Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      fioletowy

fioletowy

(20 wyników)
    • MOja 5- miesięczna córeczka od czasu do czasu dostaje takich malutkich fioletowych plamek. Jakby malusie siniaczki średnicy jakieś 2 mm. Zazwyczaj szybko znikają. Czy ktoś wie co to takiego?
    • Czy rzeczywiście są takie dobre? Bo zastanawiam się czy kupić. Kosztują 36,99 zł za 60 sztuk - a to nie jest aż tak tanio. Na razie używam pieluch CIEN z Lidla i są super (ale też dość drogie - jak oryginalne pampersy a o wiele lepsze od Pampersów bo tamte stale przeciekały bokami). Czy kupujecie fioletowe pieluchy Tesco? Czy warto? Jedna pielucha leżała luzem do pooglądania i wydawało mi się, że jest bardzo dobra. Co sądzicie?
    • Dziś zauważyłam nowe pieluchy tescowe w zielonym opakowaniu -essential czy jakoś tak, czy ktoś testował i może polecić, fioletowe znam, są fajne, ale o tych new chętnie poczytam !!!
    • Mój 3 miesięczny synek jest chory na ospę. Lekarka kazała smarowac go fioletem na wodzie. Wiecie może ile razy się te krostki tym smaruje, nakładac fioletowe kropki na fioletowe (bo tylko troszke blednie po pierwszym nałożeniu)Strasznie go wysypało, najbardziej na główce, praktycznie krosta na krośćie, cały jest fioletowy.Będę wdzięczna za odpowiedź.
    • prosze o sprawdzone pieluchy dla malucha wazacego 8 kg, slyszalam,ze tesco i biedronka ponoc maja takowe, ale ktore to sa, a moze jakies inne, dzieki bardzo.
    • dziewczyny, dzis podczas zabawy mała uderzyla dziaslem o kant, efekt, przeciete dziaslo tam gdzie lada chwila ma sie ukazac jedynka, toche krwi i cale fioletowe dziaselko. Co teraz z tym robic? Wszedzie czytam zeby nie dopuscic do przeciecia dziasla i powstania krwaczka, a co jak juz to sie stanie? Biec do lekarza? dzieki z gory
    • Mój mąż kupił dzisiaj pieluchy w Tesco w fioletowym opakowaniu. Wszyscy zachwalają, że są takie dobre i nie mają ceraty w przeciwienństwie do tych w białym opakowaniu. 64 sztuki w rozmiarze 4 kosztowały 23 zł, czyli bardzo tanio. Jakież było moje zdziwienie, gdy po otwarciu okazało się, że mają jednak na zewnątrz warstwę ceraty. Czy któraś z Was ma te pieluchy, ale bez caraty? Czy trafiłam na jakąś feralną paczkę? Jak to jest z tymi pieluchami?
    • mowie do malza - kup pieluchy - ale ja bede w tesco (zazywaczj uzywam dada z biedronki - od biedy tużucośtam z Lidla) dobra pampow nie bo to badziewie hagisow nie bo to badziewie bella happy nie bo to badziewie (wszystkie testowane) dobra kup tescowe fioletowe bo kobity na forum mowia ze dobre i co? i badziewie! nie dosc ze to foliowy worek ktory przyprawia mnie o dreszcze to jeszcze sa malo chlonne (nie wytrzymuja nocy - dada wytrzymuja spokojnie), kijowo sie zamykaja (tasma klejaca...
    • Drogie Mamy, kilka dni temu na prawej nóżce zauważyłam u mojego Synka wybroczyny małe fioletowe plamki. Wczoraj byliśmy w szpitalu ( prawdopodobnie ostra kolka)i lekarz też je zauważył, ale były też na lewej nóżce. dzisiaj na lewym podudziu ma już take wyrażne te fioletowe kropki. Co to jest, czy jest spowodowane, na co zwrócić uwagę?? czy spotkałyście się z czymś takim??
    • Od jakiegoś miesiąca synek ma w buzi białe zawijasy, jakby od mleka. Jednak, że zauważyłam u siebie(karmiony naturalnie) zarażenie pleśniawkami, to leczyliśmy się wpierw Apthinem(niby pomogło ale pleśniawki szybko wróciły), potem lekarz przepisał nystatynę, która też nie bardzo pomogła. Moje zdziwienie budzi to, że te pleśniawki przetarte wacikiem(nawet z wodą) zaraz znikają i buźka jest różowiutka, a pleśniawki podobno rozpoznaje się po tym, że nie można ich zetrzeć? Jak to jest?
