Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      dziadkowie

dziadkowie

(27 wyników)
    • A więc nazywam się Łukasz i mam 16 lat. Chciałbym wam opowiedzieć historię a może wręcz koszmar . Wszystko zaczęło się 6 lat temu . Wtedy moi dziadkowie mieli trudny okres finansowy . Postanowili spłacić swoje długi poprzez sprzedanie mieszkania. Ja wraz z moimi rodzicami mamy bardzo duży teren , ponadto kilka budynków gospodarczych , które łatwo można było wyremontować .Postanowiliśmy pomóc dziadkom. Wszystko było by dobrze gdyby nie to, że oni wcale nie szukali mieszkania zastępczego a pona...
    • Facet ma prawie 75 lat. Jest egoistyczny,samolubny, w ludziach widzi tylko wady. Jest strasznym manipulatorem, ciągle szantażuje swoją żonę. Babcia boi się go, tak cierpi od prawie 50 lat. Jak pomóc? Dodam, że rozmowy nic nie pomagają.
    • Gratulacje. Bardzo potrzebny artykul! Czas najwyzszy uznac, ze ludzie starsi maja prawo do normalnego zycia, a nie tylko spelniania oczekiwan rodziny. Milosc w wieku dojrzalym jest jeszcze piekniejsza niz w mlodosci, bo przewaznie niespodziewana. Nagle czlowiek odkrywa swiat na nowo. I okazuje sie, ze bzy kwitna tak samo wspaniale jak kiedys, a przez tyle lat tego nie zauwazalismy, zagonieni i uwiezieni w codziennosci. Stosunek dzieci do zakochanych rodzicow jest rzeczywiscie bard...
    • Mój narzeczony jest czarnoskórym uroczym człowiekiem. Doskonale się rozumiemy, planujemy wspólną przyszłość i założenie rodziny. Boję się jednak przedstawić go mojemu dziadkowi, który ma wyjątkowo rasistowskie i konserwatywne poglądy. Jak mogę "oswoić" dziadka na Taką nowinę ? Zastanawiamy się też nad naszą przyszłością w Polsce. Myślicie, że w dzisiejszych czasach Nasze dzieci wciąż mogą mieć problemy z aklimatyzacja w społeczeństwie? A może jednak łatwiej byłoby żyć za granicą? Jak Wy...
    • Hmmm... Mialem taki dziwny sen, w ktorym snilo mi sie, ze spie a potem spadam z lozka. Tak sobie pomyslalem, ze jesli mam sen o snie odwolac do dziadka Freuda, to mi wychodzi oziemblosc seksualna?? Acha - poniewaz moje rzeczywiste lozko jest nisko nad ziemia, wiec nawet nie moge z niego spasc, a raczej sie tylko stoczyc. Czy mozna sie stoczyc (np. na dno) lezac we wlasnym lozku?
    • Poznałam S. 8 lat temu, miał wtedy żonę i dwójkę dzieci, fakt, przyczyniłam się do rozbicia rodziny, ale byłam wtedy młoda głupia i mocno zakochana, tłumaczyłam sobie, że prędzej czy później odejdzie od żony bo twierdził, że miłość dawno się wypaliła, zanim mnie poznał miał też romans w pracy, on miał firmę, jego żona mimo, że miała wtedy 30 lat nigdy nie pracowała, używała jego pieniędzy a jak przychodził z pracy to nawet obiadu nie miał ugotowanego. Zaczęłam od tego, żebyście w...
    • Witajcie!!!Mam nadzieje,że ktoś z Was będzie umiał mi doradzić(jako osoby neutralne i bezstronne).Zacznę może od początku.Otóż pochodzę z małego miasteczka i przez kilka lat studiowałam "w większym mieście " jednak po skończonych studiach wróciłam w swoje rodzinne strony.Wyszłam za mąż i urodziłam cudowną córeczkę, którą kocham nad życie.Po ślubie zamieszkaliśmy z moimi rodzicami i tu pojawia się problem...odkąd na świat przyszła córeczka dziadkowie oszaleli na Jej punkcie (to raczej zrozu...
