Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      kupno

kupno

(18 wyników)
    • Czy należy kupować fajki dorosłej osobie, która nas o to prosi? Czy w ramach protestu przeciwko rujnowaniu zdrowia odmówić "skoczenia po papierosy"- niech sama leci, to może palenia się odechce? Tak, nudzi mi się :)
    • Jak odświerzyć torebkę? Co w przypadku kupna używanej? Podobało mi się ostatnio torebka, uzywana. Zastanawiałam się czy jej nie kupić, ale nie była materiałowa więc do prania się nie nadawała? Kupiłyście kiedyś używaną torebkę? Jak ją "odświeżyłyście"?
    • Polećcie jakąś agencję, chce sprzedać mieszkanie i kupić nowe. Najlepiej z Ursynowa.
    • Gdzieś mi mignęło na GW, że coraz więcej kupujemy gotowych produktów na wigilijny stół, i komentarze pod artykułem, że w życiu tego syfu do ust nie wezmą, i że raz do roku można się poświęcić. Poświęcacie się? Mnie nie przyszło nigdy do głowy, że pierogi czy uszka można kupić - robię je sama dużo wcześniej i zamrażam (ale słyszałam już głosy, że mrożenie też jest be), tak samo ciasta muszą być moje... ale to jest mój sposób na wprowadzanie się w świąteczny nastrój, daje mi to jakąś prefemin...
    • nie wiem od której strony to ugryźć, jak zrobić żeby było najsensowniej. Muszę sprzedać dwa małe mieszkania i kupić jedno większe. Kłopot w tym, że oba mieszkania do czasu przeprowadzki do tego nowego większego są potrzebne(w jednym mieszkamy my, w drugim mama). Nie mam doświadczeń i nie wiem jak się do tego zabierać. Czy szukać najpierw kupców na te dwa czy zacząć od szukania tego większego ale z kolei nie wiem do końca jaką kwotą będę dysponować-jasne rozeznam się na rynku wcześniej. Na do...
    • Właśnie się wkurzyłam na swojego męża. Otóż od jakiegoś czasu chodzi nam a właściwie mi kupnno samochodu. Niestety nie stać nas na nowy więc myśleliśmy o kupnie używanego. Obecnie mamy stare VOLVO ok. 20-letnie, w które tylko ładujemy non stop pieniące, bo coraz częściej coś szwankuje. Poza tym coraz bardziej rdzewieje. Rozumiem że mąż jest przywiązany do tego samochodu, uwielbia wogóle markę VOLVO, zna go jak własną kieszeń, tzn. nigdy nie korzysta z żadnego serwisu tylko naprawi...
    • Witam!Jestem rozbita!Muszę się wyżalić a może poradzić?Jestem w 37tyg.ciąży,mamy już 2 letnią córeczke,mieszkamy w bloku w służbowym mieszkaniu...Zawsze marzylismy o własnym domku.No i niby jest,trafił sie,dość atrakcyjna cena,lokalizacja,poza miastem a jednocześnie wsród ludzi,kawał ziemii do tego,domek 92m2,oczywiscie do jakiegos tam remontu ale do zrobienia tak,że na zimę moglibyśmy się wprowadzić.Nie jest to dokładnie to co sobie wymarzyłam,bo mała kuchnia i salon ale przecież nie m...
    • Czy reagujecie gdy w sklepie widzicie (na oko) nieletniego kupującego alkohol (przy założeniu,że sprzedawca nie reaguje i bez problemu mu ten alkohol kasuje)?
    • Kupno psa(36)

