś jest nie tak. - przez 4 dni nie zmieniali dzieciom bielizny (dostałam z powrotem czyste nieużywane gatki, które dałam na zmianę - młoda się spina (jak s...
    • Wiem, ze to zabrzmi IDIOTYCZNIE, ale blagam....dajcie pomysl na prezent imieniowy dla Dziadka, ktory wg.Babci ma wszystko... Na razie wpadlam na fajna fote naszej trojcy, ktora se wezmie do domu, ale jakies to takie....no nie wiem... Na jutro ten prezent:-/
    • Już od jakiegoś czasu słyszę, to tu to tam, od starszych ludzi (nie wykluczając moich rodziców!) że dziadek jest prawdziwym dziadkiem wtedy kiedy ma wnuka a babcia prawdziwą babcią kiedy ma wnuczkę.. Trochę mnie to dziwi bo niby co powoduje że posiadanie wnucząt konkretnej płci wpływa na bycie dziadkiem czy też połową dziadka. Jakbym była w ciąży z synem to trochę by mi było przykro słysząc od matki że nie będzie prawdziwą babcią (moja siostra ma syna).. Wiadomo że dziadek woli uczyć wnuka wb...
    • posłuchajcie; w poniedziałek opieprzyłam teścia bo nakarmił moje dzieci lizakami. tj. wziął je na spacer i kupił im lizaki. nie byłoby w tym nic złego gdyby nie to, ze moje dzieci są alergikami i nie mogą jeść większości kolorowych słodyczy (uczulenie na czerwień koszenilową m.in). teść o tym doskonale wie, ale i tak często kupuje dzieciom słodycze w tajemnicy przede mną. jest maniakiem słodyczy (żywi się głównie nimi) i nie może przeboleć, że dzieci nie mogą ich jeść. na dodatek obieca...
    • z 2 tygodnie moje starsze dzicie jedzie z dziadkami na Słowację; iii czy ....paszport? chyba nie jest potrzbny??bo Słowacja już w Unii, tak? a jeśli potrzebny? to to, że ma ze zdjęciem jako półroczne dziecko... w czymś przeskadza? pytam teoretycznie bo i tak nie dam rady wyrobić nowego:-/
    • macie ???? bo mi już brakuje .... Wiadomo młody zrobi laurki, może coś w przedszkolu ale coś jeszcze by się przydało a ja nie wiem cooooo , kalendarze ze zdjęciami były ( a mi się zdjęć wybierać teraz nie chce to inna sprawa więc odpada), kwiatki były doniczkowe dla babci , w zeszłym roku laurka + dobra kawa . A w tym nie wiem .......jak to będzie u Was?
    • którego pogrzeb jest w sobotę? Mogę wykorzystać ten jeden dzień urlopu w innym czasie? Pani Wąż
    • W jakim wieku byli Wasi rodzice kiedy zostali dziadkami? W pracy u mnie się wywiązała dyskusja:) Przedział wyszedł od 40 lat (!!!) do 75 (!!!), ale grupa mała, bo 3-osobowa:D
    • kurcze wpieniłam się na maksa. Mój dziadek - lat 95 mocno schorowany leży w Zakładzie Opiekuńczo-Leczniczym. talkie coś nie całkem spzital ale i nie Dom STarców. Poczuł się źle, dostał zapalenia płuc i przewieźli go do szpitala. Ok, poleżął kilka dni, moja mama zapiernicz wte i wewte jak z propelerem. Wczoraj pszesiedziała tam chyba ze 2 godziny rano bo chciała porozmawiać z lekarzem m.in. zgłosić ze dziadka głowa boli. Tak jej powiedział a pielęgniarki zamiast dzumdzie zapisać to gdzieś to k...
    • Dziewczyny, jak to jest? Mojego ojca rozlicza ZUS. I ojciec dostał z innego ZUSu Pita-11, bo w ubiegłym roku zmarł mój dziadek i na konto ojca przelana została ostatnia emerytura dziadka. Czy w tym wypadku ojciec ma złożyć pita z tym rozliczeniem "dziadkowym"? I to powinien być Pit-36? Na logikę wychodzi, że tak, ale czy na pewno? Dzięki z góry.
    • że jej dziadek nie zyje? moja córa uwielbiała dziadka(z wzajemnością)ale on odszedł dziś. na razie wie że zabrali go do lekarza. jak wytłumaczyc to dziecku? jak powiedziec o śmierci? jak wyjaśnić że juz go więcej nie zobaczy? sama w to jeszcze nie wierzę...jak mam jej to wyjaśnić...
