dziadkowie

(23 wyniki)
  • Syn (12,5 roku) pojechał z ojcem na święta do dziadków. W tym samym mieście mieszka przyjaciółka ex, więc spędza on z nią większość czasu. Syn jest rozgoryczony i twierdzi, że tata obiecał mu, że będzie przede wszystkim z nim. Ex problemu nie widzi, uważa, że syn powinien spędzić czas z dziadkami, wczoraj widzieli się na imprezie rodzinnej, a dziś przecież to syn odmówił pójścia na imieniny ojca partnerki (człowieka tego syn widział raz w życiu). Sytuacja taka zdarza się po raz kolejny (cho...
  • Witam jestem po rozwodzie kupionym przez tesciow ktorzy spia na pieniadzach zostalam wyrzucona z domu z synem z ich domu . Kazali poprzez swojego syna ponaglac mnie o wymeldowaniu dziadkowie nie interesuja sie wnukiem czy mam na lekarza leki itd ostnio dziadek byl u wnuka rok temu mowilam ze jesli chce to mzoe czesciej wpadac.Ale zrezygnowal zjednoczyl sily z zona i synem przeciwko mnie gdyby nie moja rodzina to juz by nas nie bylo nie intersuja sie i nie pamietaja o zadnej uroczystosci o mow...
  • Aktualnie moje małżeństwo "przeżywa kryzys" nie mieszkamy razem, tatuś czasem przychodzi do/po dzieci. Razem nie będziemy już ale jeszcze rozwodu nie ma. Ale chodzi mi o nasze teściowe, teściów, babcie i dziadków dla naszych dzieci. Jak u was wyglądają kontakty? Oczywiście wiem że rozwód dotyczy dorosłych, nie dzieci (choć ich dotyka) ale jak te sprawy powinny wyglądać? Mianowicie moja teściowa oferuje mi że zajmie się moimi dziećmi jak ja chce, żebym tylko jej zadzwoniła. Ja nie chcę żeby on...
  • nie dbam o kontakty młodej z dziadkami ze strony przyszłego byłego i dbac nie chcę teściowa się obraziła, jak od chorej 2tygodniowej małej nei odeszłam, gdy nas odwiedziła (po naszej prośbie, by wizyty odpuściła, bo mała naprawdę była chora) - zresztą teściowa uparła się bagatelizowac chorobę małej (może to już taki jej urok) do chwili podejrzenia sepsy mimo to obraziła się na rok, małej nei widziała, bo "czuła się niechciana" - potem prosiłam exa, by beze mnie małej do babci...
  • Moje pierwsze małżeństwo trwało 5 lat, miłość studencka, wpadka, związek nieudany, odeszłam ... Z tego małżeństwa mam córkę, na które sąd zasądził alimenty 200 zł miesiecznie, ale były mąż nie płaci i nie płacił bo nie pracował, na garnuszku u rodziców, poeta- marzyciel, "nieprzystosowany do życia w rodzinie", nieodpowiedzialny itp. Próbowałam wyegzekwować- nie udało się, w końcy machnełam ręką. Jego rodzice, czyli dziadkowie raz na jakiś czas, gdy dziecko było u nich dawali jej k...
  • Witajcie CO w takiej sytuacji jeśli ojciec dziecka przyjeźdza po 2.5 latka wraz ze swoja matką a moją eks teściową biorą małego jadą pare set kilometrów- nie informując mnie o tym a nastepnie po 10h spedzonych oddaja dziecko jak rzecz bez słowa. Po każdej wizycie nie poznaje wlasnego dziecka, pytam gdzie jest mama a on na to "nie ma mamy", "mama tam", "mama be" Więc myśle ze gadają małemu dziecku nei stworzone rzeczy itp i dlatego moj syn tak reguja taka złoscia do mnie, tłumacze jednak mu...
