kupno

(20 wyników)
  • chcialabym sie dowiedziec czy cos wiecie na ten temat. Myslimy o sprzedazy dotychczasowego lokum i kupno malego mieszkania w ramach tej samej mortgage. Tzn ten dom w ktorym mieszkamy jest jeszcze niesplacony i jak to wyglada z przeniesieniem kredytu na nowy dom ktory bedzie o wiele mniej kosztowal niz dotychczasowy. Jak to jest z zaliczeniem odsetek bo rozumuje, ze nie bedzie sie zaczynalo splacac ich od poczatku? Jak to wyglada z wkladem wlasnym do kredytu (deposit) czy mozna c...
  • jakie macie zdanie o john lewis i laptopach? sporo osob doradza mi kupowanie elektroniki w john lewis bo podobno dobre i dlugie gwarancje daja i dobrze obsluguja jak sie cos popsuje. nie chce juz wiecej kupowac komputera online - wole miec miejce do ktorego ide i oddaje a nie uzerac sie przez telefon. jestem zdecydowana na kupno w sklepie wiec tylko sie zastanawiam gdzie bo musze to zrobic asap.
  • Dostalismy wczoraj list od landlorda, od ktorego wynajmyjemy mieszkanie od 5 lat, ze mamy sie wyprowadzic do marca. Milo z jego strony, ze dal nam tak dlugi notice. POwstal wiec pomysl, ze nie bedziemy wiecej wynajmowac, a raczej kupimy dom. Od dawna o tym myslelismy, ale ze bylo nam milo i wygodnie, nie mielismy motywacji. Wiemy gdzie i za ile chcemy kupic. Znamy strony internetowe, na ktorych szuka sie domow. I tyle. Nie wiemy nic wiecej. Chcemy podejsc do sprawy rozsadnie i ...
  • Za rok konczy mi sie fixed rate i chcialabym zmienic dom na wiekszy. Jak mam sie do tego zabrac? Wiem, ze musze wystawic na sprzedaz moj obecny dom i w miedzy czasie szukac nowego, nie wiem jednak co bedzie jak dwie transakcje sie nie pokryja. Gdzie bede mieszkac w tym czasie? Lub odwrotnie, znajde wymarzony domek a nikt nie kupi mojego... nie dam rady splacac 2 kredytow. Wierze, ze jest jakies rozwiazanie, przeciez tyle ludzi zmienia domy. Kto udzieli mi najbardziej wiarygodnyc...
  • Zglaszalam chec kupna yorka. Raz mial bbyc za darmo, tylko hodowcy zalezalo na dobrym domu dla pieska. Jak sie okazalo koszt jednak 150 £,bo jakas agencja dowozi. Drugie zgloszenie za 170£,ale wlasnie kobieta wprost napisala,ze to min. za dowoz pieska. Jak to jest z tym kupnem? Ja myslalam,ze jade do hoodowcy,place i biore,ewentualnie przyjezdzaja do nas pznac nas, zobaczyc w jakich warunkach bedzie zyl szczeniaczek. Dla mnie to jak kupno kota w worku:przywozi agencja,...
  • 1. Od momentu przyjazdu do UK wynajmujemy dom (nie ten sam). Teraz sprzedalismy mieszkanie w Polsce i planujemy kupno domu. Czy my formalnie jestesmy first time buyers? 2. Czy stamp duty w przypadku kupna domu shared ownership placi sie od wartosci domu czy kwoty sprzedazy? Bede bardzo wdzieczna.
  • Witam, miałabym pytanie do Was dziewczyny. Mamy okazje z mezem dostac kredyt na dom, tylko nie mamy pojecia jaki rejon wybrac, cena to do 200,000tysiecy funtów, czym Wy sie sugerowałyscie jak kupowaliscie dom, w jakiej dzielnicy, my mieszkamy na Walthamstow, i nie jest najgorzej, wczesniej mieszkalismy na willsden green, i tam napewno nie chcielibysmy chyba mieszkac. Ostatnio rozmawialismy ze znajomymi i mówili ze na Romford sa dosc tanie i fajne domy, czy mieszka ktos z Was w tyc...
  • chce kupic konkretne auto,znam rejestracje, jak moge sprawdzic na 100% czy nie ma na nim kredytow, ile mial wlascicieli i przede wszystkim czy nie jest zarejestrowany/zglsozony ze kradziony? na autotrader jest taka funkcja za 19,99 funta, chcialam zapytac czy mozna to zalatwic np dzwoniac do DVLA czy gdziekolwiek, bez oplat?
  • i stalo sie, zrobilam lietrowke w imieniu corki kupujac bilet w Ryanair. Zamiast literki M jest N. Nie moge tego naprawic w "manage my booking", za zmiane nazwiska pasazera chca £100 :( Myslicie ze powinnam do nich zadzwonic? Dzieki
  • Kobity poradzcie... mam astygmatyzm i chciałam kupić szkła kontatowe przez internet bo taniej...i tu mój problem, nie moge dopasować odpowiednio szkieł, mam problem z dopasowaniem cylindra, takiego jaki potrzebuje do prawego i lewego oka (obydwa różna wada). Krótko mówiąc, takich wymiarów cylindra jakich wymagam, poprostu nie ma, gdy po podaniu innych wymiarow próbuje dobrać cylinder. I cóż ja mam począć? Podpowiedzcie coś, jeśli miałyście podobny problem. Z góry dzięki.
