emek

(16 wyników)
  • Miała na imię Magda. Była fantastyczną dziewczyną, której życie nie oszczędzało. Po ciężkiej chorobie zmarła we wtorek, 14 grudnia, o wiele, wiele lat za wcześnie. Znaliście ją z forum, lubiliście, nie zapomnijcie o niej.
  • Tak jak wyżej zatytułowano rubryke w Twoim Stylu (emka - czekam na DOWCIPNE komentarze, jak to horny z playboya na T.Ś sie przerzucił :) ). W leadzie zamieszczonego tam tekstu tej wydry (prosze sie nie obrażać, Wydra to akronim = WYbytna Demaskatorka Rzecziwistości Anormalnej) czytamy z radością: "To wszystko było wczoraj. Malutka Julka siusiała jeszcze na dywan, gdy zaczynały się obrady Okragłego Stołu. Klemens, który w tym uczestniczył, opowiadał nam o nadziei." Scena rysuje si...
  • Cytat z dzisiejszego +/- (dodatek do Rzepki) "Książka Wilka zasługuje na pochwały i rozgłos. Zwłaszcza na tle ubożuchnej i wymizdrzonej prozy młodych w Polsce". Podobnie oceniał "Wilczy notes" swego podopiecznego Jerzy Giedroyc: "Mariusz Wilk rewelował się nie tylko jako świetny pisarz, ale też jako wyjątkowy znawca Rosji. Jego zapiski dają wnikliwy obraz współczesnej Rosji, jej kultury i tradycji"." Giedroyc użył słowa "rewelował się". Pochodzi ono do francuskiego se reveler (Klym...
  • Wiecie co to są "depesze agencyjne"? Emka, ardjuna, jesteście tam? pzdr horny
  • W przyplywie humoru zalozylem watek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=17553315 skad sie bierze zle zrozumienie slow (glownie piosenek)? Okazuje sie ze ludzie nie bardzo slysza co sie do nich spiewa. Kilka razy przekonalem sie, ze takze tekstu prowa nie potrafia zrozumiec...
  • [...prowadził "działalność wystawienniczo-reklamową...] miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,5059983.html Nie może być po prostu: [działalność WYSTAWOWO-reklamowa]? inne 'kFiatki': - akcja ratownicza - od wieków było RATUNKOWA - sieć gazownicza - od wieków było GAZOWA - grunt rolniczy - od wieków było ROLNY - walizka podróżnicza - od wieków było PODRÓŻNA - sklep masarniczy - od wieków było MASARSKI, lub jatka :) Spotkałem takich potworków więcej... - hala przecho...
  • Metroseksualny Co sądzicie o tym słowie, które chyba wciąż nieformalnie funkcjonuje w języku polskim, pojawia się w mediach? Moim zdaniem bardzo trudno zdefiniować to pojęcie na podstawie dwóch członów ("metro" i "seksualność").
  • Po kilkuletniej przerwie horny zajrzał znowu do Playboya. Skonstatował, że Playboy pod nowym naczelnym jest nudny i wulgarny. Ale nie w tym rzecz. Do Playboya jest dodatek o modzie męskiej Kreator, gdzie szczawie z grzesznych snów nastolatek o greckiej miłości w męskim wydaniu prezentują garniaki, krawatki, wszelką obów i zegarki po 20 i więcej kawałków. Do Kreatora z kolei jest wstępniak, w którym wyłożono szczytną misję tegoż, polegajacą na prezentowaniu wszystkiego, co jest "na top...
  • www.signs.pl/article.php?sid=2429 Co sądzicie o zjawisku opisanym w tym felietonie?
  • Rzekł wczoraj Młodkowski w TVN. Chyba do obejrzenia?! No, ale może ja się nie znam...
  • wiesław dymny mam w nosie w golu jest golizna w ojcu jest ojczyzna wpludrach jest pluderia w koku kokieteria w macie tkwi matactwo w mańce jest maniactwo w palu jest palenie w wale tkwi walenie w murze są murzyny w skórze skurwysyny w dziwie jest dziwactwo w masie masoneria w pasie pasmanteria w kroku jest kroczenie w worze jest wożenie w polu polecenie w pycie jest pytanie w żłobie jest żłobienie w nosie mam noszenie
  • Jak odbieracie to wyrażenie? Budzi skojarzenia negatywne czy pozytywne? Pirat to postać zła czy romantyczna? Bardziej rozbójnik czy bardziej żeglarz? Czy słowa "jestem piratem drogowym" wypowiada się częściej z przechwałką w głosie czy ze skruchą? Może "jestem drogowym arogantem" ciężej przechodziłoby przez usta...?
  • parę wątków temu ktoś się zastanawiał nad pochodzeniem określenia, póki emka nie przypomniała, że 'alfons' w znaczeniu sutenera od dzieła dumasa młodszego się wywodzi ('monsieur alphonse', 1874). doroszewski uzupełnia - zanim w/w skojarzenie się pojawiło, 'alfons' jako rzeczownik pospolity funkcjonował tylko w jednym znaczeniu. 'słownik warszawski' (poł. 19w.) podaje: 'alfons - ciasteczko krokantowe w formie loczka'. co by to nie miało znaczyć :)
  • anienie(12)

Kto ma prawa autorskie? Czy Ty Emko? Bo puściłam w obieg i chciałabym się jakoś wypłacić? Ala
  • od jakiegoś czasu - czy wolny zawód to perfidny oksymoron, czy też należy traktować całkiem dosłownie czyli nieszybkie rozczarowanie (że się będzie robiło co sie chce i kiedy się chce)???
  • wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2554555.html Pomijajac juz nazwe partii, ktora ociera sie o, IMHO, bluznierstwo ale mnie powalily Kola Miejscowych Polakow. Nie wiem jak wam ale mnie to brzmi jak Mrozek: Zwiazek Bylych Dzieci Polskich, Towarzystwo Przyjaciol Zwierzat Niektorych i takie tam podobne. Drugim skojarzeniem sa "organizacje tubylcze".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się