macocha

(45 wyników)
  • macochy(31)

czytalam post macoch.. one twierdza ze nie przejawia sie u nich zlosc i zazdrosc .. jest jednak ta zlosc ze jest to dziecko z poprzedniego zwiazku ze tamto zycie jednak nie ma i nie bedzie mialo konca. Ta eksia czyli my samodzielne zyjemy w ciaglej obserwacji przez neksie.Twierdza ze sa szczesliwe jako neksie a jednach jest wielka rosterka i zal ze jest te pasierbstwo.. zawsze beda uwazac ze matki tych dzieci ciagna ile sie da od nich ze sa biedne bo na kremy nie mamay.TYLKO ZE MY SAMOD...
  • cholera co mnie podkusiło żeby tam wejść ? przecież one jaby mogły wprowadziły by świętą inkwizycję , więcej nie piszę bo mnie wywalą z tego forum !
  • sorry, ze tutaj, ale nie moge zalogowac sie na forum "macocha" Ciekawi mnie bardzo jakie to uczucie, gdy maz (partner) ma dziecko z innego zwiazku, na ktore musi placic, z ktorym sie spotyka...Czy to naprawde nie przeszkadza? Bo troche mnie to dziwi...mi by np. pewnie jakos tam przeszkadzalo...z pewnoscia nie bylo by mi to obojetne... Rozumiem sytuacje, gdy kobieta tez miala kiedys swoja rodzine, ale mlodej dwudziestoparo letniej dziewczynie, ktora zupelnie inaczej mysli o swiecie...
  • "Macochy"(16)

Dzis tak z nudow weszlam sobe na forum "macochy" i poczytalam sobie chwilke... Nie ukrywam, ze sie zalamalam tym, jak one sie wypowiadaja o ex swoich partnerow/mezow. Skad w nich tyle jadu?? Zawzietosci?? Przyklady? Prosze bardzo: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14479&w=15298267 Przeciez kazda z nas jest jakas tam next... Dziwne by bylo, gdyby facet z ktorym sie zwiazujemy nie mial przeszlosci w postaci kobiet/kobiety. Ja tez zwiazalam sie ze swoim ex, kiedy skonczyl dlugi popr...
  • Czytajac materialistyczne dylematy macoch nasuwają się bardzo smutne refleksje, ze ludzka małostkowość nie zmieniła się od czasów Andersena. To wyliczanie kazdej złotówki pasierbom jest zenujące, to kombinowanie, jak pozbawić lub zmniejszyc kwotę naleznych im pieniędzy. Te dzieci juz zostału ukarane , nie za swoje winy, zostały pozbawione pełnego domu rodzinnego i jeszcze trzeba im dokopywać w ten sposob. Tego typu wątki nie powinny wogóle być dyskutowane. Jednak coś w tym jes...
  • Dzien dobry:) Podczytuje sobie Was od dawna, jestem prawie macocha, bo nie mam slubu z moim chlopem... postanowilam napisac, bo kilka spraw chcialabym wiedziec jak to wyglada od drugiej strony... Nie od strony mojej, a od strony mamy samodzielnej... Moze kilka stwierdzen na poczatek - a potem kilka pytan:) 1. nie rozbilam zwiazku, rok zanim zaczelismy sie spotykac ex zgarnela 2,5 letnie dziecko i wyprowadzila sie (widac musial jej na odcisk nadepnac mocno, a z jego charakterkiem ...
  • Witam, Jak pewnie wiecie, forum Macochy zostalo zamkniete. Nie dostalam sie na ich zamknieta liste. Ciekawe, czemu? Mam wrazenie, ze na nim nie mozna pisac tego, o czym sie mysli. Przykre to (ale nie to ze mnie zabanowaly). Coz poglady mam radykalne. A moze to prawda boli? Moze nie zalezy im na wysluchaniu drugiej strony? Moze mialam racje piszac, ze to forum wybielania sumien? (oczywiscie, nie pisze o wszystkich macochach) Mnie natomiast zabolalo, ze zostalam uznana za trolla ...
