malin

(3 wyniki)
  • na grządkę to będą owocowały? Wszystkie maliny wyprowadziły się z maliniaka,porozłaziły jak [i]gupie[/i].Grządki mam łyse i chcę je wsadzić na miejsce.Ma to sens?
  • kupiłam kiedyś, zmarzły w pień, jedna mi została i teraz cudownie się rozmnożyła na tyle, że myślę o małej plantacji. Tu pojawia się problem, nic nowego- nie mam miejsca:( Pytałam posiadaczy ziemskich, mówią, że należy ciąć późną jesienią i wtedy sadzić. Ale, po pierwsze, patrz wyżej, a po drugie- jak mi znów zmarzną?! Czy ja tę całą operację mogę przeprowadzić wiosną- cięcie a zwłaszcza przenosiny? Jakieś sugestie, rady?
  • skoro jest o ogórkach i w dodatku powoli zaczynają się jabłka, pora na przepis na domowy ocet. Jabłka mogą być byle jakie, byle nie robaczywe i raczej nie miazga z sokowirówki, całe, kawałki, skóry, ogryzki- byle dużo naraz. Doskonała metoda na pozbycie się spadów wszelkiej maści i autoramentu. Wrzucamy pokrojoną zdobycz do gliniaka względnie 10.l wiaderka i zalewamy wodą, najlepiej letnią, ja stosuję kranówę. Na każdy litr wody dajemy 1-2 duże łyżki cukru, mieszamy, uciskamy talerzyki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się