gwar

(6 wyników)
  • Jak ftoś sam łazi na konkursy gwary, dejcie ino znać. Dyć może my sie sam znomy ... ze jakigoś konkursu, kaj my konkurowali ...
  • Ja kocham Śląsk mój, ten Śląsk czarny Mój dom rodzinny, hajmat mały W liniach wyryty papilarnych Które mi losy utrwalały. Ja kocham szyby co wprost z głębin Do nieba z ziemi wyrastają Hałdy brzóz pełne, i jarzębin I ptaków szarych co śpiewają Ja kocham syren naszych dźwięki Co z gruby buczą na fajerant I kolorowych kwiatów pęki Co wśród działkowych kwitną werand Ja kocham miasta rytm codzienny To przywiązanie do zwyczajów Tych familoków mur czerwienny Ten gwar uliczny, sz...
  • " Bity ociec" Zachorowało roz jednyj babie takie malućkie dziecko, co miało pore dni. Nei baba niewiele myślęcy porwała go z kołysecki i ułozyła na pościyli, a na jego miyjsce włozyła, hale przeboccie młodego wieprzusia, co tyz mioł prawie telo dni co i to chore dzieciątki. Duzo miała baba roboty i kołysanio, i śpiywanio zakiela uśpiyła dziecko na pościyli a wieprzusia w kołysce, hale ta poniekieli oba ładnie posneni, a w doma sie syćko ucisyło i baba wziena sie do inksej robo...
  • ,,Kochane gzubki, miłe dzieciary i rozbestwione cołkiem ogary, moje kowboje i indianery, którnych uskrómnić nie mógłby szeryf, kanajdry, nadrachy, szkraby, łatyndy, szaranki, gziki, pągle, wylyngi, fifne chłopyszki swojygó chowu, z którnymi diaboł by nie spiłowoł, wielkie ginole, drobne pyndroki i uślabrane zawady szudroki, szatany z Jeżyc i wybiłokna roboszki moje, wiaruchno psotna, wy-psionorody, tygrysy dzikie, co tu lubieją sztachnąć się ćmikiem, co klamotami do drzyw świgaj...
  • forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=44244656&a=44262499 Reczywiście ta dziewczyna powinna przejść jakiś kurs poprawnej polszczyzny. Będąc w sekretariacie i w jakiś sposób reprezentując panią prezydent, powinna się prezentować. Nie tylko wyglądem,ale przede wszystkim robić dobre wrażenie przez telefon. A ona zajeżdża taką gwarą, że szok
  • Znacie ten przebój? www.myspace.com/rudzkibardanonim

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się