  • Witam Dawno nie zaglądałam, widze, że są nowe wątki, w tym jeden na pokrewny temat. Mimo to zakładam nowy, bo mam pare szczegółowych pytan i parę szczegółowych refleksji;) Zacznę od tego, że jestem byłą samodzielną- jak Niektórym doskonale wiadomo. Od dziewięciu miesięcy jestem z Niemężem, mieszkamy razem siedem miesięcy. Razem z nami mieszka mój syn, który ma ojca biorącego czynny udział w jego wychowywaniu. Kiedyś, kiedy nie byłam jeszcze ani Samodzielną, ani kobietą w nowym zwi...
  • No to tak... Już po spotkaniu i od trzech dni mniej wiecej wiem na czym stoję... Najważniejsze czego dowiedziałam sie ( po za całym przepraszam , przykro mi, jestes dla mnie ważna ciągle i ble ble) to to że M. musi sobie przemysleć jak pokierować swoim zyciem ( tzn z kim chce być jak rozumiem) i zdefiniować co czuje do mnie. Spodziewałam się szczerze mówiac takiej postawy ( czytanie waszych wypowiedzi na forum pokazało jakie moga ścieżki rozwoju sytuacji) i postanowiłam i oznajmił...
  • halo halo. Witam z drugiego konca barykady ale mam problem i chcialabym znac wszystkie punkty widzenia:) Juz pisalam o tym na macochach, bo wlasnie taka dochodzaca macocha jestem. Od razu by wprowadzic w temat - moja ex odeszla od mojego M 2,5 roku temu. Od 1,5 roku jestesmy razem i mamy juz plany wiadomo jakie;) Do rodziny bardzo weszlam, ale nie o tym chcialam:) Z ex sie raz widzialam, przelotem, przypadkiem, nie poznalysmy sie, ale mysle ze generalnie nie mamy nic przeciwko ...
  • Dekalog samotnej (zaczyna się od inwokacji) O prześwietny dawco zycia, a mój były partnerze! Niech błogosławione będą Twoje zdrady, Twój brak czasu dla dziecka i Twoje oficjalne bezrobocie! Niech moje oczy miłują do końca zycia Twój wizerunek jako ojca mojego dziecka, a moje usta wszędy sławią twą chwałę i przymioty! Niech mój portfel będzie bez dna, a umysł przyjmie z pokorą kolejne wnioski o obniżenie alimentów! 1. Ojciec jest- i to wystarczy, aby mówic o nim dobrze (nawet jeśli...
  • hej mam delikatne pytanie... czy jest moze wsród Was taka, która przezyła taką sytuacje. mój były własnie się ożenił z kobietą, o której sam mi kiedyś (chyba w przypływie dziwnych emocji) powiedział, ze oNa nie do końca akceptuje jego Dziecko i prawdopodobnie postawi go przed wyborem. skoro wzieli ślub to chyba wybrał....bo ni epojawia sie od bardzo dawna, a wczesniej bywał regularnie. i widze, ze to jednak jest słaby facet, którym musi ktoś kierować( ja najwyraźniej się nie ...
  • forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14479&w=15238317 A teraz moja odpowiedz. Po pierwsze wyjasnijmy pojecia ograniczania kontaktu czy manipulowania dziecmi. 1. Ograniczanie kontaktu.. Ojciec dziecka chcialby doslownbie bez mala polowe , lub wiecej czasu z dzieckiem. Ale ojciec dziecka nie odrabia z nim lekcji , a jesli juz to po lebkach, nie chodzi na rehabilitacje,m w jego czasie nie moze byc zajec dodatkowych, w jego czasie dziecko nie chodzi do dentysty , nie idzie do lekarza, ...
