Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      dziadkowie

dziadkowie

(28 wyników)
    • Brutalna prawda - a co ci ludzie mają zrobić z matką pana domu, kiedy nie mają żadnych bliższych krewnych w pobliżu, a sami raz na 100 lat: - chcą wyjechać w drugi koniec Polski do matki pani domu, która też jest stara i chora, i pewnie nie dożyje kolejnych Świąt, - chcą wyjechać na kilka dni w świat, do jedynej córki, która właśnie urodziła im wnuka, - mają zwyczajnie dość. Wpuścić na ten czas do domu kogoś zupełnie obcego, kto w ogóle nie zna się na opiece nad chorymi ? Ukrainkę, o któr...
    • a moj padziadek w carskiej gwardii sluzyl. Drugi, pod Verdun walczyl. Przeciwko Francuzom. Ale afera....
    • Jest to niezwykle odrazajace.Trzeba tez pamietac ze to PiS posluzyl sie dziadkiem z wermahtu i teraz rowniez PiS bedzie straszyl Zydowka. Wszycy wiemy kto chcial wytepic Zydow w czasie wojny i ze w Katyniu zginelo tysiacie oficerow bo byli Polakami. Nie mozna porownac PiSu do NSDAP ani sowieckiej KGB ale jak wiedac w tym srodowisku pochodzenie decyduje o wartosci czlowieka. PiS jest wiec w pewnym sensie partia totalitarna bo stosuje te same kryteria i ma duze ciagoty do zamordyzmu ...
    • ...a świnie umieją fruwać.
    • Gdybym się z nim spotkał... pewnie milczelibyśmy... o tym samym.. "WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.." "Relativity applies to physics, not ethics" Albert Einstein
    • pora sobie przypomnieć ten z lekka zapomniany przez mnie zespół Dzięki za przypomnienie Sabotage rewelka! :)
    • Jakubiak dała głos ! Dowodzi to ze wszyscy którzy byli przy żłobie i wiedzieli o roszczeniach popełnili błąd ! Zresztą błąd to mało powiedziane . Z pełną świadomością narazili Państwo na olbrzymie straty finansowe nie mówiąc o prestiżu Państwa. My prestiżu nie mamy, ale podobno budujemy go. Wniosek: w Instytucjach władzy znajdują się ludzie na poziomie umysłowym dżdżownic. Rządzący zwróćcie się o pomoc do Bozi ! tak Ją kochacie. Tylko do której ?
    • Przedstawiono sytuacje zwyczajne, typowe. Dlatego i komentarzy nie ma (mój jest pierwszy). Żeby coś się działo to "człowiek musiałby ugryźć psa". Albo czteroletni wnuczek odwoził pijanego dziadka samochodem do domu!
    • Jak przypadek chce. Kilka lat temu znaleziono list zamurowany w domu mego dziadka. List znaleźli nowi właściciele domu rodzinnego. Rodzina Dyplomatów i mecenasów przejęła dom. Są wspaniali ludzie. Dziadek pisał rozgoryczony podobnie. Tyle że on żadnej nadziei już w przyszłość nie widział, i czasy Hitlerowców uważał za lepsze, od czasów czerwonej bandy . Każdemu swoje.
    • Oczywiście PISdzielcom nie wystarczą te gesty. Ani Putina ani Miedwiediewa. Z jednej strony Kaczor puszcza bvalonik jak on to niemal kocha moskali a z drugiej strony wiemy przecież że cały PIS to najbardziej antyrosyjska partia w Polsce. Pan prezes jednak powiedział i teraz różne Kowale i inne indywidua będą przekonywać, że kochamy Wielką Rosję. A jednoczesnie po cichu widzą ich na kolanach błagajacych po litość. I mamy na takich dwulicowców glosować?
    • jezeli sie atakuje Michnika za jego brata to czy nie mozna Cenckiewicza za dziadka? Wet za wet.....Albo?
    • Do AK należała cała moja rodzina ze strony matki. Za wujami i stryjami gestapo ganiało całą wojnę, dziadków przesiedlono, babci niemcy przestrzelili nogi - I NIKT Z RODZINY DO DZISIAJ!!!! SIĘ NIE UJAWNIŁ !!!!!. Dlaczego ?. Bo wystarczyło mieć 2 tzw świadków by uznać działalność "partyzancką". I świadczyli - ja tobie - ty mnie. Dziadkowi ze strony ojca "partyzanci" spalili majątek ( w 1946 ), bo nie dał im koni które hodował, nie słyszałem by chcieli zapłacić. Gasząc pożar przeziębił zapalenie...
    • Ktory z Milibandow -tatus czy dziadek byli w Armii Czerwonej i walczyli przeciwko Polsce w 1920? Nawet takie koneksje nie pomagaja. Szkoda duza bo p.Miliband mogl od razu zostac preziem unii jewropejskiej.
    • Szkoda ze to sprzatanie po nim przychodzi tak pozno gdy on juz sam wczesniej "posprzatal" teczki niewygodne dla swoich kolesiow z pisszamba.
    • Kiedys Kaczynscy wspominali ze ich dziadek byl oficerem carskim. I ze oni naleza do lepszych sfer, nie tak reszta holoty. Zawsze podnosili nosa wyzej niz powinni. No tak, oni zostali przeznaczeni do wyzszych celow. Do bezwglednego rzadzenia.
    • To był gość z innej epoki. Inteligentny ale niedzisiejszy. Podobnie jak np. nasz Lem. Wpadły mi w ręce jego jakieś wynurzenia z ostatnich lat – kompletnie nietrafione analizy rzeczywistości i nietrafne prognozy, np. o komputerach i internecie nie miał bladego pojęcia. Nie znaczy to, że każdy wcześniej urodzony jest nieelastyczny i niestrawny. Uważam np., że dziadek Bartoszewski jest bardziej świeży i dowcipniejszy niż szereg przedstawicieli pokolenia jego wnuków.
    • Jak mówią, co się odwlecze... Zamiar nie jest nowy, przymierzali się do tego jeszcze za dziadka Adolfa, ale źli Amerykanie i jeszcze gorszy pewien Gruzin przekreślili zamiary.
    • TO O CO TUSKOWI CHODZI O POLSKE CZY O WALKE Z OPOZYCJA ??? CO TO ZNACZY DECYDUJACE STARCIE ??? CHCE FIZYCZNIE KOGOS LIKWIDOWAC??? ODMAWIA OPOZYCJI PRAWA DO ISTNIENIA ??? JEZYK JAK Z TRYBUNY LUDU Z 53 ROKU TUSK JEST TYLKO URZEDNIKIEM KTORY MA SLUZYC POLSCE JAK MU SIE NIE PODOBA TO NIECH SIE ZAJMNIE CZYM INNYM NP WYDAWANIEM KSZIAZEK O GDANSKU BO JAKOS POZA PASOZYTOWANIEM W SEJMIE ZADNA POZYTECZNA PRACA SIE NIE ZAJMOWAL
    • I tak, krok po kroku Kościół traci autorytet.... Żałosne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się