kina

(42 wyniki)
  • Wszechobecny popkorn, cola, czitosy a do tego te ciamkanie, siorbanie, szeleszczenie... cjg.gazeta.pl/cjg_trojmiasto/1,103160,7516867,Stop_zarciu_w_kinie.html
  • W 2009 roku Polacy poszli do kina 38 milionów razy. To rekord, choć Europejczycy chodzą dwa, trzy, a nawet pięć razy częściej. W Polsce jednak nadal brakuje kin, a ceny biletów są prawie tak wysokie, jak na zachodzie, choć zarabiamy wielokrotnie mniej. Dlaczego jest tak drogo? film.onet.pl/0,0,1604587,1,600,artykul.html
  • Czołem:) W roku 2007 kina odwiedziło ponad 32 milionów Polaków. Padł rekord kinowej frekwencji. Co oglądaliśmy najchetniej? "Katyń" czy może "Shreka III"? Oto tekst z dziennika "Rzeczpospolita": www.rp.pl/artykul/82188.html Pozdro Krzysztof
  • Dziś data znacząca dla miłosników sztuki filmowej, albowiem 28 grudnia 1895 roku odbyła sie pierwsza publiczna projekcja filmowa "Za oficjalną datę narodzin kina uchodzi dzień 28 grudnia 1895 r. Tego dnia 35 osób, zwabionych reklamą o pokazie urządzenia określonego przez swoich twórców – braci Auguste’a i Louis’a Lumiere – jako kinematograf, weszło za opłatą 1 franka do podziemi mieszczącej się przy Bulwarze Kapucynów 14 w Paryżu Grand Cafe, by obejrze...
  • Chcesz chrupać popcorn albo napić się czegoś podczas seansu filmowego? Nie ma problemu, pod warunkiem że zakupy zrobisz w kinowym bufecie. Coraz więcej multipleksów wprowadza zakaz jedzenia przyniesionych przez siebie produktów. serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3535236.html
  • Czy kino przestaje być rozrywką Polaków? Według wyników tak zwanego box office - przekazanego przez Polski Instytut Sztuki Filmowej - w roku 2005 do kin w naszym kraju poszło o 10 milionów mniej naszych rodaków, niż w rok wcześniej, czyli w 2004. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3133715.html Mnie odstraszają ceny.
  • Teraz mnie naszło na Plac Zbawiciela: pl.wikipedia.org/wiki/Plac_Zbawiciela_%28film%29
  • Przeglądam repertuar.....strachy, mordy, sensacja....a ja bym tak jakiś skandynawski film obejrzała.....albo babskie jakieś romansidło... co widzieliście ostatnio? coś szczególnie polecacie? lubię program w tv "Kinomaniak" i po obejrzeniu - czekam na nowości w kinach, potem zabieganie, brak czasu.... jak coś bardzo chcę obejrzeć - czekam na dvd w sklepach... obejrzałam ostatnio głupkowaty nieco film "Czas surferów" - dawno się tak nie uśmiałam do łez....ale fabuła kiepska.......
  • Złotousty Cymański rzekł: wiadomosci.onet.pl/1362358,11,item.html Co ten Cymański ma do moich kotów. Przecież to z dziada pradziada rasa aryjska, wrecz typ nordycki. No, może z wyjatkiem Zuzi, bo jakas podejrzanie łaciata. Musze jej przodków sprawdzic. Pozdro Krzysztof
  • Maraton kinowy to coś jak test na prawdziwego kinomaniaka:) Pomysł przedni i kusi tym bardziej, że organizowano już całodobowe maratony w innych krajach, ale próby te zakończyły się fiaskiem. Chętnie wystartowałabym w takim maratonie i dlaczego jest to akurat maraton z serialem polsatowskim?! Ten warunek zdecydowanie wyklucza mnie z listy zawodników!:( Ale sam pomysł maratonu – suuuper! Wzięlibyście udział w takiej imprezie? Jeśli tak, to jaką trasę filmową byście wybrali? Pr...