  • Szanuje samodzielne matki bo sama nia jestem. Ale denerwuje mnie fakt ze: dorosli ludzie nie potrafia sie dogadac w imie dobra dziecka i graja w jakies pop... gierki typu: bo on mnie zostawil, bo ona ciagnie ode mnie kase. NIENAWIDZE sluchac o sytuacjach kiedy matka nie pozwala widywac sie ojcu z dzieckiem bo jest zazdrosna o next, Wkurzaja mnie maxymalnie Next ktore nie moga przezalowac pieniedzy na dziecko. Wkurzaja mnie matki ktore zostaly same z dziecmi i tak sobie krzywduja ...
  • forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14479&w=66293934&a=66293934 Od niedawna moje dziecko jeździ do ojca, który jak się okazało mieszka z nową kobietą. Mam nadzieję, że ma ona trochę inne podejście niż niektóre "macochy". Nie wiem jak można zachowywać się i myśleć w ten sposób. Jestem w szoku!!!
  • Domali, chylę czoła! Padam na kolana przed Twoim rozsądkiem, gospodarnością, solidnością! Chciałam Cię prosić o pomoc. No, wstyd się przyznać, mój eks daje mi na dziecko ok 450 - 550 złotych miesięcznie (oj tam, sam bidulek ma piątkę na rękę, ale nie musi sie w końcu wyrywać, żeby płacić więcej, nie? To że więcej zarabia nie znaczy że JEGO OSOBISTEMU DZIECKU mogłoby się lepiej powodzić. Ale ja nie o tym. No więc on daje jak powyżej, ja dokładam z 800 stówek. Zrozumiałam z Twego...
  • wiem, że powinnam umieścić ten wątek na forum macochy, ale trzeba zgłosić chęć udziału i takie tam... zatem umieszczam go tu, licząc na jakikolwiek odzew: zatem: moj były nie płaci alimentów, pisałam już dlaczego, ale powtórzę: po prostu zarabia 3 razy mniej niz ja i jakakolwiek kwota bylaby dla niego dużym obciążeniem, a u mnie nie zmieniałaby syt. finansowej prawie wcale (nie twierdzę, że wcale, wydatki też mam duże). w każdym razie ja ich nie chcę i już i, co podkreślam, on ...
  • Jestem trochę rozchwiana.Dziś dzieci po powrocie weekendowym od taty(i po długiej przerwie wakacyjnej) opowiadały, jaką to "milusią"ciocię poznały.I tata z nią spał..Nie tak sobie wyobrażałam pierwsze spotkanie dzieci z nową kobietą męża.Wasze dzieci też mówią "ciociu" do nowych partnerek Waszych eks?I co gorsza, dla mnie samej,poczułam się zazdrosna(!!???).Nie rozumiem czemu:(Ja go nie kocham.Mogłoby być łatwiej na tym świecie..Też tak macie? Pozdrawiam
  • jakby nowa żona (ślub 2003 dziecko 1 córa) Waszego byłego męża, z którym macie dziecko(synek 1998, rozwód rok 2002 burzliwy, była żona i osobista matka przeciwko widywaniom, bo dziecko CIERPIIII)chciała ponowienia kontaktów ojca Waszego dziecka z Waszym dzieckiem (zważywszy, że 2007 komunia, osobista matka przekonała się do nowej żony syna i jest m/w ok. ale nadal WOLI nr 1, tak odczuwa to nr 2) Kto cierpliwy lub w podobnej sytuacji -rozszyfrował, inni niech nie zabierają głosu i nie w...
  • panie szymonie blagam.. prosze mi powiedziec czy moge zlozyc wniosek o alimentacje dzieci od macochy?ojciec nie chce placic ucieka przed egzekucja i twierdzi ze jest na utrzymaniu zony a dla 200 czy 300 zl nie ma zamiaru pracowac po egzekucji komrniczej.Prosze mi powiedziec czy mozna zarzadac alimentow na dzieci od jego zony a macochy dla tych dzieci?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się