Forum Auto-Moto Motocykle
ZMIEŃ
      kupno

kupno

(46 wyników)
    • Ponieważ ostatnio zdałem egzamin na prawko kat. A, przymierzam się do kupna pierwszego motocykla. Jako że jestem kompletnie "zielony", mam kilka "naiwnych" pytań: 1. Kiedy kupuje się motocykl wiosną czy jesienią i dlaczego? 2. Kask idzie za motocyklem, czy należy kupić wcześniej? 3. Jak wygląda jazda próbna, tzn. żeby właściciel się nie bał, że motoru więcej nie zobaczy? ps. Interesują mnie motocykle Kawasaki GPZ 500, Yamaha XJ 600, Suzuki GSX 600F, ewentualnie jakiś "naked" 500 (5-...
    • czy przy sprzedaży pojazdu(motocykla), sprzedający również powinien się udać do swojego urzędu aby wyrejestrować go?
    • Witam Proszę o radę, gdyż myślę o kupnie motocykla Honda Shadow 750 z 1984 r. - upatrzony już. Proszę powiedzcie co myślicie o kupnie tego motocykla przez dziewczynę. Moze za cięzki, może zbyt wiele problemów z uwagi na wiek motocykla. Zaznaczam, ze nie znam się na mechanice i nic sama bym przy nim nie umiała zrobić. Czy to oznacza dla mnie za duże ryzyko \"finansowe\". Kiedyś jeździłam przez 9 lat ETZ150 - no ale to jednak dwa nieporównywalne pojazdy. Dlatego proszę wszystkich...
    • Jak myslicie, kiedy jest najlepszy czas na kupno motocykla? Przegladam od.. hmm juz rok mija, oferty i tak zastanawiam sie kiedy jest najlepszy czas na kupno. Lepiej zawsze kupic po czy przed sezonem? Kiedy kupiliscie swoje sprzety? Gdy tak obserwoje to zauwazylem, ze przed sezonem, na wiosne, ceny poszly w gore by teraz spowrotem opasc. Z tego co pamiętam dobrym okresem jest tez styczen/luty.. Jak myslicie? Wiem, ze w sumie najlepszym okresem zawsze jest ten, gdy sie ma kiesze...
    • Witam, Noszę się z zamiarem kupna hondy cbr pc31 (f3). Mam już upatrzony model tzn widziałem go raz, co prawda wieczorem no ale zawsze. Motocykl z 1998r. w oryginalnym malowaniu, podobno bezwypadkowy, sprowadzony z Włoch, nie zarejestrowany, cena chyba raczej normalna (7000zł + koszta rejestracji). Motocykl przypadł mi do gustu. To co zauważyłem: jest lekko przytarty z jednej strony, wszystkie kierunki są wymienione - nieoryginalne, po odpaleniu słychać dziwny dźwięk - klekotanie ...
    • na co zwrocic uwage przy kupnie r6 lub gsxra chodzi mi o roczniki okolo 2000r? na jakie wady zwrocic uwage ?? jakie sa wady w tych motocyklach??
    • Nocka to pobuszowałem sobie po sieci i znalazłem wspaniały text o kupnie używanego motocykla. Wiem, wiem, było wałkowanie setki razy i więcej niż wszystko zostało powiedziane, ale mimo to polecam zapoznanie się z tym: www.scigacz.pl/index.php?document=698 tekstem. Oczywiście polecam przejrzenie również innych treści na "Ścigaczu", kto wie, może rozgorzeje tu jakas ciekawa dyskusja... ostatnio mało ciekawych rzeczy tu się pojawia.
    • zarejestrowac w urzedzie?
    • Czym sie kierowac przy zakupie uzywanego (jedno-,dwuletniego)motoru? Na co zwracac szczegolna uwage? Chcialbym zaznaczyc, ze nie jestem ekspertem w tych sprawach. Dzieki za pomoc.
    • proponuję taki temat, moze on okazać się b. przydatny dla osób, które planuja kupno motocykla. Prosze wpisujcie swoje uwagi - będą b. cennymi radami, i dzięki Wam ten wątek będzie stale aktualizowany. Pamiętajcie, ze nie wszyscy są tak doświadczeni jak Wy!
    • Może ktoś ostatnio kupował motocykl? Byłabym wdzęczna za link do aktualnego formularza PCC potrzebnego na taką "okazję". W ubiegłym roku używało się druków PCC-1, ale natknęłam się na informację, że aktualnie zastąpiły je druki PCC-3. Wiecie coś na ten temat?
    • Rozgladam sie za kupnem motoroweru oraz motocykla do 2000zl. Wiem ze to niewiele ale moja przygoda z motocyklami dopiero sie zaczyna i chcialbym narazie jakas "używke". Za rok bede robil moje wymarzone prawko kat. A1 i nie wiem jaki jednoslad wybrac. Pomózcie mi dokonać wyboru. Pozdrawiam wszystkich!!! Maciek :)
    • Wpadła mi w ręce gazeta z ogłoszeniami przeróżnymi, między innymi była szpalta poświęcona motocyklom. Niektóre mnie rozbawiły. "Romet komar, odpala, ale nie ma siły jeździć do regulacji, nowa tylnia opona i dętka" "Romet Ogar 200, czerwony, stan db, brak kopniaka pali z pychu, bez dokumentów, cena 300 zł" "Motocykle rosyjskie-duże, sprzedam" Pomijam już pisownię typu czopper, czoper, javka Jeżeli znajdziecie jeszcze podobnego typu ogłoszenia, to wrzucajcie, chętnie się poś...
    • kupno...(16)

