kina

(82 wyniki)
  • Zamierzam kupić nowy telewizor i zestaw kina domowego. Myślałam o jakimś 37-40 cali telewizorze lcd. Pokój ma 20 m2, ok. 3-3,5 m będzie odległość między telewizorem, a fotelem. Wydaje mi się, że rozmiar telewizora jest OK, ale jak dobrać zestaw kina domowego. Nie potrzebuję super profesjonalnego sprzętu. Chciałabym znaleźć złoty środek między jakością, ceną, a funkcjonalnością. Bardzo proszę o radę co wybrać na co zwrócić uwagę. Czy lepiej kupić TV i zestaw tej samej firmy, czy t...
  • Czy poprzez zestaw kina domowego Panasonic HT990 moge odtwarzac gry zapisane na plycie dvd i w jaki sposob moge nimi sterowac, gdzie podlaczyc joystick? poniewaz sam odtwarzacz nie posiada wejscia na kabel USB.
  • Witam. Na sprzęcie nie znam się wcale , kupiłam telewizor LCD Philiphs i Zestaw kina domowego Panasonic, instrukcja jest dla mnie nie czytelna, mąż coś tam podłączył ale nie bardzo umiemy to ustawic żeby odbiór był w miarę znośny, efektu prawie żadnego, zresztą nie będę się rozwodzić nad tym za wiele. Moje pytanie brzmi, czy jest we Wrocławiu jakiś fachowiec ktory przyjdzie do domu i mi to porządnie podłączy i wszystko ustawi??? Szukałam trochę po necie ale nic nie znalazłam :( ...
  • Witam Mam zamiar kupić zestaw głośnikowy do kina domowego i nie bardzo jestem w temacie, co byście proponowali ? Do wydania około 5000. Co sądzicie o polecanym przez znajomego BOSE ACOUSTIMASS 10 SERIES III ? Pozdrawiam
  • odtwarzacz dvd zalany woda, do wyrzucenia. Czy zwykłe odtwarzacze mają funkcję pozwalającą na podłączenie do nich głośników i uzyskanie odpowiedniego dźwięku? Albo czy można kupić sam odtwarzacz od komletu? Boję się pytać o to w sklepie, bo zostaję tam zarzucona taką ilością niestrawnych dla mnie informacji, że już nic nie zrozumiem, dlatego proszę o wyrozumiałość dla mej ignorancji, nie znam się na tym zupełnie, pozdrawiam z Torunia
  • pytałam na innym wątku, ale spadł chyba za bardzo... chodzi mi o różnicę amplitunera takiego "zwykłego", czyli do zestawu audio i takiego do kina domowego, wiem, że ten drugi ma chyba większe możliwości jeśli chodzi o ilość głośników... czy są jeszcze jakieś różnice? czy do takiego "zwykłego" mogę podłączyć dvd? czy to ma jakiś sens? czy jeszcze o czymś powinnam wiedzieć?
  • Słuchajcie, jak to jest. Film puszczany w kinie ma 24 klatki na sekundę, czyli częstotliwość odświeżania to 24Hz, czyli o wiele gorzej niż w przypadku zwyczajnego telewizora, nie mówiąc o 100-hercowych. A mimo tego, migotania się nie widzi. Mało tego: jest o wiele przyjemniej niż przed telewizorem:) Wyjaśni to ktoś?
  • Przeczytałam opinię, że płyty nagrywane w "zwykłym" stereo w kilku głośnikach brzmią gorzej. Jak to właściwie jest? Czy jest sens kupowania zestawu kina dom. do słuchania głównie muzyki a w drugiej kolejności oglądania filmów? Nie znam się na tym w ogóle, więc nie śmiejcie się z mojego naiwnego pytania, błagam.
  • Obecnie posiadam zestaw kina domowego JVC odtwarzacz DVD XV-42 i amplituner RX E100R (cinema 100). Niestety ostatnio odtwarzacz zaczyna szwankować i czyta wybiórczo niektóre płyty. Początkowo zastanawiałam się nad zakupem samego odtwarzacza, ale w MM zobaczyłam takie zestawy Pioneer VSX418K/DV410VK/HTS005 (2200 zł)i Denon AVR 1509/DVD 1740/VAR 300 (2600 zł). I pomyślałam,że może by zmienić cały zestaw kina domowego tylko nie wiem czy warto, a jeśli tak to który jest lepszy. Czy też może...
  • chciałbym zorientowac sie w temacie projektorów używanych w domu do projekcji filmów. Czy to się sprawdza, ile kosztuje i czy lepiej projektor czy duża plazma??
