Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      malin

malin

(31 wyników)
    • Witam mam w ogrodzie swoim piekne maliny hmm pycha no chce je dac moje córeczce ma prawie 8 msc. Ale jak je podac ugotowac?? na wodzie?? moze potraktowac je blenderem takie surowe?? A moze jescze jej tych malin nie podawac?? Bo do tej pory to owoce tylko ze słoiczków były. dziekuje za rady
    • Chciałąbym podac mojej córeczce utartr malinki ( córeczka ma 11 miesiecy ) ale nie wiem czy przetrzec je przez sitko czy moge podac z pestkami?
    • czy w diecie matki karmiącej mogą znaleźć sie maliny, porzeczki (czarna), agrest? Czy mogą uczulać ????
    • Moja mała ma 5,5 m-c czy moge dać jej przetarte maliny lub jagody ??
    • No właśnie. Czy karmiąca mama może jeść maliny?
    • Czy moge podawac mojemu 8mc synkowi bez przeszkód maliny zerwane w naszym ogrodzie? Wkoło wszyscy mnie przestrzegają, ze uczulają i bedzie brzuch bolał...
    • Witam, Chciałabym się zapytać czy tak może być, bo przygotowana na wodzie ma taki dziwny stalowy kolor czy to objaw alergii. Maliny ponoć nie należą do tych alergizujących. Dziękuję za odp
    • ...co myślicie o podaniu 8 miesięcznemu dziecku jako deserku zagotowanych świeżych malin z odrobiną cukru?
    • Chodzi o maliny, jeżyny, porzeczki itp. owoce. Czy 7 miesięcznemu maluchowi mogę podawać je po zmiksowaniu czy muszę jeszcze przecierać i odrzucać pestki i łupki. A co z wiśniami? Czy po wydrelowaniu konieczne jest przecieranie w celu odrzucenia skórki?
    • cork ama prawie 8 msc, chce podawac jej rozne owoce, jablka, banany, maliny, wisnie, i nic... dzis np chcialam jej podac maliny z cukrem nic, dodalam kleiku tez nic, zacisk abuzie i nie chce kiedys probowalam z jablkami, jeszcze gorzej probowalam z brzoskwinia, tez nie kiedys probowalam jagody z kompotu i tez nie co robic, czy ona tego nie lubi czy nie zna, dawac na sile, chce jej podac, bo to zdrowe, nowy smak ale co mam zrobic jak ona ani to tknie w ogole owocow je bardzo ...
    • Cztery pytanka :-) 1. Jesteśmy na etapie rozszerzania diety. Mała ma 5 miesiąc i już sporo nowości dostaje. Wszystkie potrawy gotuję jej sama, ale ostatnio znalazlam w sklepie deserek z owoców leśnych - maliny i jagody - od 5 miesiąca i dalam jej. Zrobila później sino - niebieską kupkę. Czy to moglo byc po tym deserku? Jeszcze nie widzialam takiego koloru :-) 2. I jeszcze jedno, po warzywkach - marchewce, pietruszcze czy ziemniakach - kupka jest normalna, a po jablku czy to startym c...
    • Co o tej porze roku dajecie dzieciom jako deserek? Jakoś trudno mi wymyślić coś więcej niż kawałki banana lub jabłko (mus albo kawałki). Młody ma 8 miesięcy, nabiału na razie nie dostaje, wiec jogurty, budynie itp odpadają. W efekcie jak chce mu urozmaicić menu to ssie kończy na słoikach, bo tam są i jagody, i brzoskwinie, i maliny, i dużo innych owoców.
    • Dziewczyny, chciałabym wprowadzić małemu kaszkę bezmleczną z malinami. no i zastanawiam się, czy taka kaszka może uczulać (tzn maliny), czy należy to traktować jako wprowadzenie nowego składnika do diety dziecka? i czy taką kaszkę mozna podawać codziennie, ja daję taką rozcienczoną. jabłkami jadł i nie było kłopotu, ale jabłko je codziennie ze słoiczka, więc chciałabym wprowadzić coś nowego.które kaszki polecacie? BoboVita? Nestle?
