kupno

(17 wyników)
  • my tez przymierzamy sie do kupna domu. w sobote wybieramy sie na rozmowe z mortgage advisor i wtedy dowiemy sie jaka jest tak naprawde nasza kondycja finansowa i czy stac nas na mikro-dom, czy tylko na namiot ;) w zwiazku z tym, mam kolejne pytanie. jak sie zalatwia prawnika? i jakiego rzedu sa to koszta? a moze ktos zna dobrego prawnika w okolicach luton? i jeszcze przypomnialo mi sie - czy przed aplikowaniem o mortgage byliscie zarejestrowani na electoral roll? my niestety za...
  • Zglaszalam chec kupna yorka. Raz mial bbyc za darmo, tylko hodowcy zalezalo na dobrym domu dla pieska. Jak sie okazalo koszt jednak 150 £,bo jakas agencja dowozi. Drugie zgloszenie za 170£,ale wlasnie kobieta wprost napisala,ze to min. za dowoz pieska. Jak to jest z tym kupnem? Ja myslalam,ze jade do hoodowcy,place i biore,ewentualnie przyjezdzaja do nas pznac nas, zobaczyc w jakich warunkach bedzie zyl szczeniaczek. Dla mnie to jak kupno kota w worku:przywozi agencja,...
  • czy ktos sie moze orientuje jakie sa warunki kupna czegos na raty?? tzn jakie dokumenty musze miec itd.... chcialabym kupic komputer na raty i tak sie zastanwiam co trzeba miec by dostac takowe:)
  • Dziewczyny kochane,help pleeeease! Znalazlam wymarzony dom do kupienia tutaj,sprzedaje w PL mieszkanie,mam duzy depozyt.Potrzebuje wziac mortgage ktore bez problemu dostane na jakies £60.000.Przerabial ktos z Was takie sprawy? Za kilka dni ide do swojego banku (halifax) pytac sie dokladnie co i jak. Polecacie moze jakiegos brookera? Jak to z tym wszystkim jest dokladnie sie nie orientuje.Od czego zaczynac,lazic po roznych bankach? Warto?Nie chce bawic sie w interest only,t...
  • hej! mam pytanie, czy kupowaliście może jakiś sprzęt przez internet? mam zamiar kupić telewizor, różnica w cenach między różnymi sprzedawcami jest ogromna, nigdy jeszcze nie kupowałam w ten sposób, może ktoś pomoże? czy jest jakieś ryzyko w tego rodzaju zakupach? jak z dostawą, jeśli płacił będzie mąż swoją kartą i będą tam umieszczone jego dane to czy możliwe jest odebranie zakupu przeze mnie?
  • ostatnio przewija się ten motyw więc ciekawa jestem doświadczeń weteranek w sprzedawaniu i kupowaniu :) znaleźliśmy dom, który bardzo nam się podoba, end of terrace, duży ogród, 2 parking spaces, loft, czysty, ładny, dobra komunikacja, rozsądna cena, dom jest dość nowy, zbudowany 9 lat temu, znamy dzielnicę, oglądaliśmy okolice domu i w dzień i wieczorem i wszystko wydaje się być ok no i strasznie się na ten dom napaliliśmy Teraz się dowiedziałam, że ten dom jest na rynku od k...
  • ...nieruchomosci w Polsce? Moze ktos ma doswiadczenie w tym zakresie? Czy to sie robi w konsulacie, czy u prawnika (czy sa tutaj polscy prawnicy-notariusze?) Bardzo prosze o pomoc
  • Czy ktos się spotkal z opcja „leasehold”? Dla tych co mogą nie skojarzyc, napisze krotko, ze jest to kupno domu w 50% a za druga polowe placi się rent. Opcja ma wiele plusow jak i minusow. Dodam, ze wykupieni drugiej polowy jest możliwe najszybciej po roku- w całości lub dowolny jej procent. Interesuje mnie jedynie to pierwsze rozwiązanie-wykupic całość i to jak najszybciej (max po 2 latach). Dlaczego nie tradycyjny zakup? Po prostu mamy na oku konkretny dom, który ...