    • Słuchajcie, tak jak w temacie jestem w kropce.Chodzi o moich dziadków.Mimo,że są stosunkowo młodzi, od dawna zachowują się bardzo staroświecko i dziwnie.Choć to co wydarzyło się dwa tygodnie temu przebiło wszystko. Może najpierw trochę o mnie i naszych relacjach. Dziadkowie mają sześcioro wnucząt i jednego prawnuka.Z nas wszystkich tylko ja się nimi interesowałam i można nawet powiedzieć opiekowałam.Mimo, że mieszkają w sąsiednim mieście spotykaliśmy się często, woziłam ich do l...
    • Właśnie kilka godzin temu znajomy zadzwonił z wieścią, że moja była żona przeprowadza się o kilkaset kilometów. Jej osoba to nie kłopot, ale jestem bardzo zwiazany z 6,5-nią córką (z wzajemnościa), od 4 lat jest u mnie 2 razy w tygodniu. Ze względu na kasę/odległość praktycznie przestanę ją widywać. Mała jest wrażliwa. rzy miesiące temu straciła bacię (moją ex-tesciowa), teraz też przestanie widywać swojego ukochanego dziadka (mojego ex-teścia), z którym spędza czasu tyle co matka pewnie. N...
    • Musisz rosnąć sam , niezależnie od tego jak był wysoki Twój dziadek
    • Bylem z dziewczyna ktora 3 miesiace przed poznaniem mnie stracila matke(wylew). Bylismy ze soba ponad 2 lata. Mam przyjaciolke ktora kilka lat temu stracila matke w wypadku. Mojemu najwiekszemu przyjacielowi zmarla matka. Ostatnio poznalem dziewczyne, bylo coraz lepiej. Dzis sie dowiedzialem ze 3 miesiace temu stracila chlopaka w wypadku. Mam dopiero 19 lat i mam juz tyle doswiadczen ze smiercia. Czemu to sluzy??? Jaki jest tego cel??? Dlaczego ciagle mam stycznosc z osobami pog...
    • Proszę o pomoc w sprawie niepokojącego snu.. Parę dni temu śnił mi się mój zmarły dziadek(zmarł 4lata temu i nigdy wcześniej,nawet po śmierci mi się nie śnił)..Otóż widziałam go jak do mnie przyszedł. Nic nie mówił, nagle jakaś "siła" odepchnęła go w ciemną dal.. Gdy się zbliżyłam wisiał już przybity do krzyża(tak samo jak Pan Jezus)jakaś niewidoczna postać powiesiła mu na rękach 2 różance... Bałam się... Wtedy dziadek zaczął śpiewać jakąś religijną piosenke.... śpiewał ją tak przejmują...
    • lekarstwem na całe zło jest mój sasiad z siudmego . pan henio-dziadek . pan henio - dziadek jest małym , zgrzybiałym , zasuszonym staruszeczkiem . ma dziwaczne i kłopotliwe dla innych hobbi . cholerne dziadzisko , opiekuje się bezdomnymi zwierzętami . dokarmia , zbiera , leczy , wyszukuje , a wszystko to robi na moim podwórku . ostatnio , zbudował karmnik dla ptaków . tak idzie zima , mróz , śnieg , szron . kurcze , kurnik to w zasadzie to jest . dziwaczna konstrukcja . zbite ...
    • Wczoraj uprawiałam czary mary w domu, "oklaskując" kąty. Można się śmiać, to podobno służy podniesieniu energii, oczyszczeniu atmosfery (poza wietrzeniem, tego pominąć nie można ;) i w ogóle ma dobrze robić. Zaszkodzić nie zaszkodzi, a może pomoże ;) Zamarzyło mi się mieć wnuczki. Wnuczki by pomogły oklaskiwać. Pewnie z zaciekawieniem w otwartej buzi. I nawet te starsze by łagodniej wariacje babci potraktowały. Dzieci nie. Z dziećmi generalnie jest gorzej. Popukałyby się w...
