dziadkowie

(26 wyników)
  • Możliwość obcowania z najpiękniejszymi kobietami świata to marzenie chyba każdego mężczyzny. muzyka.wp.pl/gid,558974,title,Rockowe-dziadki-i-ich-szalone-mlodki,galeria.html?ticaid=19959
  • "-. Jest dość częsty model dziadka, którego nazywamy szefem. Jest w nadrzędnej pozycji. Chce wszystko sobie podporządkować, ubezwłasnowolnia i rządzi. W takiej relacji wnuk staje się elementem gry pomiędzy rodzicami a dziadkami. Na przykład rodzice formułują jakiś zakaz, a dziadkowie go znoszą. Rozpieszczają dziecko na co dzień, czasem najbardziej akurat wtedy, kiedy ma narzuconą przez rodziców karę. Często też stwarzają maluchom nieograniczony dostęp do wszelkich dóbr. Codzienn...
  • Barron William Hilton. Potentat Hotelarski podzieliŁ swój majĄtek. Gros pieniędzy przeznaczył na m.in. uzdatnianie wody pitnej w Afryce i nauczanie dzieci ociemniałych Agencje prasowe użalały się wczoraj nad losem Paris Hilton. Straciła ona 69 mln dol. z obiecanej przez dziadka Barrona Williama Hiltona fortuny. Nie jest to jednak dla niej tragedia, bo za pojawienie się na imprezie otrzymuje zazwyczaj pięciocyfrowe honorarium. 80-letni dziadek Paris (syn Conrada Hiltona, założyciela...
  • Jest sobie grób na cmentarzu, stary i brzydki pomnik stojący na mogile małżeństwa. Takich pomników od dawna nikt nie stawia, ten grób mało kto odwiedza. Mieli wykute na nekrologach, on działacz robotniczy, członek KPP i PZPR, ona zasłużona działaczka robotnicza. Tak było przez pięćdziesiąt lat. Aż nagle przyszli ludzie w średnim wieku, trochę posprzątali i tępym narzędziem wydrapali ze steli zasługi zmarłych. Wygląda to obleśnie, a przechodnie i tak wiedzą co tam było wykute. Czy to ws...
  • Nie znałam swoich Dziadków. Nie zachowały się żadne zdjęcia. Wszystko zginęło w płomieniach Powstania Warszawskiego. Nie mam żadnych pamiątek. Tylko symboliczne groby. Nic więcej.
  • Poznała Mamęcja w autobusie pana Jasia, miłego starszego pana. Pan Jasio jest rozbrajająco szczery, czym mnie powalił. Otóż bardzo mu się Mamęcja podoba i do tego wspaniale gotuje. Bardzo przydałaby się mu taka żona. Mieszkanie też ma Mamęcja bardzo ładne, ciche i wśród zieleni. W takim mieszkaniu chętnie zamieszkałby i to z taką kobietą. Ma oczywiście mieszkanie, ale wnuczka wkrótce wychodzi za mąż i przeciez nie pójdzie mieszkać pod most. Dostałaby mieszkanie od Dziadzia w prezencie ś...
  • Dziadek ze strony ojca...dla Ciebie, Dziadku [*]
  • My, młodzi ludzie nie mamy pracy. Co dziesiąty bezrobotny w Polsce ma wyższe wykształcenie. Na tle młodych ludzi innych narodowości wyróżniamy się: jesteśmy zdolniejsi, znamy języki obce, zajmujemy najlepsze miejsca w międzynarodowych konkursach informatycznych, plastycznych, naukowych. politykier.pl/kat,1025797,wid,13370968,wiadomosc.html?ticaid=6c3e3
  • Brazylijskie-chronia przed rakiem laskowe-opozniaja starzenie migdaly-na ladna skore nerkowce-dla kobiet w ciazy pekany-energia dla mozgu pinii-na silne miesnie pistacjowe- poprawiaja przemiane materii wloskie-wzmacniaja serce ziemne- korzystne dla ukladu nerwowego Zakupilam dzis cala torbe wloskich,tylko jak ja je pogryze...dziadka zapomnialam kupic.
  • Cezary Gmyz, dziennikarz powstającego tygodnika Lisickiego , prześwietla rodzinę sędziego Igora Tuleyi. Z tekstu wynika, że matka sędziego była funkcjonariuszką SB. wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/416602,przeswietlili-rodzine-sedziego-tulei-gmyz-jego-matka-byla-w-sb.html Po dziadku z Wermahtu mama z SB - prawie jak IPN...
  • fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/kanada-chcac-ulzyc-dziecku-wlozyl-je-do-zamrazarki,820931,2943 zdrowie.onet.pl/1374008,2040,,,,pozni_rodzice,styl_zycia.html Czyli najlepszy jest wiek średni :)
  • Starsza pani, z którą będzie można porysować, pobawić się lalkami i pooglądać bajki. A kiedy będzie smutno, to przytuli. O takiej babci marzy moja czteroletnia Sandra - napisała do Metra jej mama Lidia Jurga z Poznania Kilka tygodni temu kobieta przysłała do redakcji "Metra" list. Poprosiła nas o pomoc w znalezieniu "przyszywanej" babci dla córki. - Oczywiście jeszcze fajniej byłoby, gdyby jakieś starsze małżeństwo zechciałoby mieć Sandrę za wnuczkę. Mogę obiecać, że życie takiej ba...
  • Jak dla mnie znaczy to: 1 wizyta z kwiatkami, 3 wizyty na cmentarzach (niestety).
  • Wpadłam na to forum przypadkiem,najpierw poczytywałam sobie.Teraz odważyłam się trochę popisać.Ale co mnie najbardziej skłoniło??;-)) Otóż moja Babcia miała na imię Leokadia.To dość rzadkie imię. Miała niezwykle cenne powiedzonka,a jak sie nieco rozkręciła to opowiadała całkiem fajne anegdoty i kawały.Takie "z pieprzykiem" też. Tak mi się .....eeeech z okazji Dnia Babci.
  • Co to za bzdurne podejście. To są nasze dzieci, czy naszych rodziców? W pracy była dyskusja, czy babcie i dziadkowie powinni uczestniczyć w wychowaniu naszych dzieci? Uważam, że to jest nieporozumienie - skoro ludzie decydują się na dziecko, to niech wezmą pod uwagę zmianę trybu swojego życia. Obserwuję wokoło, że dzieci wszyscy chcą mieć, ale bez uszczerbku dla własnej kariery zawodowej lub naukowej - kogo to dziecko będzie wspominało, nas czy dziadków? Kto mu wpoi zasady i nawyki...
  • Jak z nimi dobrze zyc? Odpowiedzialnosc za wychowanie dzieci spoczywa w najwiekszym stopniu na rodzicach.Dziadkowie nie sa tym obarczeni i dlatego moga sobie pozwolic na wiecej luzu. Kiedy mlodym rodzicom rodzi sie dziecko,oznacza to przypieczetowanie ich doroslosci i zasadnicza pokoleniowa zmiane relacji z rodzicami,ktorych uczynili dziadkami. Wiele konfliktow z dziadkami toczy sie wokol tego,kto ma racje. kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,55005,306123 racje to chyba maja zawsze rod...
  • mam taką prośbę potrzebne mi opowieści o duchach, ludziach, których duchy nawiedzaja nawiedzonych miejscach - domach, ogrodach, miejscach , w których "straszy" i innych paranormalnych zjawiskach tego typu ważne, żeby to były opowieści z życia waszych znajomych, krewnych... lub wasze własne. z góty wielkie dzięki
  • Niedziela(14)

Tęsknię za niedzielami z mojego dzieciństwa. Bo dziś niedziela praktycznie nie różni się dla mnie od innych dni tygodnia. Do kościoła już nie chodzę, czasem mam w tygodniu tak mało czasu, że zakupy robię właśnie w niedzielę, bo sklepy i tak otwarte. Czasem mam tyle pracy, że również w niedzielę muszę przysiąść... Kiedy byłam dzieckiem, niedziela była dniem specjalnym. Takim bardzo przewidywalnym. Wiadomo było, że będzie kościół, co jako dziecko dość lubiłam. Wiadomo było, że będzie obia...
  • Andrzej Pawlak, leśniczy z Mucznego, wypowiedział wojnę internetowym oszczercom. Przeciwko ludziom, którzy obrzucali go błotem na różnych forach, skierował sprawę do sądu. - Weszłam na wcześniejsze wpisy tego człowieka. W grudniu wpisał, że mąż ukradł kabel, ale prokuratura umorzyła sprawę, a jej szkodliwość malała wraz z ilością alkoholu wypitego z panią prokurator. A to wszystko przecież nieprawda. Po lekturze tych wpisów skonsultowaliśmy się z prawnikami, zapytaliśmy, co mamy zrobić. U...
  • W wakacje oddziały szpitalne zapełniają się starszymi ludźmi. Rodziny i opiekunowie podrzucają ich do lecznic, a sami ruszają na urlop. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5499307,Lato_porzuconych_starszych_ludzi.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się