    • Jak w tytule, zastanawiam się od kiedy można dzieciom podawac do picia takie syropy owocowe np z Harbapolu ( malinowy, żurwina) rozcienczone z wodą? Moja mała nic nie chce pic, żadnych dzieciowych herbatek , soki też srednio, naljepiej podchodzi jej herbata z cytryną którą ja piję ( a ma skonczone własnie 9 miesięcy) Myslicieze mozna by takiego napoju mocno rozcieńczonego spróbowac dac? ona strasznie mało pije a ma problemy z pęcherzem i urolog zalecil nawet picie soku żurawi...
    • Witam wszystkie mamuśki. Mam pytanie, otóż chciałabym zacząc sama przygotowywac deserki dla mojej 8 miesiecznej dzidzi, ale nie mam pomysłow, a chciałabym troche od razu załadowac w słoiczki. Mam problem bo wiele owoców zatwardza, moreli nie preferuje, a nie wiem czy 8 miesieczniak moze jesc maliny, czarną porzeczkę? A moze macie jeszcze jakies inne wypróbowane składniki? Dzieki pozdrawiam
    • No wlasnie,zaczely sie warzywka na ogrodzie wiec gotuje malemu zupki sama. No ale nie wiem jakie warzywa on moze jesc? Poza marchewka, pietruszka i ziemniakiem. Czy moze kalarepke, buraczki, groszek zielony łuskany, zielona pietruszke, koperek. Zrobilam mu juz raz zupke z kilkoma ziarenkami groszku i raz z buraczkiem. Z kalarepka robie tez. Nic mu nie bylo ale moja tesciowa oburzona ze groszku i buraczkow nie daje sie malym dzieciom. Ale dlaczego? Nie wiem czy to jej oburzenie ma ...
    • Mam 6 miesieczne niemowalę, które nie pije mleka.Moja karmienie wyglądło:po wypicu odrobiny mlek(20mil)podawałam mu zupe.Lekrze skrytykowali moje karminie i zalecaja kraminie obiadkiem raz dzienne. Natomist moje dziecko nie pije mleka(próbowałam rożnych marek mleka modyfikowanego).Co mam mu dawać jeść????
    • Nie mam pojecia ktora mam kupic dla mojego skraba mleczno-ryzowa , z jablkami , malinami? Ktore polecacie dla 6 mies. dzidzi a moze inaczej ktore polubily Wasze dzieci . W jakich ilosciach dajecie , ja chce sprobowac podac na wieczor zamiast piersi ale nie mam pojecia czy maly polubi ZOBACZYMY :)
    • Witajcie. Może któraś z mam mi pomoże.Nie wiem, jak podaje się sok z buraka:podobno jest zdrowy, doskonały na traawienie, mało alergizujący itd. Czy to podać na surowo, czy wycisnąć gotowanego? I ile? A czy moge podawać tartą marchewkę na surowo? Jeszcze mam pytanie dotyczące malin: mam własną działkę a na niej malinki i jeżyny, czyba mogę je podać dziecku, tylko w jakiej postaci? A winogrona? w końcu teraz jest na nie sezon, więc chciałabym to wykorzystać.I czy jest jakiś dzienny...
    • Moje maleństwo przez ok 3 tyg miało brzydką wysypkę na buźce, pediatra powiedziała że są to zmiany hormonalne ale ja dla pewności przeszłam na dietę całkowicie bezmleczną, wyeliminowałam również mięso wieprzowe i wołowe i właściwie wysypka zaczęłą ustępować ale wczoraj nie wytrzymałam i zrobiłam sobie dzień dobroci. Zjadłam odrobinę mięsa wieprzowego z miodem sztucznym (ale to była naprawdę odrobinka), płatki kukurydziane i kaszę manną z malinami domowej roboty..no i niestety dziś widzę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się