Forum Dom Developerzy: Wrocław
ZMIEŃ
      kupno

kupno

(22 wyniki)
    • witam powiedzcie prosze w jaki sposob formalnie kupic takie mieszkanie na kredyt poki nie ma jeszcze aktu notarialnego?ok jak rozumiem spisujemy cesje , tzw. umowa trojstronna a co z tym odstepnym dla sprzedajacego gdzie takie informacje zawrzec?dac pod stolem i nie miec zadnych dokumnetow?jak to formlanie rozegrac i bezpiecznie bo jestem bardzo zainteresowana kupnem takie mieszkania, ktore juz jest wybudowane i oddane do uzytkowania. baaaardzo prosze o pomoc mala89@wp.pl
    • Mam możliwość kupna mieszkania komunalnego za 15% wartości. Mieszkanie w kamienicy, zadbanej, z "normalnymi" lokatorami, zero slumsa i pijanstwa, czysta klatka. Kamienica miesci sie na ul. WYszynskiego, przy Mosbacha. Pytanie tylko czy warto? Odsprzedac moge dopiero za 5 lat, w tym czasie moga mnie wkonczyc koszty remontow itp itd. Tylko kilka mieszkan jest wykupionych w danej klatce. Mieszkanie liczy 65 m.kw. Oczywiscie musialbym wstawic okna plastikowe, zrobic centralne ogrzewan...
    • Jak uważacie czy kupno nowego mieszkania od dewelopera jest bardziej atrakcyjne od mieszka n z rynku wtórnego które często są w opłakanym staniei nadają sie do kompletnego remontu , a do tego sam blok/kamienica też często nie wygląda schludnie ??
    • Od jakiegoś czasu rozglądam się za kupnem mieszkania na rynku pierwotnym. Dla mnie, największym "zgryzem", pomijając kwestię braku aktualnie inwestycji w atrakcyjnych częściach Wrocławia, są zasady płatności za mieszkanie. Szybko zauważyłem, że zdecydowana większość firm boi się jak ognia rachunków powierniczych (a jeżeli już to akceptują jedynie "otwarte"). Dla deweloperów niby wszystko jest jasne, będą oni istnieli zawsze, są nieskazitelnie czysci, wyniki finansowe nigdy nie by...
    • Kupię 2pokojowe we Wr-wiu Fabryczna, Gądów Mały, Szczepin chętnie budynek do 10 lat
    • kupię mieszkanie w atrakcyjnym miejscu może być do remontu z rozsądną ceną.
    • Mamay zamiar kupić z żoną mieszkanie na wietrznej w II etapie, niestety nie stać nas na garaż, chciałam się zapytać tych którzy tam juz mieszkają czy to prawda że osoby które nie mają garazu nie mogą wieżdzać na to osiedle poniewaz jeste tam postawiony jakiś szlaban, wjazd mają tylko Ci którzy posiadają garaże. Czy to prawda?
    • Kupię kawalerkę w w dobrym miejscu w rozsądnej cenie.
    • Kupię mieszkanie za rozsądną cenę, może być do remontu
    • Ze wzgledu na prace musze kupic sobie jakies mieszkanie albo we Wroclawiu albo w Poznaniu. Malo znam oba miasta. Co mi radzicie?
    • Jak wynika z ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych (art. 10 ust. 1 pkt 8), jednym ze źródeł przychodów jest odpłatne zbycie nieruchomości lub ich części oraz udziału w nieruchomości, spółdzielczego własnościowego prawa do lokalu mieszkalnego lub użytkowego oraz prawa do domu jednorodzinnego w spółdzielni mieszkaniowej - jeżeli odpłatne zbycie nie następuje w wykonaniu działalności gospodarczej i zostało dokonane w przypadku odpłatnego zbycia nieruchomości i praw majątkowy...
    • Witam, kupilem mieszkanie, siostra chce mi dac pieniadze. jak to zrobic zeby nie zaplacic podatku? od darowizny musialbym zaplacic 10tysiecy przy kwocie 200tys. inna opcja to umowa pozyczki (naturalnie nigdy bym siostrze nie oddal) ale od tej umowy tez musze odprowadzic do US okolo 4 tysiecy zlotych. moze ktos zna sposob prawny na ominiecie placenia podatku? na przyklad jakas umowa miedzy mna a siostra o gospodarowaniu, zarzadzaniem pieniedzmi? moze ktos to przerabial i moglby ...
    • Chcę kupić mieszkanie przy ul.Dolnobrzeskiej (Leśnica) we Wrocławiu. Developerem jest firma "Mat". Czy ktoś coś wie na temat tych mieszkań, okolicy i firmy "Mat"
    • Mam do wyboru kupno mieszkania z rynku wtornego za 140 000, budynek z płyty, 2 pokoje, 53 mkw, na 2 piętrze, albo mieszkanie od dewelopera 2 pokoje 48,7 mkw na 2 piętrze za 157 000. Mieszkania są w tej samej dzielnicy. Które wybrać?
    • Witam, Rozważam kupno mieszkania na Gaju przy ulicy Wambierzyckiej. W związku z tym proszę was o opinie i uwagi dotyczące: 1) dewelopera 2) lokalizacji 3) umowy kupna - może ktoś już podpisał ? 4) inne.. Dziękuję i pozdrawiam, Chris.
    • Zamierzam kupić mieszkanie od Archicomu na osiedlu Cztery POry Roku. Czy ktoś słyszał o kondycji finansowej tej firmy? Ktoś na forum pisał o rzekomym zbliżającym się bankructwie firmy, ale nic konkretnego. BARDZO PROSZĘ O POMOC!
    • Mam problem z biurami nieruchomosci, chce kupic dzialke pod Wroclawiem i ciezko jest cos kupic bez posrednikow, gdyz wiekszosc ofert sprzedazy dzialek jest z biur nieruchomosci. Jednak jak dzwonie do nich aby sie dowiedziec chociaz o lokalizacje to nie chca udzielac zadnych informacji, nawet odnosnie dokladnej lokalizacji. Chca aby podpisywac z nimi umowe na kupno, jeszcze przed obejrzeniem, nawet nie chca pokazac dzialki ani podac lokalizacji bez umowy. Co robic w takiej sytuacji? C...
    • witam. szukam informacji od mieszkancow lub osob majach jakies doswiadczenia z firma Styrobud (www.styrobud.pl)a dokladnie z domkami w Wilczynie Lesnym. pozdrawiam
    • Osiedle przy Parku, Wrocław - Klecina, ul. Cukrowa. Mam pytanie dotyczące tego osiedla, a właściwie mieszkania na tym osiedlu. Czy płaci się tam czynsz, czy jest to własność hipoteczna? I czy warto interesować się kupnem mieszkania w tym miejscu? Czy są jakieś większe wady lub zalety.
    • czy w przypadku kupna nowego mieszkania od dewelopera, akt notarialny mogę załatwić od razu - deweloper ma KW na cały budynek a na wydzielenie poszczególnych trzeba czekać ok 6 mies.- czy dopiero po wydzieleniu KW na moje mieszkanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się