    • Wszystkiego najlepszego :) [img]https://th.interia.pl/50,b41d207271473592/czekoladki.jpg[/img]
    • słuchajcie czy żłobek to strasznnnne zło dla dziecia?? w opcji dziadek czy żłobek załóżmy od drugiego roku co byście wybrały?? moją młodą opiekuje się dziadek, który właściwie przez to nie pracuje, no i jest hmmm z tego powodu jest mniej kasy, ale jest świetnym opiekunem, młoda go uwielbia, on młodą, jak to mówimy dwa ziomale, niby nie muszę oddawać młodej do zadnej "ochronki" ale jakby dziadek zaczął pracowac byłoby nam niewątpliwie znacznie łątwiej finansowo, -ja z racji...
    • Za miesiąc moja córunia kończy rok i z tej okazji chcemy zrobić niedużą imprezę.Chciałam Was zapytać jak to u Was wyglądało? Kogo się zaprasza i takie tam...Z góry dziękuję:)
    • że jest to forum , bo musze sie pożalić Nie pojechałam z mężem na pogrzeb dziadka do teściów bo: teściowie źli(amstafy)a mąż na siłe każe mi byc pokorna dla nich leje z dzieckiem to w taka pogode nie na pogrzeb ponad 150 kilosów i pokłócilismy się wole sie za dziadka pomodlić źle zrobiłam??????czy dobrze , że nie pojechałam???
    • Śmierć(13)

Jak sobie poradzić, gdy ktoś jest w krytycznym stanie i wiadomo, że niedługo umrze? Od tygodnia jest u nas babcia i jej stan się pogarsza... ;( Nie powiem, że mam jakiś super kontakt z nią, bo niestety jest osobą z trudnym charakterem... 25 sierpnia kończy 80 lat. P.s. Zmarł Wam ktoś bliski? Jak to przeżyłyście?
    • zwaliłam sie rodzicom mojego wiarołomnego chłopa na głowe i pomieszkuje od poniedziałku z dzieciorem. zeby było jasne - na ich wyrazne i bardzo entuzjastyczne zaproszenie, ale i ak czuje sie jak intruz i ogólnie uwiera mnie troche sytuacja, ale co począć. dziecie jest pod opieka komitetu babcia-dziadek-prababcia. krzywdy nie robią, na drobiazgi przymykam oko, w wiekszych sprawach jestem pytana o zdanie wiec luz. tylko ta prababcia. niby dobra kobieta, ale drazni mnie okrótnie. i jak wc...
    • To znaczy ja wizytacje robie , u teścia.Już dzisiaj zapowiedziałam, że jutro przyjade z dziećmi.Teściu od razu że kasy nie ma (czeka na rente),ale chociaż ciasto kupi.Mowie mu żeby nic nie kupował, a ja rano przyjade. Pojade, dzieci pokaże , zdjecia dam,kawe wypije i ma odbebniona wizyte na następne pół roku;)(tym razem do Wielkanocy).
    • od razu zaznaczam, że nie jestem niewdzięcznicą psioczącą na teściów - jestem im na prawdę wdzięczna, że przygarnęli gollumy w sobotę jak byłam w szkole a m w pracy. ale do licha, jak im wytłumaczyć, żeby nie dawali dzieciakom tyle cukierków? w sumie dzieciaki same zostają u nich baaaaaaaaardzo rzadko, ale jak w niedzielę jedziemy do nich na obiad jest to samo - ja mówię NIE a teściowa i tak robi swoje:( efektem jest to, że przez kolejne kilka dni dziecię moje młodsze domaga się cukie...
    • Mam taka zagwozdkę i nie wiem jak zrobić,żeby było dobrze. Rozchodzi się o święta BN i moje dzieci.Wiecie,że jestem po rozwodzie i jak koszmarnie on przechodził.W zeszłym roku dzień przed wigilią miała miejsce nieciekawa sytuacja i eks wylądował na Policji(trwało jeszcze małżeństwo).Po wyjściu nie wrócił juz do domu ale poszedł do rodziców.Tam dzieci spędziły święta.Wigilię i resztę dni.Na wigilii byłam obecna-sytuacja była mocno napięta ale dla dobra dzieci poszłam tam na kilka godzin i prz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się