malin

(7 wyników)
  • wlasnie zjadlam cwiartke swiezego ananaska, mailam na niego wsciekla wrecz ochote, bedac na forum jakis czas, mysle sobie, a zajrze w google i zobacze czy aby ananas nie zaszkodzi mojej ciazy, patrze i oczom nie wierze.... wielkie haslo.. ananas i papaja powoduja poronienie, mina mi zrzedla, ale czytam dalej i okazuje sie, ze zjedzenie surowego ananasa i wypicie soku z jego lisci to poronienie moze spowodowac... rece opadaj, jak rodza sie durne mity o zakazanych rzekomo produkta...
  • Dziewczyny, jak to jest z herbatką z liści malin i z wiesiołkiem - od kiedy zacząć sobie je "aplikować", żeby pomóc w rozluźnieniu szyjki i w przyspieszeniu akcji porodowej? Przeczytałam gdzieś na forum, że od 36 tygodnia, ale nie wiem, czy to nie za wcześnie
  • Dla przyszłych mam, wyczytałam własnie w sieci: "Według ostatnich badań brytyjskich naukowców, napar z liści malin wzmacnia mięśnie macicy. Dzięki temu skraca okres porodu, bo skurcze porodowe przy mocnej i lepiej ukrwionej macicy są bardziej efektywne. Sam poród trwa krócej. Warunkiem, według Brytyjczyków, jest picie naparu przez dwa miesiące przed porodem, 2 razy dziennie.
  • Dziś rano obudził mnie przerażający ból gardła.Nie wiem,co mogę brać,może macie jakieś domowe sposoby na taki ból???Nie chcę lecieć od razu do lekarza,chociaż wiem,że jak nie przejdzie będę musiała.Jestem w 6 tyg.ciąży.Z góry dziękuje za wszystkie porady. Pozdrawiam.
  • jestem w końcówce 40 tc.a maleństwu wcale się nie śpieszy na świat,szyjka jeszcze zamknięta,skurcze ale takie tam nie porodowe,termin minął...a ja nie mam siły już chodzić...wszystko mnie boli,nogi jak balony,buzia popuchnięta i jak u 13-latki...już nie wiem co robić.Jak mogę przyspieszyć poród,czy sex pomoże a może znacie inne sprawdzone sposoby.Pozdrawiam.
  • Nie lubię chodzić do lekarza i robię to bardzo rzadko...Teraz dopadło mnie przeziębienie, niby nic takiego, standard: ból gardła, kaszel i katar. Normalnie wzięłabym jakąś aspirynę i po sprawie. Ale wczoraj okazało się, że jestem w ciązy :-)i teraz to już nie wiem co mogę zażyć....oprócz syropu prawoślazowego :-) Czym leczycie przeziębienia? tylko sokiem z malin i herbatą z cytryną?
  • Jestem obecnie w 24 tygodniu ciazy. Złapało mnie lekkie przeziebienie. Co mozna zastosowac oprócz tradycyjnych srodków :miód, malina, czosnek? Prosze o rady Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się