malin

(4 wyniki)
  • Prosze o ocenę karmienia mojego synka, któremu ostatnio pojawiły się zmiany atopowe na skórze (rodzina obciążona alergią) - 6 - piers 10 - bebilon pepti z kaszką ryżowa i owocami (jabłka, maliny, gruszki, sliwki, jagody, banany) 14 - zupka z mięsem (krolik lub indyk) z ryżem i warzywami (marchew, ziemniak, brokuły, ) 18 - pierś 20 bebilon pepti z kaszką ryżową 2 - bebilin pepti Odstawiłam gluten, mm, żółtko, część owoców, warzyw. Zmiany się cofają, ja tez jestem na takiej samej dieci...
  • Witam. Jestem mamą 5.5 miesięcznej dziewczynki. Dopiero zaczynamy rozszerzać dietę. Dostałam pełną miskę pięknych malin. Chciałabym trochę zamrozić dla córki. Czy należy je umyć przed mrożeniem? Od kiedy można wprowadzać maliny? W jaki sposób je przygotować i podać?
  • Dziewczyny jakie owoce podajcie oprocz jabluszka?bo na sliczkach np na jagodach pisze ze sa po 4 mies a w necie wyczytalam ze od 6?a banany?inne?
  • Córka kończy właśnie 4 miesiące, myślę, że niedługo dostaniemy polecenie rozszerzania diety. Na początek chciałabym podawać samodzielnie tarte warzywa i owoce i bezsmakowy kleik na własnym mleku. Wczoraj dałam córce 1/4 łyżeczki startego jabłka - skrzywiła się, wypluła a potem zwymiotowała wcześniej zjedzone mleko. Myślę też o zamrożeniu musu malinowego na zimę, ale obawiam się, że własnoręcznie robione przeciery owocowe będą za kwaśne. Czy ewentualnie mogę je dosłodzić w niewie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się