  • Po raz kolejny zastanawiamy sie nad kupnem domu w UK, ale nie jestesmy pewni czy moment jest wlasciwy. Plujemy sobie w brode, ze nie kupilismy 3 lata temu gdy jeszcze ceny nie byly takie szalone,ale trudno stalo sie. W kazdym razie temat jest znowu na tapecie bo ponad 5 latach placenia prawie tysiaca za miesiac landlordowi graniczy z glupota. Zamiast placic jemu moglismy kupic cos wlasnego i splacac kredyt. Jednak przy obecnych cenach domow dreczy nas pytanie czy lepiej czekac az ...
  • hejka chce skorzystać z wyprzedaży i rozglądam się za odkurzaczem-lekkim,do m in. schodów i w miare cichym!w granicach 50-60 funt.!teraz mam zwyklak cylindrowy,który huczy i słabo zbiera z dywanu.. czy możecie polecic dobrą marke?? ps.chciałabym by miał filtry hepa,ale wiem,że raczej są z wyższej półki
  • Problem w skrocie wyglada tak: Zdecydowalismy sie na zakup domu, zlozylismy oferte, porozmawialismy z kilkoma doradcami kredytowymi, wybralismy niezaleznego, pracujacego w firmie z ktorej dom chcielismy kupic, oferta zostala zaakceptowana tydzien przed naszym wyjazdem na wakacje. Podpisalismy wszystkie papiery ktore potrzebowala pani doradce, odeslalismy podpisane dokumenty do prawnikow i wyjechalismy na troche ponad 2 tyg. Po powrocie i przeczytaniu tony dokumentow, wybralismy sie do ...
  • Postanowilismy,ze pokochamy jeszcze jednego (nowego) czlonka rodziny w postaci pieska. Mamy na to warunki i checi,jak rowniez bedziemy sie czuc troche bezpieczniej z malym ,,szczekaczem'' w mieszkaniu. Gdzie szukac ogloszen ? Chodzi mi o malutkiego,odchowanego.Jakie szczepienia i co musze zrobic na poczatek?
  • Wybaczcie, ze tak tutaj tez o tym napisze, ale to dla mnie bardzo wazne. Chcielismy kupic domek, wszystko juz bylo zalatwione, kontrakty zostaly podpisane, nasi prawnicy mieli sie nimi wymienic w ubiegly czwartek. Jednak okazalo sie, ze sprzedajaca nie jest jeszcze gotowa. W piatek wylecielismy do Pl (nadal tu jestesmy). Dzis zadzwonili do nas z agencji w ktorej dom byl do sprzedania. Okazalo sie, ze sprzedajaca ma jakies problemy i sie rozmyslila - nie sprzedaje domu. Utopilismy kup...
  • Witam czy któraś z Was sie orientuje w jakich sklepach oprocz MOTHERCARE można kupic wózki dzieciece, w przyzwoitej cenie, najlepiej okolice Ealing i Hounslow pozdrawiam aska
  • pamietam ze kiedys o tym tutaj czytalam ale nie potafie teraz znalezc tych informacji. Czy moglabym prosic osoby ktore juz kupily w tym systemie badz sie staraja jak to wyglada szczegolowo,jakie warunki trzeba spelnic, jak dlugo sie czeka na dom/mieszkanie i czy jest prosto dostac sie na liste chcetnych czy nie.. dziekuje za wszystkie informacje Dag
  • musze sie wyazlic. Jestesmy z mezem od ok 3 lat w UK. Poczatki byly trudne,malo zarabialismy,a co za tym idzie odkladalismy. Od 3 lat wynajmujemy pokoj,a od niedawna mjieszkanie,bo mialam dosc mieszkania z innymi pod jednym dachem. Przez ten czas odlozylismy troche pieniedzy i chcemy starac sie o mortgage,ale ceny mieszkan sa porazajace. Zeby miec sensowne,czyste 2 pokojowe mieszkanko tu gdzie mieszkamy potrzeba ok 180 tys £ ...minimum jesli chodzi o miasto a dla nas maximu...
  • zastanawiamy sie nad kupnem fotelika 0-18 kg. nasza 6 miesieczna coreczka zaczela wierzgac sie w swoim foteliku, placze okrutnie, choc do tej pory b. lubila jezdzic. pewnie dlatego, ze dluga laseczka po tacie jest. nie chce, by sie meczyla w przymalym car seat i dlatego chcialam zakupic fotelik 0-18kg, zeby mogla jezdzic tylem do kierunku jazdy. na forach dobre opinie znalazlam o bebe confort iseos, ale po pierwsze nie ma go w sklepie, wiec nie moge malej wlozyc i zobaczyc jak sie w nim...
  • Zastanawiamy sie nad kupnem domu ale w zwiazku z brakiem pewnosci co do miejsca naszego zamieszkania w przyszlosci nie mozemy sie zdecydowac. Mozna by powiedziec ze kupowac a najwyzej pozniej sprzedamy jak bedziemy miel zamieszkac gdzie indziej. Ale jezeli chodzi o finansowa strone takiego przedsiewziecia to raczej negatywnie to wychodzi. Mam tu na mysli np. kupujesz dom na raty i sprzedajesz go za piec lat. W poczatkowym okresie wiekszoscia kwoty ktora wplacasz co miesiac do ban...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się