kupno

(12 wyniki)
  • Witam! dostalem wize turystyczna na rok do USA dostane tez do Kanady i zamierzam byc za oceanem 2 miesiace. Mam taki pomysl by w stanie Illinois kupic jakies stare auto do 1000$ (kurcze za 700 mozna kupic Chryslera Neona z 1997r- niewielki i oszczedny- wow) i poruszac sie w Ameryce za jego pomoca. Wiem ze benzyna jest tania a ubezpieczenia dosc drogie, bede mial i polskie i miedzynarodowe prawo jazdy. Mam tylko watpliwosci co do formalnosci po zakupie auta. Czy ktos ma moze jakie...
  • Czy jadąc na trzy miesiące do pracy do USA opłaca się na paczątku kupić jakis samochód( powiedzmy za około 500$-i czy taka cena jest w ogóle prawdopodobna- co można by było kupić za taką sumę)i jakie są dodatkowe koszty np.ubezpieczenia itp.
  • Prosze poradzcie mi gdzie najtaniej mozna kupic markowe perfumy przy powrocie z USA trasa San Francisco - Frankfurt - Warszawa?Chyba najtaniej byloby w wolnoclowce na lotnisku w SF?Dziekuje za pomoc
  • Prosze o pomoc. Niedlugo mam spotkanie w ambasadzie i chce,zeby wize przyslali mi do domu. Ze strony dowiedzialam sie, ze trwa to od 5 do 10 dni roboczych. Czy czekajac na paszport z wiza moge juz rezerwowac samolot? Czy sprzedadza mi bilet? Moze to glupie pytanie, ale chce jak najszybciej dostac sie do Stanow, a nie uda mi sie nastepnego dnia odebrac wizy w ambasadzie. Powiedzcie zatem - o ile wiecei - jak to jest z tym biletem?
  • Witam, Mam problem: bede na urlopie w Stanach i chce kupic laptopa. Problem polega na tym, ze chodzi mi o konkretny model (HP dv9820us) Probowalam dowiedziec sie zawczasu gdzie mozna go kupic zeby nie tracic czasu na latanie po sklepach. Ale nie da sie go zamowic przez Internet (strony internetowe sklepow amerykanskich nie przewiduja mozliwosci, ze bedzie zamawial ktos z karta kredytowa i adresem zamieszkania spoza USA i nie da sie zamowic z dostawa do sklepu. (Do hoteli z reguly nie...
  • Jak z kupnem, ubezpieczeniem oraz rejestracją samochodu w USA na wizie turystycznej ? Czy jest taka możliwość i jakie warunki (dokumenty) trzeba spełnić. Z góry dzieki za info !! Ps. Odpowiedz prosze przesłać na priv. e-amil ptaku1979@wp.pl
  • kurcze powiedzcie jak to jest, mam kupiony bilet na 30 sierpnia ,ale teraz troszke mi się sprawy skomplikowały i nie wiem czy się wyrobie na ten termin, do kiedy trzeba potwierdzic date wylotu i czy ewentualnie jesli bede juz wiedziala na 100 % ze nie bede mogla wyleciec w tym terminie czy bede mogla przesunac date wylotu?czy bede musiala ewwentualnie cos doplacic , i czy wogole mozna tak, zaznaczam że pierwszy raz lece ipo prostu nie mam pojęcia a nie chcialabym stracic w koncu t...
  • Witam wszystkich forumowców. Chciałbym trochę pozwiedzać w tym roku Stany i planuję kupić samochód. Konkretnie w Wisconsin. Interesuje mnie gdzie można kupić w miarę sprawne auto za 1000-2000$. Jak wygląda później procedura legalizacji tego auta (dowód rejestracyjny, ubezpieczenie, itp.) Gdzie w Wisconsin załatwić najtańsze ubezpieczenie (najlepiej na 2-3 miesiące). Jak potem to auto sprzedać? No i jakie warunki trzeba spełniać żeby to auto kupić i zarejestrować. Z góry wielkie dz...
  • Witam! Jade do USA na 10 tygodni. Chce kupic samochod, zeby sie wygodniej przemieszczac. w praktycznym przewodniku wyczytalem, ze odsprzedac auto mozna dopiero po kilku miesiacach, jak juz odbierze sie (poczta) jego dokumenty rejestracyjne. prosze o info: - czy to prawda? - czy mozna auto ewentualnie po prostu porzucic :o) - jak sie kupuje najprosciej - ile kosztuje najtansze, ale w dobrym stanie (zeby przejechac np. LA - Floryda) Dzieki, pozdrawiam (ewent. mejl: michalpn@yaho...
  • Czy ktos z Was wie gdzie w NYC kupic tanio i szybko samochod na chodzie. Bede wdzieczny za oferty lub strony w necie itp. Wszelkie propozycje sprzedazy prosze kierowac na: astac@wp.pl
  • Wybieram sie turystycznie do Stanow. Zastanawiam sie co warto tam zobaczyc (oczywiscie pomijajac standardy typu Niagara, NY czy Las Vegas). I moze przy okazji poradzicie mi czy warto wynajac samochod, czy tez lepiej kupic i sprzedac przed wyjazdem?
  • mam pytanie do rezydentow w USA, potrzebuje porady (w punktach najlepiej) odnosnie procedury, kolejnosci czynnosci prawnych przy zakupie samochodu: Np czy kupujac samochod sprzedajacy jest zobowiazany oddac nam "title" samochodu, czy zalatwia sie to potem ? Czy w momencie kupowania samochodu od osoby prywatnej musimy juz miec ubezpieczenie ? (wiem ze dealerzy daja takie tymczasowe na 30 dni). Kiedy i gdzie zalatwia sie rejestracje. Z gory dziekuje za porady. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się