malin

(35 wyników)
  • jak w temacie, kupiłam koszyczek malin dla córci, chciałabym dodawać do kaszki, ale wiem ,że surowych nie można. Jak je przetworzyć, aby troszkę postały w lodówce i żebym mogła codziennie podać porcję? Po prostu zagotować z odrobiną cukru? Jak myślicie?
  • czy 8 mies podawac surowe czy w ugotowane maliny. potrzebuje ich jako baze do podania cebionu i syropu, wiec chyba ugotowane bo musza raczej byc z cukrem. Czy z malin po ugotowaniu cos zostaje oprocz soku?
  • Jeśli tak to w jakiej postaci? Czy mogę podać całe owoce? Czy wcześniej je trzeba sparzyć? A jesli do kaszki ryżowej to w jaki sposób? Takie śliczne i słodkie malinki kupiłam i chętnie się podzielę z małą :o)
  • Moja mała ma 5,5 m-c czy moge dać jej przetarte maliny lub jagody ??
  • ... sokowirówki? W ubiegłym roku zasypywałam cukrem, po 3 dniach wyciskałam przez gazę, gotowałam i wekowałam. W tym roku weszłam w posiadanie wspomnianej maszyny. Czy da się ją wykorzystać do tego celu?
  • Czy mozna podawać świeże maliny niemowlakowi 5msc?
  • zaczyna się sezon na wymienioe owoce. czy zamierzacie maluszkom np 9 mcy podawać je surowe i jeśli tak to jak ? ja zazwyczaj jabłko i gruszkę zalewam wrzątkiem i chwilę gotuję, miksuję i robię słoiczki na 2-3 dni, banan daję surowy. mała średnio lubi surowe a w słoickach są gotowane owoce (tak myślę )a poza tym jak tarkuję owoc to mam więcej soku niż owoców a tak wychodzą fajne musy jak podać surową brzoskwinie czy np. zalać wrzątkiem i zmiksować - bo te słoiczkowe tak właśnie ...
  • Obrodziły nam na działce w wielkiej obfitości. Dotychczas zawsze robiłam sok, ale może da sie je jeszcze jakoś ciekawie spożytkować? "Prosto z krzaka" też już się przejadły . Może macie jakieś propozycje?
  • Dałybyście takiemu maluszkowi maliny z własnego ogrodu? Karmiona tylko piersią, nic poza tym. 6 m-cy skończy 12 listopada więc wtedy żadnych świeżych owoców-chyba, że ze słoiczka ale ja "słoiczkowa" przy pierwszym dziecku też nie byłam.
  • co podajecie swoim dzieciom ja daje brzoskwinia, jabłko, banan, morela myślałam o malinach ale nie wiem czy można??? czy podajecie jeszcze jakieś inne owoce surowe???
  • Córka skończyła właśnie 9 miesięcy i zastanawiam się jak podawać owoce, które zawierają malutkie pesteczki? Na przykład malina, ma pestki, czy po prostu miksować to i już? To samo dotyczy porzeczek.
  • Jecie maliny i truskawki?
  • Do tej pory Misia zajadala owoce ze sloiczkow, czasem zwykle jablko lub gruszke, na banany niestety jest uczulona. Pojawily sie w warzywniaku arbuzy, zastanawiam sie, czy moglabym jej dac taki owoc? Arbuz lub melon? A winogrona, bez skory i pestek, sam miazsz, mozna dac?
  • Kupiłam synkowi kaszkę mleczno ryżową Hipp i mam pytanie czy taką kaszkę można traktować jako jeden posiłek w ciągu dnia zamiast mleka? Czy podawać ją może tylko wieczorem? Syn ma prawie 4 m-ce i od urodzenia jest na Bebilonie. Natomiast wielką zagadką jest dla mnie kaszka ryżowa z malinami Nestle. Zastanawiam się czy dodawać ją do mleka wieczornego i traktować to jako zagęszczony posiłek (syn nie je w nocy), czy podawać ją, a oprócz tego jeszcze samo mleko przed spaniem? Mam nad...
  • Robicie? Od 3 dni urzeduje w kuchni,zamykajac bogactwo natury w sloikach. 10 kg malin zamienilo sie w malinowy sos- bedzie jak znalazl do herbaty, lodow, deserów, porannego musli. 15 kg wlasnorecznie uzbieranych grzybów,w tym ulubione prawdziwki- uduszone, zapasteryzowane, gotowe by po otwarciu zamienic sie w grzybowy sos czy zupe. Częsc ususzona, najpiękniejsze kapelusze zamrozone. I jeszcze moj słoikowy debiut - male okragle papryczki faszerowane ricottą i kozim serem doprawionym swie...
  • Proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam
  • troche glupie ale prosze napiszcie jak robicie kleik na wodzie? bo nie wiem, na paczkach z bobovity czy nestle napisane, ze kleik jest pelnowartosciowym pozywiniem w polaczeniu z mlekim lub produktem mlekozastepczym, o wodzie nic nie pisza wiec nei wiem czy w ogole z sama woda mozna.jakie ilosci wsypywac kleiku? tyle samo jak do przyrządzenia kleiku na mleku? jak wy robicie i ile owocow dodajecie zeby to wszytsko bylo smaczne i odpowiednio przygotowane.
  • Cześć, mamuśki! Chciałam mojemu 8-miesięcznemu dziecku dać owoce z ogrodu (maliny, jabłko) ale dziecię chyba uznało że kwaśne. Owoce ze słoiczków mu smakują. Czymś słodzić czy się poddać? Nie chcę używać cukru a na miód to chyba jest za mały.
  • jw.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się