Witam. Gdzie/w jaki sposób można kupić psa przez internet?gdzie znajdują się jakieś ogłoszenia? Szukałysmy (ja i znajoma,bo to właśnie ona chce go zakupić) wpisując większe miasto znajdujące sie obok naszego miejsca zamieszkania i nic ciekawego niemogę znaleś :/ wydaje mi sie ze poprostu nie potrafię znaleść :/ a na drugi koniec pl znajoma niechce jechać...
    • Drogie emamy - poradźcie! Planujemy z mężem kupić mieszkanie. Poradżcie, czy lepiej kupić nowe , czy używane. Mamy do wyboru mieszkanie ze spółdzielni ale wprowadzić się będziemy mogli dopiero w sierpniu 2006r.!!. Czy może kupić mieszanie od kogoś i będziemy mogli sie wprowadzić trochę wcześniej. Mnie kusi kupno nowego ale do czasu wprowadzenia się, bedziemy musieli wynajmować, a to oznacza wyrzucanie pieniędzy w błoto. Za te pieniądze mogła bym urządzić sobie np. kuchnie. Pora...
    • Dziewczyny, macie jakies doswiadczenie z sytuacja jak powyzej? Od kilku miesiecy szukamy domu i nareszcie znalezlismy, piekny z dzielka o,24 akra, co jest ok dla mnie, wiekszej nie chcemy. Rzecz sie dzieje poza Polska, ale sytuacje podobne zdazaja sie na calym swiecie i zawsze ktos ociera sie o takie dzialki i domy. Za ta dzielka sa drzewa, a za drzewami ukryta jakas rozdzielnia pradu i jak tam zajrzalam sa linie wysokiego napiecia :-((( Na tej dzielce beda bawic sie moje dziecie i...
    • Witam. Przymierzamy się z mężem do kupna mieszkania pod wynajem, raczej studentom. Od wczoraj mamy jedno na oku i jest to ewidentna okazja. Ja jak słyszę to słowo to mi włosy dęba stają, bo od razu myślę sobie, że ktoś nas oszuka... Mieszkanie jest wyremontowane, kamienica też. 5 min. piechotą na uczelnię, 10 min tramwajem do centrum. Ale okolica kiepska tzn. straszny burdel na około. Ulica mała, ślepa. Sąsiedzi ok, żadne menelstwo, ponieważ większość osób wykupiła mieszkania n...
    • takie mam pytanko mieszkaniowe, czym się kierujecie wybierając lokalizację przyszłego mieszkania? czy odległosc od rodziców jest ważna (o ile mieszkają w tym samym miescie)? pytanie dodatkowe: czy zmieniłybyscie mieszkanie z którego jestescie ogólnie zadowolone (metraz, okolica itp) na podobne ale droższe (co wiąże się z kredytem) tylko z powodu lepszej lokalizacji tzn bardziej prestiżowej/wymarzonej/ładnej okolicy/bliżej rodziny?
    • dziewczyny jaki model mozecie polecic i na jakie funkcje musze zwrócic uwage. wiadomo że jest to inwestycja na kilka - kilkanascie lat Prosze wiec o szczere podpowiedzi dzieki Buziaki
    • Możecie mi jakoś/coś doradzić? Do końca grudnia muszę (o jaka ja pokrzywdzona:)) kupić mieszkanie. Oszczędności wraz z kredytem jest ok 80tys zł. Chciałabym m3, mam nadzieje że znajdę coś co będzie mi odpowiadało finansowo. Jest nas dwoje (ja i synek). O co pytam. Już mówię: jakie warunki powinno spełniać mieszkanie, aby wygodnie się w nim mieszkało? (tzn wc z łazienką lub bez, na pierwszym bądź ostatnim piętrze, okna wychodzące na wsch lub zach, wannna lub prysznic:)) Ogólnie pi...
    • Ktoś powystawiał aukcje ze zdjęciami mojego autorstwa, oczywiście bez mojej zgody. Na apel o usunięcie zaczyna się miotać, że niby dostał je od kogoś, albo że przecież co mi szkodzi - czy mogę coś zrobić? Znacie się, ja nie bardzo, to pytam kompetentnych :D
    • Hej! Rzadko piszę, ale dzis musze sie Wam wyżali. Jesteśmy w trakcie kupowania mieszkania, tzn. podpisana umowa przedwstępna, dany zadatek, jesteśmy w trakcie załatwiania kredytu. Umówilismy się z kobietą, od której kupujemy to mieszkanie, że sfinalizujemy transakcję do końca maja. a od 1 czerwca dają nam klucze i zaczynamy remont. u nich spprawa wygląda tak, że maja dom na wsi, więc mają gdzie się wyprowadzi bez problemu. Dzis ten babsztyl dzwoni do mnie i pyta, czy możemy jej da więcej czas...
    • Problem polega na podjeciu poważnej decyzji mianowicie zakupie mieszkania.Zacznę od początku.Mój mąż dostał dom na wsi (po dziadkach)jest w dobrym stanie ale ta miejscowość jest zabita dechami i trudno o pracę.Co ja mówię, tam pracy nie ma wogóle.Jestesmy 1,5 roku po ślubie i od początku wynajmujemy w dużym mieście(w którym mąz pracuje) z dala od rodziny.Zastanawiamy się nad kupnem własnego lokum ale właśnie nie mamy kasy a mamy niestety prawie 25 tyś. długu.I tak sobie myślę czy ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się