  • Witam Niedawno zakupiłem zestaw kina domowego Samsung HT-DS900 i podłączyłem do TV Samsung CW29A116V. Chciałbym podczas oglądania telewizji odsłuchiwać dźwięk przez głośniki kina domowego. Zestaw podłączyłem za pomocą kabla Euro (do oglądania filmów z kina) i dodatkowo (aby uzyskać dźwięk z TV) kablem audio (do Aux1). Niestety po załączeniu zestawu i przełączeniu na Aux1 dźwięk wydobywa się z głośników za to obraz z telewizora ginie (czarny ekran). Czy jest możliwość oglądania T...
  • Bardzo bym prosił o pomoc w wyborze zestawu kina domowego do ceny 1 tysiaca więc niezbyt drogiego (i pewnie niezbyt dobrego :) ) Telewizor mam Panasonic 32Ps12P jeżeli to ma jakieś znaczenie. wymagań dużych nie mam . chciałbym aby dobrze grało żeby odtwarzało divix także oraz miało tuner fm. To wszystko czego wymagam czy może mi ktoś coś doradzić? Z góry dzięki pozdrawiam
  • Jaki zestaw kina domowego polecacie tak do 1500zl, bo nie wiem nawet na co mam zwrocic uwage:/
  • Cześć Mam ponad 2 letnie kino domowe Philips LX3950 (z którym zaczęłam mieć problemy - żółte napisy zamiast białych itp). Rozważam dokupienie nagrywarki DVD z twardym dyskiem (myślałam o Panasonicu). KD ma wyjście Digital in. Czy będzie możliwość połączenia nagrywarki i KD (chodzi o odtwarzanie filmów z twardego dysku przez KD)? Na co ewentualnie powinnam zwrócić uwagę przy zakupie? Jakie kable powinnam dokupić? Pozdrawiam Gosia
  • Witam serdecznie, Mam wielki klopot, otrzymalam slubna plyte dvd z wesela i nie odtwarza dzwieku, jest tylko obraz, nie wiem dlaczego ... kino domowe Yamaha 457 (?). Dodam, że u kolegi poszło bez problemu na SONY. Czy jest jakas mozliwosc , ze trzeba cos przestawic w kinie aby odtwarzalo nagrywane plytki DVD ??? Puszczam oryginalny film i jest wszystko w porzadku ... moze kino nie daje rady ??? PROSZĘ O POMOC .... dzięki za informacje, gorąco pozdrawiam ...
  • Chciałbym zakupić projektor do kina domowego w cenie do 5 tys myślę o epsonie model EMP-TW10H lub ACER PD113 albo BENQ 6100 proszę doradzcie jaki wybrać nadmieniam że tylko epson ma matrycę 16:9 a pozostałe 4:3
  • Witam chciałbym zakupić sobie sprzęt nagłasniający do kina domowego. Grało to będzie najpenwniej na amplitunerze Onkyo 805 lub Yamaha 1800 Przewidywana kasa na kolumny (chce zestaw 2 frony + centralny + 2xmonitowy) to do 5000 zł. W tej cenie znalazlem kilka opcji które rozważam: Paradigm - www.ceneo.pl/1381245 Jamo - www.ceneo.pl/1287168 - tylko bez suba A może Heco z serii CELAN ? Nie mam pojęcia ... postaram się podjechać na odsłuch ... ale nie mam doświadczenia z odsłucham...
  • Oki - jako że mam od jakiegoś czasu kompletne kino domowe (z dvd Panasonic S75 niestety na region 5 - które po powrocie do kraju chcę przeznaczyć na źródło do stereo - płyty CD nie mają blokad regionalnych :) - a ten panasonic był playerkiem roku więc powinien sobie poradzić), dorosłem do decyzji zakupienia dodatkowego czysteg wzmacniacza do stereo (nie amplitunera to mam w kinie) dwóch kolumienek na front i jakiegoś playerka DVD ze zdjętą blokadą regionalną (np Koda z dekoderami ...
  • Jakie proponujecie kino domowe za 1200zł.
  • Zamierzam w najblizszym czasie kupic zestaw kina domowego o dobrym stosunku ceny do jakosci najchetniej z kolumnami podlogowymi. Powinien obslugiwac MP3 i odtwarzac plyty ze zdjeciami w formacie jpg. Chce na ten cel przeznaczyc do 4000,00 zl. Doradzcie co warto kupic, zeby byc zadowolonym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się