  • Wybaczcie, że nadal wyskakuję z tym tematem, ale nie mam kogo zapytać. Bardzo nurtuje mnie kilka ważnych pytań. Proszę pomóżcie... Otóż po spotkaniu z brokerem i zapoznaniu się z jego wynikami poszukiwań kredytu dla nas postanowiliśmy sami odwiedzić kilka banków. Okazało się, że dają nam troszkę lepsze warunki. Najlepsze zaprezentował nam Northern Rock i wszystko wskazuje na to, że zdecydujemy się na tą opcję. Chcemy zacząć działać. Tylko teraz mam wodę w głowie i nie wiem jak i co ...
  • Dziewczyny, jestem zalamana :( Chcielismy kupic domek, wszystko juz bylo zalatwione, kontrakty zostaly podpisane, nasi prawnicy mieli sie nimi wymienic w ubiegly czwartek. Jednak okazalo sie, ze sprzedajaca nie jest jeszcze gotowa. W piatek wylecielismy do Pl (nadal tu jestesmy). Dzis zadzwonili do nas z agencji w ktorej dom byl do sprzedania. Okazalo sie, ze sprzedajaca ma jakies problemy i sie rozmyslila - nie sprzedaje domu. Utopilismy kupe kasy. Z tego co wiem, za prawnika tez t...
  • Witajcie. Jestesmy w trakcie kupowania domu i dostalismy wlasnie od prawnika stony sprzedajacej liste rzeczy podlegajacych i niepodlegajacych sprzedazy. Troche nas ona zaskoczyla, bo wychodzi nam, ze chca nam sprzedac mniej niz oczekiwalismy czyli puste ściany. W czasie gdy odlądaliśmy domu zgodziliśmy się np. że poprzedni właściciele zabierają urządzenia z kuchni ale np. nie przyszło nam do glowy dyskutowac o karniszach i lampach. np. też, że oczywiste jest iż znajdujacy sie ...
  • Zastanawiamy sie z mezem nad zakupem mieszkania w UK, jednak wysokosc oprocentowania kredytu w banku w UK raczej nas nie zacheca. Czy istnieje mozliwosc otrzymania kredytu w Polsce (na korzystniejszych warunkach = mniejszym oprocentowaniu) na nieruchomosc za granica? A jesli tak, to moze wiecie, ktore polskie banki oferuja taka usluge i jakie warunki trzeba spelnic? Z gory dzieki!
  • Probuje kupic bilet kolezance do Polski, uzywajac karty debetowej(przez internet) i mi nie wychodzi. A moze to tylko karta kredytowa mozna zakupic? Jesli ktos wie to prosze o pomoc, bo musze to jak najszybciej zarezerwowac ten bilet. Dziekuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Dziewczyny,moze ktoras juz przez to przechodzila,w przyszlym roku chcemy sprzedac mieszkanie i kupic domek - z jakimi kosztami to sie wiaze i na co zwracac uwage? wartosc mieszkania ok.110 tys,wartosc domku ok. 170 tys. Pozdrawiam
  • Witam, moj znajomy kupil na ebayu w czwartek samochod, przez licytacje. Rovera 75, wylicytowal go za ponad 2 tys funtow. Samochod byl z komisu pod Londynem (my mieszkamy w Preston). W sobote pojechal go odebrac, zaplacil gotowka, wlasciciel zapewnil go ze nie ma zadnych usterek. Po drodze zaczely sie problemy. Samochod po ok 20 milach zaczal dymic, zjechali na pobocze, na ulicy ogromna plama oleju, nie dalo sie nim dalej jechac. Wezwali AA, holowanie do Preston 300f. Dzisiaj poszedl d...
  • podoba mi sie ostatnio nelly frutado bardzo i chce sobie kupic ale nie wiem gdzie. nie wiem ile kosztuja w anglii plyty - czhyba ze 12 funtow? czy wiecej? a online za ile by bylo?
  • a tak mie wlasnie zastanawia: czy jest w uk podatek od sprzedazy nieruchomosci? bo moja sekretarka twierdzi, ze nie ma. w kazdym razie nie ma takiego, ktory kaze cie za sprzedaz przed uplywem 5 lat. ciesze sei, ze zdazylam ze sprzedaza mojego, nawet placac za to te nieszczesne 10%. ojojoj, sie szykuje: gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3430725.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się