Forum Regionalne Małopolskie Zakopane
ZMIEŃ
      fotoforum

fotoforum

(23 wyniki)
    • noo,tesknie strasznie,a przed wrzesniem2009 to nie ma szans ,ze na zywo zobacze. To sobie fotoforum poodwiedzam,sniegu sie napatrze, tylko znalezc cos nie moge, o podpowiedz upraszam Mimbla
    • 15 do 18 kwietnia - będzie odbywać się świąteczna odsłona Małopolskiego Festiwalu Smaku. Podczas festiwalu producenci żywności z regionu zaprezentują swoje wyroby związane z tradycją Wielkanocy. Przez cztery dni na stoiskach producentów żywności z całej Małopolski prezentowane będą świąteczne dania i produkty Podczas targów odbędą się także imprezy towarzyszące, jak pokaz palm i obrzędów wielkanocnych (17 kwietnia), wielkanocne malowanie pisanek oraz kartek świątecznych (21 kwietnia), pok...
    • W dniu 7 sierpnia 2009 na terenie Powiatu Tatrzańskiego odbędzie się Wyścig Kolarski 66. Tour de Pologne. Wzwiązku z tym w godzinach od 15.00 do 19.00 w Zakopanem zostaną zamknięte następujące ulice: Oswalda Balzera, Droga na Bystre,Tytusa Chałubińskiego, Stanisława Witkiewicza, Kazimierza Tetmajera, Józefa Piłsudskiego i Bronisława Czecha oraz wszystkie skrzyżowania z tymi ulicami. Za utrudnienia przepraszamy! Zapraszamy do kibicowania!
    • Zachęcamy naszych Czytelników do zebrania wigilijnych wspomnień i nadsyłania ich w postaci krótkich opowieści do "Dziennika Polsakiego" do 18 grudnia br. Ogłoszenie wyników - 20 grudnia br. Najciekawsze prace zostaną opublikowane na naszych łamach. Dla ułatwienia podpowiadamy, co koniecznie powinna zawierać "wigilijna opowieść": * krótki opis wieczerzy wigilijnej, czyli lista potraw (ilość, kolejność podawania, przygotowywane własnoręcznie czy na zamówienie), wystrój stołu ...
    • Tak, tak to juz 15 Jubileusowe spotkanie Rodu Mostowych ftore bedzie 22.05. 2008 roku w Poroninie, po procesyjak i po obiedzie w swojyj chałupie bedom sie od godziny cwortyj po połedniu zjyzdzali a i schodziyli na Wańkówke w Poroninie Ci, co sie cujom przynoleźni do Rodu Mostowyk. Pytomy Syćkik piyknie,ka ftory, poubiyrać sie w góralskie odziyniu, otrzepać je z moli i przewietrzyć, niek tradycjo góralsko nie zgichni. Dzieci dzieciska brać za sobom, młodyk siuhajów i nase siu...
    • Mila pani Mario! rozmieściłem zdjęcia na stronie fotoforum.gazeta.pl/u/igor_ph.html Igor - Rowne
    • Wątek taki był, a lawiny w górach schodziły, schodzą i będą schodzić, ratownicy TOPR szkolą psy lawinowe. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=11216270&a=21495523 Tatry, jak zawsze w zimie groźne i pazerne na ofiary: fotoforum.gazeta.pl/photo/4/qe/sa/buzg/ZTHWMUDa89907DFCFX.jpg fotoforum.gazeta.pl/photo/4/qe/sa/buzg/FcKBvImvQ4rxpMnwWX.jpg fotoforum.gazeta.pl/photo/4/qe/sa/buzg/W0GT72yk1ZlZgkfbPX.jpg fotoforum.gazeta.pl/photo/4/qe/sa/buzg/4xgHs8gMdhyruSDpSX.jpg foto...
    • Pocątek kóńca? Róbcie truchłe bo umre. Nei biercie sie do roboty. Prasło mnie i juz, grypa zołądkowa, mocie jaki lyk na to? Dochtory strajkujom, fto mnie ulycy? Chory fce kozdego coby ino ulycył abo co zaradziył..., a tu ni ma kogo. Trudno, bierem sie sama za ulycynie.I mi nie przeskodzać. Telo.
    • Świecimy kosołki, a w nik bazicki i malowanki, nei i święceline, coby sie darzyło na tyj łez dziedzinie. Chudobnemu dzieciska, a bogocowi świnie... I nie narzykojcie, ze ciezko na świecie Na "Pęksowym Brzyzku" syćka odpocniecie! fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ve/sa/r2hs/rhVh7hw6IJenmJZ8fB.jpg alt forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=77061054&a=77061054
    • Nowa kolejka na Kasprowy, pomimo, że wywozi dwa razy więcej osób niż stara, to w Kuźnicach nadal trzeba stać w kolejce do kolejki 3 godziny. He, he. Ale sie narciarzom poprawiło...Kie śniegu wsędy nie staje, to w kolejce narciarz staje, bajako. fotoforum.gazeta.pl/72,2,853,51882712,60783873.html
    • Gen. broni Mieczysław Bieniek, dowódca krakowskiego 2. Korpusu Zmechanizowanego, pojechał na afgańską misję. Generał Bieniek, który na afgańskiej misji ma spędzić sześć miesięcy, w przeszłości dowodził m.in. wielonarodową dywizją w Iraku.To on dowodził w kraju jednym ze szkoleń, które odbywali polscy żołnierze przed wyjazdem na afgańską misję. A górach , naszych Tatrach, ćwiczyli także: fotoforum.gazeta.pl/72,2,863,53090106,58832090.html fotoforum.gazeta.pl/72,2,863,53090106...
    • Moja wędrówka, w ciagu roku i moim moze krzywym okiem... Dodajcie Wy też coś! Oczywiście zdjęcia!!! Jak obo sie przez te 60 lat zmieniło...To nie moje Zakopane... Może i komuś się ono podoba, mnie NIE. fotoforum.gazeta.pl/72,2,857,64343633.html
    • Cy to po tyj konferencji "Janosikowym szlakiem" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=50073667 pośli po rozum do głowicki , ze i na tym mozno tyz dudki zarobić, hale piyrse trza zainwestować, bajako. A szlak jest piykny! Po nasej i po słowackiej stronie. Przednio myśl! Projekt "Janosikowy szlak" z unijnych pieniędzy? Cemu nie? "Starostwo powiatowe w Nowym Targu ma zamiar starać się o dofinansowanie projektu drogowego "Janosikowy szlak" w ramach Zintegrowanego Programu...
    • serwisy.gazeta.pl/turystyka/1,60606,3106535.html
    • Potrzebuję zdjęć Zakopanego - Krupówki (zwłaszcza choinka0, widok na Giewont i inne miejsca w okresie zimowym. Czy ktoś może mi podać linki do stron, gdzie można obejrzeć jakieś fotki? Licze tu na Ciupażke. Dziękuje ;-)
    • Zapraszamy wszystkie chętne dzieci!Możecie spróbować swoich sił na torze lodowym, na skoczni, na trasie biegowej ina stoku w slalomie gigancie lub snowboardzie. Hej! Hej! Kornel Makuszyński oraz Koziołek Matołek zapraszają od 6 do 8 marca dzieci w wieku 4-9 lat. W imprezie wezmą też udział byli zawodnicy memoriału. Program zawodów: PROGRAM ZAWODÓW 06 marzec 2009 /piątek/ Tor łyżwiarski COS Łyżwiarstwo szybkie dystans 100m 16.00 start roczników 2000, 2001 07 marzec 2009 /...
    • hej !!!!! Czy jest śnieg w zakopanym?? Czy będzie w święta???? Mam zamówiony pobyt ale czy jest sens jechać jak niema śniegu :((
    • Syn Pawła Gutta Mostowego ur. w 1923 r w Poroninie, zamieszkały we Wrocławiu. Pogrzeb odbędzie sie 29 grudnia 2006 r we Wrocławiu.(*) Autor szeregu książek, opracowań w gwarze góralskiej: "Gwara o gwarze". Wydawnictwo: Miniatura, 1988. "Hej, Mostowi, Mostowi". Krakow.1998. Księgarnia Akademicka Wspołautor: "Pomocnicek ku radości". Miniatura. 1998. "Utwory sceniczne po góralsku" ISBN: 83-7188-614-4 Opinia Prof, J.Kąsia o tej pozycji: Wspaniały, wzruszający, pouczając...
    • Nasa malarka , Janina Walczak, syćka jom przecie znajom, telo razy ś Niej korzystajom , a cy o Niej bocom??? Niezabocymy tyj wizyty w Jaszczurówce w kościółku na Twojyj wystawie "Malowane na śkle" i pote tego zaproszynio do Twojyj chałupy. Ucta duchowo! Na mój dusiu!!! Fotki momy i pokozemy! Narazie telo, pozdr. Wątek był wceśniej załozony, ale juz zarchiwizowali, a przecie Janka nom nie pomarła, ba jej chłop. Przybacuje! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f...
    • www.wiadomosci24.pl/artykul/spacer_po_peksowym_brzysku_66153.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się