-
Witam mam pytanko czy ktoś spotkał się z takim problemem otóż jak wykupowałam wczasy do Grecji wykupiłam rezerwacje miejsc w samolocie i dzisiaj przyszły bilety a miejsca na voucherach nie są wpisane jak myslicie czy na lotnisku będzie z tym problem aha w umowie mam zaznaczoną rezerwacje miejsc dodam że lecę z Tui . Pozdrawiam
-
Witam.
W kwestii zwiedzania Krety jestem zielona całkowicie, stąd moje pytanie: czy znacie może jakieś lokalne biura w okolicach Chanii, które organizują wycieczkę do wąwozu?
Oczywiście mogę skorzystać z tej proponowanej przez Rainbow, tylko chciałabym porównać, jak to wychodzi cenowo...
Może nie warto kombinować i po prostu kupić u rezydenta?
Od razu zaznaczam, że nie jesteśmy zapaleńcami na tyle, żeby organizować wycieczkę samodzielnie.
Z góry dziekuję za info :)
-
Zostało mi już niewiele czasu do podjęcia decyzji i rozpoczęcia urlopu, a nadal jestem w kropce! Przejrzałam milion ofert, tysiące opinii o hotelach, dzwoniłam do wszystkich biur podrózy, w skrzynce mailowej mam oferty do Turcji, Egiptu i Grecji, i nie wiem co wybrać, aby nie żałować.... Chciałabym pojechać (pierwszy raz z 5 latkiem) w miejsce, gdzie jest:
- ładna plaża
-dobre jedzenie (!)
- animacje dla dzieci (sprawdzone)
- aquapark na miejscu lub w okolicy, tudzież inne atrakcje dostęp...
-
Piterku, zainspirowana opisami (głównie Twoimi) wybieram się z rodziną na 10 dni na Kretę.
Na początek 5 w Stavros, później chciałabym pojechać na kolejne 5 dni do ... no właśnie i tu zaczyna się problem.
Na początku myślałam o Kissamos (hotel wstępnie zarezerwowany), teraz zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej (bo ładniej, bliżej ciekawych miejsc) do Paleochory, Plakias, albo jeszcze coś innego.
Mogłabym prosić o podpowiedź, bo już dostaję oczopląsu?
Niestety towarzystwo mocno stacjo...
-
Proszę o porady gdzie warto pojechać na półwysep chalcydycki? Czy są problemy ze znalezieniem noclegu na miejscu, czy raczej coś rezerwować? Potrzebujemy jakiegoś apartamentu na 3-4 osoby.
-
witam,
czy ktoś może podzielić się doświadczeniami na ten temat? Przeglądam właśnie ofertę FAROS RENTAL, może ktoś korzystał?
-
W lipcu płynę z Pireusu do Chani. W przypadku wykupienia kajuty mam go pod kluczem. A jak to wygląda jeżeli wykupuje pokład lub miejsce rezerwowane? Nikomu nie będzie się chciało targać bagażu po pokładzie i pilnować go. Płynę z 2 dzieci, studentem i 5 latkiem. Obaj mają zniżkę na bilety, jaki rodzaj zakwaterowania jest korzystny cenowo dla naszej konfiguracji wiekowo-zniżkowej? Rejs w sumie trwa krótko, tylko co na jego czas zrobić z tobołami? Dziękuję za wszelkie wskazówki.
-
szukam ciszy, greckiej atmosfery, jak najmniej komercji, spokojnych i niezatłoczonych małych plaż, ciekawych i klimatycznym miejsc do zwiedzania. Wybór ograniczony do tych dwóch miejsc, jest spowodowany możliwością w miarę nieuciążliwego dojazdu (Lefkada- prom, Thassos - najmniej kilometrów do przejechania).
pozdrawiam
-
Czy ma ktoś z Was sprawdzony, dobry przewodnik po Rodos?
Jadę na wyjazd zorganizowany, a przewodnik potrzebuję na zwiedzanie dosłownie kilkudniowe, samodzielne, samochodem. Do tej pory korzystałam z Pascala, ponieważ podobały mi się tam rady typu: "jadąc drogą X zobaczymy piękną wioskę", albo "miejsce X gdzie jest muzeum 'jakieś tam' to miejsce przereklamowane" itp....
Przewodniki, których używałam miały jedną wadę - była to książka na wszystkie wyspy greckie, nie było tam wystraczająco duż...