  • :-(((14)

Już po rozwodzie. Ojciec ma zasądzone kontakty z prawie 3 letnią córcią 3 razy w tygodniu ( dodam,że każdy weekend jest zajęty i nie mogę swobodnie nigdzie wyjechać z dzieckiem).Oprócz tego, po rozprawie apelacyjnej którą sam wniósł( walka o samodzielny kontakt córki z jego rodzcami) dostał jeden dzień na "widzenie" dla dziadków ( od ponad 2 lat nie kontaktowali się z córką, nie wyrażając nawet takiej chęci, nie podając jej ani jednego pluszaka, który byłby znakiem na ich pamięc czy zai...
  • Czy poniosę jakies konsekwencje prawne itp jesli z 2letnim dzieckiem wyprowadze sie bez zgody ojca do miasta oddalonego o 200km.?Ojciec dziecka odwedza syna sporadycznie itp. mały ma większe szanse na rozwój, ja na lepsza pracę itp, oprócz tego planuje zycie z innym mężczyzną.....ex ma ograniczoną wladze rodzicielską, ma zasadzone wizyty w 3 soboty w miesiacu kontaktow nie utrudniam i nie nie zamierzam...prosze o odpowiedzi. Co ewentualnie powinnam zlozyc w sądzie....
  • czy pamiętacie o Dniu Babci i przygotowujecie również z dzieckiem jakiś upominek dla babci " z wrogiego obozu "? :) czy uważacie, że jest to zadanie jednak drugiego rodzica?
  • Otóz sądownie nie ma ustalonych widzen ani z bylym ani z bylymi tesciami( toczymy wojne z sobą)jednak oni wraz z synalkiem umowili sie i zapowiedzieli wizyte jutro o gdozinie 10 znam ich jacy sa i do czego sa zdolni beda wymyslac rozne syt by mi zaszkodzic beda robic zdjecia itp bo to tacy ludzie.... co mam zrobic mieszkam sama z malym dzieckiem w mieszkaniu czy jesliich nie wpuszcze to zaszkodze sobie tym jakos w sadzie, kiedys juz mnie nachodzili z godzinach rannych po godz 6 w niedziele p...
  • Jestem po rozwodzie. Ex ma sądownie ustalone wizyty z dziećmi- w tym czasie zazwyczaj zabiera je do rodziców- nie mam nic przeciwko temu. Ostatnio wyprowadził się do innego miasta- o dzieciach zapomniał, nie odwiedza, nie dzwoni, nie interesuje się. Trudno. Natomiast jego rodzice koniecznie chcą wejść w rolę tatusia, zupełnie nie licząc się z moim zdaniem. Grożą mi, wymuszają i obrażają. Nie mam i nie miałam nigdy dobrego kontaktu z nimi i omijam ich szerokim łukiem... Powinnam się czegoś z i...
  • Dopadło i mnie... Złe duchy z przeszłości znów wróciły z podwójną siłą. Chciałabym rozprawić się z nimi ostatecznie i na zawsze. Moje złe duchy to eks - alkoholik i jego rodzice. Taka typowa rodzinka z małego miasteczka gdzie wszyscy się znają, duży i bardzo zadbany dom, przemili teściowie, wspaniały mąż i ojciec. Jednym słowem sielanka. Na zewnątrz oczywiście. A w środku... Alkohol, przemoc, kłamstwa i ciągłe wmawianie mi, że swoje brudy pierze się w swoim domu. I wiecie co. W ...
  • Na początek tradycyjne dzień dobry wszystkim. Mam problem dotyczący kontaktów dzieci z eksem i jego rodzicami. Sytuacja jest dosyć skomplikowana i wygląda następująco. Mój esk jest alkoholikiem, mieszka ze swoimi rodzicami i tylko dzięki nim dzieciaki mają kontakt z ojcem. Rodzice eksa zabierają dzieci przeważnie na jeden weekend w miesiącu. Dzieciaki lubią te wizyty, zawsze z niecierpliwością na nie czekają. Ja też nie miałam nic przeciwko tym wizytom. Postawiłam tylko jeden w...
  • Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru przyniesie spokój i radość. Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia żyje własnym pięknem, a Nowy Rok obdaruje pomyślnością i szczęściem. Nie wiem, czy pamiętacie moje wpisy na forum, ale moja sprawa dzisiaj się zamknęła. Wbrew woli mojej małżonki, która stawała na rzęsach, aby udowodnić, że absolutnie nie nadaję się na ojca i powinienem mieć minimum kontaktu z dzieckiem i to w jej obecności (badanie RODK - zaborcza, nadopiekuńcza, za b...
  • Witam, Jestem miła i takie tam...wobec swojego exa, wobec jego rodziców - chociaż bardzo bym chciała ich "zetrzeć" gumką myszką. Jestem miła i uprzejma, bo od moich uczuć, odczuć, żalów jest ważniejsze dziecko i jego potrzeby. Nikogo nie obrażam, o nikim żle się nie wypowiadam. Ja jestem człowiekiem i oni też. A przede wszystkim człowiekiem jest kruche dziecko. Poradzcie mi proszę, bo nagminnie zdarza się, że: - dziecko słyszy od byłych teściów, że mama jest głupia - czasami...
  • Czy opłaca się walczyć o ograniczenie władzy rodzicielskiej? Co zyskam dzięki temu? Czy łatwo wywalczyć i jak walczyć żeby ją uzyskać dla ojca dzieci? W chwili obecnej mąż mści się na mnie kosztem dzieci, nie interesuje się dziećmi, chyba, że starsza córka sama go "zaczepi", zgrywa "dobrego tatusia" przy obcych, dziecko chce iść do przedszkola i mu to mówi, a on jak ja zawożę w mróz rano odbiera je za chwilę. No kołomyję dziecku robi. Zdanie dziecka się nie liczy również. W weekend zero za...
  • powiedzcie mi jakie prawa maja moi tesciowie do mojej coreczki?
  • Przede mną sprawa, przypuszczam,że największym problemem będzie porozumienie w sprawie kontaktów z córeczką-2 latka. Ojciec chce zabierać malutką do rodziców( nie chce mnie oglądać jak umotywował), jednakże są to ludzie zupełnie nie związani z dzieckiem ani nie czujący potrzeby nawiązania pozytywnych relacji z ich jedyną wnuczką.Jeżeli już wogóle ma dojść do kontaktów, mają one odbywac się u nich w domu, pomimo tego,że zapraszałam do odwiedzin.Mojemu mężowi( znam go zbyt dobrze) zależy ...
  • Witam was Niedawno pisząc o życiu po rozwodzie prosiłem Was o opowieści do reportażu w Gazecie Wyborczej (w Dużym Formacie). Chciałbym teraz poprosić kobiety chętne do zwierzeń na podobny temat: CO BYM ZROBIŁA W ŻYCIU INACZEJ? W jakich sprawach inaczej byś zdecydowała? Pewnie głównie może to dotyczyć kariery albo rodziny, ale może nie tylko. Jak mogłoby się inaczej potoczyć twoje życie? Osoby, które chciałyby mi opowiedzieć swoją historię - albo pod nazwiskiem, albo anonimowo - ...
  • Witam Co mogę zrobić aby wyegzekwować należne mojej córce alimenty? Słyszałam, że mogę złożyć wniosek do prokuratury, ale nie wiem na jakich zasadach... Czy musi wystąpić całkowite niepłacenie czy wystarczy, że były płaci nieregularnie? Znaczy od pięciu miesięcy powinien płacić a nie zapłacił nawet połowy... Ewidentnie miga się od płacenia, bo pracuje i zarabia, z tym że nie wpłaca pensji na konto, więc komornik nie może ściągać mu regularnie... Obawiam się też, że pracuje na czarno,...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się