anelka80 09.12.08, 20:15 Witajcie kolezanka ma termin na 24grudnia, teraz sie okazalo, ze ma bardzo malo wod a dzidzia przestala rosnac,czy to cos powaznego ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: Pomozcie!!! blagam!!! 09.12.08, 20:27 poszukaj w necie o małowodziu. Często jego przyczyną jest wada nerek u dziecka. Czy miała robione porządne usg u dobrego specjalisty. Skąd jst koleżanka - jak z w W-wy to polecam usg u Roszkowskiego - specjalizuje suę w trudnych przypadkach. No i ważne jakiemu wiekowi odpowiada dziecko, tzn. kiedy przestało rosnąć. Na pewno musi trafić w ręce b dobrego specjalisty i rodzić w szpitalu z b. dobrym oiomm noworodkowym Odpowiedz Link Zgłoś
anelka80 Re: Pomozcie!!! blagam!!! 09.12.08, 20:44 Dzieki za odpowiedz,cos tam znalazlam o malowodziu, ale chyba nie jestem kompetentna osoba, zeby jej przekazywac co wyczytalam, po co dokladac powodow do zdenerwowania...buuuuuuu kolezanka jest w katowickiej klinice,niby wszystko naj... mam nadzieje, ze bedzie dobrze!!! Dzieki wielki ,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: Pomozcie!!! blagam!!! 09.12.08, 20:52 oj to faktycznie, lepiej jej nie dołować. Ja wiem co to znaczy, bo mi odeszy wody w 22tc. Synk umarł, niestety. Ale u niej mam nadzieję, że będzie dobrze - u mnie przez ten brak wód nie rozwinęły się płuca. Niech koleżanka pyta o wszystko lekarza, niech porozmawia z ordynatorem oiomu noworodkowego - nich się dokładnie wypyta jak zajmą się dzieckiem po porodzie, jakie czekają go badania, ajkie są rokowania. No i może niech mąż, czy tam kto też rozmawia z lekarzami, bo faceci tak bardziej spokojnie do tego podchodzą, a mamy jednak zbyt "emocjonalnie" i są w takim szoku, że nie wiedzą o co pytać, a nawet nie potrafią zapamiętać co mówią lekarze -tym bardziej jak uzywają trudnych medycznych terminów... Odpowiedz Link Zgłoś
madziuchna23 Re: Pomozcie!!! blagam!!! 10.12.08, 10:57 hej wydaje mi się, że na tym etapie ciązy topnie jest problem, za 2 tygodnie ma termin, wody pod koniec ciązy mogą maleć, ważne żeby trzymały się w normie. Jesli wcześniej nie było tego problemu to nerki pracują bo są zdolne do pracy już od 17tc, dziecko nie rośnie? a jakiemu wiekowi odpowiada? Może już swoje urosło? Skoro Twoja koleżanka jest w 38tc to taką ciążę mozna już spokonie rozwiązać przez cc. Klinika w Katowicach jest na prawdę dobra, więc koleżanka jest w dobrych rekach. Polecam pozbierać dobre dowcipy i poopowiadać koleżance żeby nie myslała za dużo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś