malin

(11 wyników)
  • Szukam kolejnego wionowajcy który nieodpowiada mojemu malcowi i mam pytanie jak to jest z malinami ? bo sie nimi zajadam( świeże, sok)a kolerzanka powidziała mi no co ty uczulają? zaznaczam że mleko odstawiłam, wysypka zniknłeła tylko ta kupa..
  • Dziewczyny czy to prawda ze maliny, truskawki, wiśnie lepiej odstawic na czas karmienia piersia? Tak mi poradzila moja polozna ale maly ma juz 3 miesiace i czasami mam ochote chocby dodac sok do wody czy zjesc same maliny. Boje sie probowac zeby maluszkowi nie zaszkodzilo. Wiem ze moge przetestowac ale wole zapytac Was. Moze ktoras z Was spotkala sie z niemilymi konsekwencjami wprowadzenia do menu powyzszych owocow. Pozdrawiam
  • maliny(10)

Proszę o zdanie matek,które podczas karmienia piersią jadły maliny.Czy wasze maleństwa miały po nich uczulenie?Jeżeli tak,to jak sie objawiało? Dziekuje Pozdrawiam Małgorxzata
  • W czasie karmienia piersią jakie można jeść owoce i warzywa? Wiem, że na pewno odpoadają owoce cytrusowe i warzywa wzdymające takie jak fasolka itd. A co z malinami? można je jeść bez ograniczeń?
  • czytając widziałam,że niektóre z was podają maluchom kaszki na wodzie.ja wczoraj próbowałam ,bo po mleczno-ryżowej wyszła alergia,i pluła na odległość.nawet starłam jej do tego jabłko,ale nie pomogło.kaszka ryżowa z malinami z bobovity.martynka ma 7 miesięcy.jak nie chce kaszki to co jej dać przed snem oprócz cycusia oczywiście?zawsze dostawała ok.19 kaszkę a ok 21 cycuś na noc.
  • Witam! Nie mogę znaleźć czy karmiąc piersią można łykać preparaty typu Rutinoscorbin, Cerutin? Na ulotce piszą, żeby się poradzić lekarza :-) Dziękuję i pozdrawiam. Agnieszka i Staś (3.05.2008)
  • witam, mam gorączkę więc chcę ją zbić herbatą z sokiem z malin i odrobiną soku z cytryny - czy to dobry pomysł? mój synek ma 5 tygodni... pozdrawiam, aga
  • dziewczyny, Pani Moniko mam pytanie, karmię już przeszło 7 m-cy i mój prawy sutek od jakiegoś czasu wygląda inaczej .. ma budowę (brodawka) przypominającą wyglądem malinę i między tymi "kuleczkami" "guzkami" od jakiegoś czasu jest coś co ma jaśniejsza barwę.. nie wiem czy to skóra schodzi ? czy mleko zasycha w tych zagłebieniach ?? czy któraś z Was miała podobnie ?
  • Przeziebilam sie,boli mnie gardlo i kaszle. Nie wiem czym moge sie kurowac poniewaz karmie moja coreczke piersia. Mozecie mi poradzic jakies domowe sposoby na przeziebienie? Dziekuje i pozdrawiam
  • wciąż często karmię piersią swojego niemal 8-miesięcznego synka. Jak dotąd nie miał oznak żadnej alergii, ale ja uważam na to co jem, bo mąż jest alergikiem i boję się, ze synek też będzie. Czy jednak cały czas powinnam uważać? wciąż nie jem cytrusów, orzechów, czekolady, kapusty, jogurtów i serków z dodatkiem truskawek, malin, cytrusów. Co z owocami sezonowymi w lato? Bardzo lubię truskawki, synek wtedy będzie miał 9 miesiecy. Czy mogę spróbować, i jak nie będzie żadnych niepokoj...
  • ponieważ nie mogę się doczekać (doprosić) o dietę dla matek karmiących od Pani Agnieszki Stachurskiej zwracam się do doświadczonych Mam z pytaniami - jakie soki może pić karmiąca mama 6dniowego Maluszka? - rzodkiewka, ogórek, sałata, pomidor- co wolno a czego nie? - a szczypiorek?:) (strasznie za mną chodzi;) - miód? - jak to w końcu jest z malinami? bo, że truskawki trzeba sobie odpuścić, to się domyślam:( ALe czy z letnich owoców coś w ogóle możemy jesć? - A banany? Bardzo pros...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się