malin

(5 wyników)
  • zrobilam, bo mi sie chcialo z truskawkami, a nie mialam hihi, wyszly pyszne, myslalam, ze nie wyjda bo jakos nie slychac zeby ktos je robil, co innego wlasnie z jagodami lub truskawkami:)) polecam pysznosci:P pozdrawiam , ja tu nowa;)
  • kupilam maliny, bb slodkie i zasypałam je cukrem ( tak jak robilma przy wiśniach) a dopiero potem wygooglowalam ze maliny sie zalewa % i po 24 godz przecedza no i teraz co zrobic? zostawic na kilka dni te maliny z cukrem by dobrze sok puścily przecedzic przez gaze i dorzucic ten sok do "lurowatej" nalewki wisniowej ( ktora wypił nocny potwór i dolał % by uzupelnić poziom płynu w słoju) czy calośc do tego słoja z wiśniami te maliny z cukrem wlać ? tylko czy potem jak dodam z owo...
  • macie taki? jest to dobre do robienia sokow czy lepsza typowa sokowirowka? zastanawiam sie nad kupnem ale nie wiem co wybrac poradzcie
  • Musze (a wlasciwie chce) zrobic do przedszkola corki jakies powidla, marmolady, dzemy Grupa Ewy juz zbiera sloiczki, zeby pozniej w okolicach Adventu sprzedawac je w swojej budce na Christkindlmarkt Pieniazki tak zarobione kazda grupa przeznacza na wyposazenie grupy, zabawki edukacyjne, dofinansowanie wycieczek itd Zawsze byly ciasteczka, w tym roku rodzice sa proszeni o wlaczenie sie w takiej "marmoladowej" formie Macie jakies propozycje? Ania
  • pomecze Was troche o przepisy - ktos robi? ma ulubione czy wyrobowane? i takim pytaniem - mise trzeba wlozyc do zamrazalnika przed? na jak dlugo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się