malin

(10 wyników)
  • Po poście aurinko widzę ,ze to jakas skomplikowana sprawa? Nigdy nie robiłam,a chciałabym taki sok do herbaty na zimę.
  • Wprost przepadam za tymi owocami, dlatego STRASZNIE sie ciesze ,że zaczął sie sezon na maliny. Mąż sie śmieje że w jesieni zasadzi mi pół działki malinami( działka duża), ale będzie uczta za rok :) Laura też lubi maliny, zjadłyśmy przed chwilą duży garnuszek malin z odrobinką cukru. MNIAM PYCHOTKA
  • czy któraś już dawała ??? mam kompoty z wiśni i malin z ubiegłego roku, gotowane z cukrem, a wiśnie dodatkowo z pestkami. Można dać dziecku czy lepiej samemu wypić ??? :)))
  • Objechałam dziś sklepy ekologiczne w Galerii Mokotów i Sadyba Best Mall i nie ma... a skończyła mi się dotychczasowa dawka zapewniona przez mamę... Muszę pić 3 razy dziennie a nie mam co... buuuuuu Pijecie ? wiecie gdzie kupić ? help... Mogę męża wysłać nawet na drugi koniec miasta (chociaż najchętniej bym ja kupiła na Ursynowie......
  • Witam się z herbatką ja zombie co spać nie może ,to już któryś raz tak wstaję ,normalnie masakra ,wczoraj byłam na usg ,mały Miłoszek waży już 1100g , wód mam w sam raz (byłam pomierzyć bo w ostatniej ciąży się wchłonęły) no i jest ok. Miłego dnia
  • Kiedyś robiłam więcej, teraz jakoś nie mam motywacji - mało tych dżemów i kompotów jednak pijemy. Ale jagody i maliny musowo - właśnie 'pykają' w wielkich garach :)
  • Chodzi o to, co pozostało z moich malin :( Miał być sok na zimę a wyszło g... Robiłam tak jak zawsze, ze sprawdzonego przepisu i nie wiem co mnie podkusiło, coś mi na mózg padło i wrzuciłam wszystko do sokowirówki zamiast wyjąć cedzakiem i przepuścić sok przez sito :( Efekt - gar musu malinowego, z którego już chyba nie wyjdzie klarowny sok :( W pojemniku od sokowirówki było pełno musu z pestkami, przetarłam przez sito, pestki wywaliłam, czy jak dodam do tego żelfix to wyjdzie mi jakiś dże...
  • Ja daje owoce ze słoiczków ale oczywiście taniej wyjdzie dawać kupne tylko co? Jabłka wiadomo ale w tym roku prawie każde jabłko zepsute, nawet od moich rodziców nie mam jabłek choć co roku miałam pełno w tym roku jakieś szybko psujące się były. Na banany mój uczulony. Gruszki? Tyle odmian jest więc jakie? Co jeszcze dajecie? Z winogronami tyle roboty no i drogie są. Cytrusy jeszcze nie.
  • Znaczy się z dobrego źródła jakim jest działeczka teścia. Ale chodzi mi o wiśnie, porzeczki, agrest... Maliny to daję mu przetarte przez sitko aby pozbyc się pestek. W sumie porzeczki czy wiśnie są kwaśne a ja chciałabym ograniczyc cukier bo i tak wszedzie go pełno, więc mieszac może z tymi słodszymi owocami typu banan czy gruszka? Truskawki podawałam w formie koktajlu z mlekiem modyfikowanym bardzo mu smakowało może teraz też tak zrobic. macie propozycje? A może czereśnie? (ale to już ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się