jeżeli sprzedawca otwarcie mowi, ze motocykl byl malowany, o co pytac? na co zwracac uwage?
    • Witam, Postanowiłam napisać, ponieważ mam problem a nie znam się na tej całej papierkowej robocie i mam nadzieję otrzymać pomoc od osób, które być może miały podobną sytuację. Sytuacja po krótce: Firma A kupiła motocykl używany od Francuza. Od firmy A odkupiła motocykl firma B (faktura VAT-marża). Od firmy B odkupił motocykl Pan X (faktura VAT-marża). Od Pana X kupiłam motor ja. Firmy A i B posiadają wpisy do ewidencji działalności gosp. Posiadam następujące dokumenty: 1)dowód ...
    • Witam Za półtora miesiaca (choc juz dzis zaczynam poszukiwania) bede chciał zakupic Aprilie RS 125, ponizej wszystko co potrzebuje. Acha uwaga na poczatek, jesli ktos ma znajomego ktory ma znajomego ktory chce sprzedac Aprilke to prosze mu nie przekazywac tylko tego ze chce kupic ale wszystkie ponizsze informacje...bo potem niepotrzebnie wszyscy traca czas:/ Aprilia RS 125 rocznik 1995, jednak tu bardzo wazna uwaga, pojawiaja się na rynku „roczniki 1995” które sa w r...
    • Czy moze wiecie jakie ma słabe punkty, co najtrudniej naprawic i tak dalej. Jak ktoś wie to niech cos skrobnie
    • Szukam jakiegos skutera, na ktorym bedzie sie dobrze jezdzic. Mam 26 lat, wzrost 179 cmm i wage ok. 90 kg. Napaliłem sie strasznie na skuter, zdecydowałem sie sprzedac samochod i z ate pieniadze kupic skuter, ale mieszkam w bloku. I teraz pytanie do osob krorw maja skutery i mieszkaja w blokach, gdzie trzymacie skutery, czy nie boicie sie ich trzymac pod blokiem, jak je zabezpieczacie, jak wyglada przechowywanie zima? Czy ja wogole nie jestem za stary na skuter?
    • Witam, w dniu dzisiejszym podjarany skuterem Piaggio X9 dokonalem jego zakupu, po podpisaniu umowy i jej sfinansowaniu wrocilem do domu, okazalo sie ze sprzedawca nie zarejestrowal pojazdu na siebie i nie oplacil OC. Kupil skuter w sierpniu zeszlego roku do tego miesiaca jest OC i umowa z jeszcze wczesniejszym wlascicielem. Osobiscie chce jezdzic legalnie, nie wiem co w takim wypadku teraz zrobic. Wdepnalem w niezle bagno bo raczej oddanie mazyny nie wchodzi w gre. Poradzcie pro...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się