Forum Dom kwiaty w domu
ZMIEŃ
      fioletowy

fioletowy

(4 wyniki)
    • Dlaczego nie kupujemy granatowych, fioletowych i podobnych kwiatów? (np. doniczkowe - primula, dzwonek, cyklamen; cięte - eustoma, irys, goździk, tulipan; ogrodowe - bratek, werbena, itp.). Nie mówię, że wcale, ale w porównaniu z tzw. cieplejszymi kolorami (żółty, czerwony, pomarańczowy, róż) stanowią one znikomy odsetek. A są to kolory bardziej wyraziste, konkretniejsze, mniej banalne. Boimy się ciemnych kolorów???
    • witam mam pytanie czy jesień to dobry okres aby przesadzić storczyka mam 3 2 fioletowe i jeden biały i ten biały ma pąki a te fioletowe powoli przekwitają bardo proszę o pomoc jak to zrobić one są w doniczkach.
    • Chciałbym w tym roku urządzić jakoś fajnie balkon pomóżcie . Balkon ma 6m. długości i 1,3 m szerokości. Balkon jest na stronę południową, jakie kwiaty oprócz pelargoni . Jeśli macie jakieś pomysły to proszę o pomoc
    • Niestety nie mogę wstawić zdjęcia więc postaram się go wiarygodnie opisać.. Najważniejsze to ma fioletowe liście omszone miękkimi włoskami.. Liście wyrastają w formie takiego jakby kielicha z ziemi a potem wypuszczają łodyżkę która zwisa i na jej końcu też są liście a łodyżka jest względnie łysa poza tymi włoskami których też tam troszkę jest.. Nie wiem czy kwitnie.. Proszę o pomoc w identyfikacji.. Pozdrawiam..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się