    • Prosze was o pomoc. Od 10 lat place na dziecko alimenty jego matce (nie jestesmy malzenstem). Dziecko jednak od 5 lat wychowuje sie u swoich dziadkow (rodzicow matki), a kwota alimentow nie jest przekazywana na dziecko, tylko utrzymuje matke mojego dziecka i jej konkubenta. Matka nie utrzymuje ZADNYCH kontaktow ze swoimi rodzicami, a sporadycznie z dzieckiem (to za chwile), poniewaz jej "przyjaciel" tego sobie nie zyczy. Dziadkom syna jest ciezko, chcialbym zeby moje pieniadze byl...
    • Witam mam synka w wieku 4 lat i teraz od marca poszedł do przedszkola. To nasz druga próba, pierwsza była jak mały miał 2,5 roku. Zakończyła się tamta próba wielkim niepowodzeniem. Teraz już jako 4 latek myślałam, że inaczej podejdzie do sprawy, tym bardziej, że w domu nie ma się nim kto zająć, wiadomo obowiązki domowe, dodatkowo jeszcze jego siostrzyczka (10 m-cy). W domu są dziadkowie i pradziadek. I nie zawsze jest ktoś kto może się z nim pobawić, zresztą dla niego najlepszym kompan...
    • Nie róbcie nic dla innych a zróbcie wszystko dla siebie! Wychowujecie dzieci robicie coś dla nich a prawda jest taka, że powinniście tylko na siebie zapracowywać i sobie wszystko, co potrzebujecie robić. Taka postawa pozwoli, że nie będziecie krzywdzić dzieci i je zmuszać do fundowania wam waszego dzieciństwa! Podcierał tobie ktoś tyłek w dzieciństwie oddaj to podcieranie innemu dziecku a zalicz, że sobie z dzieciństwa tyłek podtarłeś. Nic dziecku nie dasz a jemu to wystarcz...
    • Mam juz wszystkiego dosc, czuje sie jak w potrzasku! Mieszkam z chłopakiem juz od 2 lat u jego dziadków - niestety nie stać nas nawet na wynajem, mimo iż oboje pracujemy.Dziadkom płacimy za pokój - wychodzi nas taniej. Jedzenie tez we wlasnym zakresie. Na początku było do wytrzymania, ale po roku wszystko sie zmienilo forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12264&w=15307006&a=15307006 - pisałam juz o tym kiedys. Jakoś to przetrzymałam - dla Nas...jednak teraz jestem juz u kresu wyt...
    • Ide sobie w biały dzien spokojnie a tu nagle słysze za sobą jakis wrzaskliwy bełkot, odwracam głowe zeby zobaczyc kto to takie głupoty plecie a tu wrzask: "nie odwracac sie", no to ide dalej przed siebie i przy nastepnym skrecie znowu patrze za siebie i widze jakąs młodą kobite, która znowu cos do mnie wrzeszczy i do tego spluwa na ziemie tak jak to robią piłkarze na boisku, no to sie odwracam i dalej przed siebie a ona za mną i tak ze dwa kilometry az w końcu poczulem sie na tyle...
    • Mój brat ma 11 lat, chodzi do szkoły sportowej , do klasy hokejowej.Od 7 lat trenuje hokej, ma wiele osiagniec, rózne turnieje i obozy w polsce i za granica.Medale, puchary, opinie swietnego zawodnika. Do 4 klasy chetnie sie uczyl,mial świadectwo z czerwonym paskiem. Teraz jak jest w 5 kl. zaczął kłamać, nie odrabia lekcji, albo odrabia je godzinami pod okiem mamy. To znaczy mama musi z nim siedziec, zmysla, że kartkówke ma w piąteka była w czwartek.N apyatnie dlaczego nie uczys...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się