  • przyjechalem wlasnie wrocilem z sylwestra, byl koszmarny. kompletnie nic sie nie dzialo. w dodatku pare osob zrezygnowalo z niego, dzwoniac na kilka godzin przed impreza (w tym momencie stwierdzilem ze tez moglem tak zrobic i o nic sie nie martwic. czy ja zawsze musze byc ten dobry miś z serii "jak obiecalem to obiecalem"?). zabawa byla udawana, a pare osob okazalo sie kolejnymi debilami. bylo banalnie i tak jak nigdy nie powinno byc w sylwestra. no ale juz po sylwestrze, mamy 2gi...
  • Dla miłosników kina akcji - tekst pochodzi z Gazety Telewizyjnej: "W więzieniu o zaostrzonym rygorze kobiety mają zawsze ogolone pachy i łydki, a każdy apartament w Paryżu ma widok na Wieżę Eiffla. Bzdura? Na pewno nie w filmach. Zwłaszcza amerykańskich "Jest prawda czasów i prawda ekranu" - mówił Wybitny Reżyser w filmie Stanisława Barei "Miś". Trudno się z nim nie zgodzić. Ekranowe prawdy mają niewiele wspólnego z rzeczywistością, ale ich żywotność jest zdumiewająca. Wystarc...
  • mam ochotę dzis po pracy skoczyć do kina...czy widzieliście cos co polecacie...w miarę lekkiego...takiego na relaks.Dzięki za sugestie
  • oglądając filmy w kinie czy, częściej, w tv - zauważam jakieś niedociągnięcia... a to nieboszczyk przełknął ślinę, a to mrugnął....a to na jednym ujęciu było tak, a na drugim tak.... czasami takie rzeczy mi przeszkadzają...a przecież nie jestem czepialska... i jeszcze inne mam refleksje..... oglądając wczoraj Cast Away - zastanawiałam się czy odważyłabym się wypłynąć w morze jak bohater filmu....chyba jednak nie.... czy filmy jakoś oddziaływują na Was? czy reagujecie na przekaz...
  • bo ja w czwartek na "Straży nocnej" i bardzo mi się film podobał
  • TVN postanowił przeprowadzić pewien eksperyment ze swoją najnowszą produkcją "Świadek koronny". 19 dni po premierze udostępnił film do legalnego oglądania w internecie. Zdenerwowało to właścicieli kin Cinema City i Helios, którzy uznali, że minęło stanowczo za mało czasu od premiery i w ramach protestu wyrzucili film ze swoich repertuarów - pisze "Gazeta Wyborcza". "Świadka koronnego" obejrzało już prawie milion osób, jednak nie dowiemy się czy produkcja ma szansę na ustanowienie frek...
  • Nam zdarzyło się to w poniedziałek, podczas "Ukrytej strategii". dla ludzi, którzy nie interesują się polityką jest to film nudny i nieciekawy. Z trudem przesiedzieliśmy do połowy. Ja nie potrzebuję słuchania o przyczynach walk w Iraku. Zamiast walk USA powinno zrobić wszystko, aby przerwać dostawy broni do Bagdadu. No, ale nie o tym chciałem pisać. Ostatnim filmem z którego wyszedłem był "JFK".
  • 15 lipca 1960 roku odbyła sie premiera filmu Aleksandra Forda pt. "Krzyżacy". "Krzyżacy to polski film historyczny z 1960 r. oparty na powieści Henryka Sienkiewicza pod tytułem Krzyżacy. Akcja filmu toczy się na przełomie XIV i XV wieku. Główne wątki opowieści to: - wątek polityczno-historyczny – konflikt polsko-krzyżacki i wielka wojna w 1410 roku z krzyżakami. - wątek romansowy – miłość Danusi Jurandówny i Zbyszka z Bogdańca oraz miłość Jagienki Zychówny do ...
  • Dziewczyna wchodzi do pokoju pełnego wpatrujących się w nią oczu. Ma na sobie ubrania za równowartość kilkunastu średnich krajowych. Może wszystko: rozpocząć tańce, alkoholowe upojenia albo seksualną orgię. Czego nie zrobi i tak skupi na sobie uwagę wszystkich. Jest najsłynniejszą osobą w kraju. Paris Hilton? Kate Moss? Ależ skąd. Maria Antonina. film.interia.pl/wiadomosci/film/news/maria-antonina-pierwsza-celebrity,853337,415
  • Planuję wypad na Grbavicę: serwisy.gazeta.pl/film/2,23804,,,,76157942,P_FILMY2.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się