    • pisalyscie ze te pieluchy sa takie dobre(typu pampers).jak bardzo sa chlonne i ile pieluch dziennie zuzywacie.moj maly ma 4 miesiace i nie wiem czy zdadza egzamin.do tej pory uzywalismy oryginalnych pampersow i srednio zuzywalismy ok.5-6 pieluch dziennie.pozdrawiam
    • Dziewczyny, pomóżcie może któraś zna jakieś domowe sposoby na pleśniawki? Moja Nastka ma prawie 7miesięcy i włąśnie teraz zauważyłam korzuszek pod górną wargą. Sytuacja beznadziejna, bo mieszkam w zapadłej wsi i do apteki dotrę dopiero w poniedziałek, bo dziś sobota i autobusy na które jestem skazana nie kursują.Panie we wsi przecierają buzię w takich sytuacjach zmoczoną moczem pieluchą. Mnie jakoś trudno sie na to zdobyć. Może ktoś zna bardziej cywilizowane domowe sposoby? Będę b. wdzięczna...
    • Niedługo będzie mnie dotyczył problem pampersów. No i jak na razie słyszałam, ze te najdroższe są najlepsze. Ale czy rzeczywiście tak jest? Czy te tańsze, np. belli nie zdają egzaminu? czy koniecznie trzeba wydawać tyle kasy na pampersy?
    • Mój mały ma 1 roczek i 2 tygodnie.Wczoraj okazało się że ma ostre zapalenie gardła i jamy ustnej.A problem tkwi w tym,że on strasznie się męczy,w całej buzi tj.na języku,podbiebieniu,dziąsłach a nawet na ustach ma rany,w gardle nawet z krwią i ropą,cały czas wyje,dzień i noc,nie chce jeśćmpić,spaćKOSZMAR! Rozumiem to i wyobrażam sobie jaki to ból dla niego,ale opadam już z sił(a to dopiero 2 dzień).Czy któraś mama przechodziła to ze swoim bobasem?jak przetrwać ten okres choroby,a ...
    • kupilam i jestem niezadowolona:odpadaja jak bardzo nasiakna,odklejaja sie i t.d.
    • Dziewczyny co sądzicie o pieluszkach Tesco Unisex Napies? Bo w teście konsumenckim wypadły lepiej od nich tylko Pampersy?Czy któraś z Was je stosuje i jest zadowolona.A jak cenowo wypadają te w rozmiarze od 7 kg ? czyli tak jak pampers 4.
    • Moja mała ma 5,5 m, wazy 7600g, pampersy zakładam jej już 4 (czyli od 7 kg). Nie jest specjalnie szczupła ani grubiutka. Chciałabym jej teraz kupić huggiesy, ale nie wiem, czy czy 3 nie będą takie na styk, chociaż są dłuższe od pampersów. A 4 nie będą za duże? Może to błahy problem, ale przecież po to mamy to forum, aby pytać :)))
    • potrzebuje informacji o cenie pieluch jednorazowych z lidla (fioletowych, które tak polecacie na forum)i ile jest szt. w paczce . waga od 5 kg bardzo dziękuję za info :)
    • W niedziele bylismy w sklepie ogladnac krzeselka do karmienia, gdyz wlasnie przymierzam sie do zakupu. Jednak do konca nie bylam jeszcze zdecydowana,jakie krzeselko wybrac. zamiast krzeselka,kupilam,wcale tego nie planujac "Garnuszek na klocuszek" Wlasciwie za namowa starszego synka. I...nie zaluje!!! Zabawka jest super,choc przyznam sie wizualnie nie podobala mi sie wczesniej,w dodatku ta fioletowa pokrywka dzialala na mnie nie najlepiej.Szukalam niebieskiej,ale bezskutecznie...
    • No właśnie, gdzieś już na forum wyczytałam że są OK...... Używacie ich??? Jakie są w porównaniu z Pampersami??? Cenowo są może nieznacznie tańsze, ale czy rzeczywiście są chłonne i nie odparzają...... Ja ostatnio wypróbowałam te Belli i - wg mnie - nie sprawdziły się za bardzo; jak zmieniałam pieluchę córka miała mokrą skórę (może ta warstwa izolująca jest nie wystarczająca) ;(((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się