Forum Turystyka Świat Tunezja
ZMIEŃ
      miejsce

miejsce

(168 wyników)
    • Podczas naszego kolejnego pobytu w Tunezji postanowiliśmy znowu pozwiedzać na własną rękę. W Tunisie szukaliśmy ciekawostek, które na zorganizowanych wycieczkach raczej się nie zobaczy. Po za Tunisem objechaliśmy przylądek Bon, byliśmy w Bulla Regia, Thuburbo Majus oraz Frigua Park. Tunis i okolice. Akwedukt Niedaleko muzeum Bardo, w pobliżu dworca autobusowego północnego, znajduje się dobrze zachowany, spory fragment rzymskiego akweduktu. Zachowany fragment ma ok. 400 m. Aby...
    • czy na lotnisku wybiera sie miejsca w samolocie?? czy otrzymując bilety w stanowisku biura już są przypisane??
    • Witam, mam pytanie odnośnie przydzielania miejsc w samolocie. Jesli razem z partnerem rezerwowalismy wycieczke na 2 osoby to czy bedziemy mieli miejsca w samolocie obok siebie?
    • Właśnie się dowiedziałem od znajomego, że na lotnisko trzeba się stawić w miarę wcześnie bo może się zdarzyć tak iż cała nasza rodzina może nie siedzieć w miarę blisko siebie w samolocie ? Podobno może dojść do tego że nasze dziecko będzie siedziało samo ! :( a my zupełnie gdzie indziej. W moim wypadku wygląda to tak że lecimy w 5 osób (ja żona dziecko i tesciowie). Jak zadbać o ten fakt ?
    • Czy ktos kiedyś korzystał z tz ostatnich miejsc czyli wyjazd np.do Tunezji i podpisanie umowy na 2 lub 3 przed wylotem?? Ja mam zamiar tak wyjechać w tym roku czy to mi sie uda i czy rzeczywiście jest tanio a moze ktoś sie troszkę orientuje ile taka wycieczka może kosztować na 2 tygodnie hotel normalny czyli 3 gwiazdki
    • Witam, mam pytanie czy będąc na miejscu jest problem z załatwieniem sobie Sahary. Patrząc po tym forum wszyscy jadą na Saharę i załatwiają już miejsca będąc w Polsce:( Ja chcę jechać z Bizerty. Jeśli ktoś organizuję grupę z tego tegionu proszę o kontakt gg: 3941240
    • wykupiłam wczasy w Monastirze w terminie 3-17 czerwca. Samolot miał lecieć z Warszawy do Monastiru oczywiście, dzisiaj dzwoni do mnie babka z biura z informacją, że organizator (OASIS) zmienił trasę lotu. Samolot leci z Warszawy do Tunisu :/ Laska twierdzi, że to jakieś 3 godziny jazdy autobusem do naszego hotelu. Ja już zorientowałam si, że nie trzy, a przynajmniej pięć godzin, wiem też że mogę się nie zgodzić na zmianę umowy i zrezygnować bezkosztowo. Miał ktoś taką sytuację? Możeci...
    • ...czy też są przyddzielane odgórnie. Jeśli mogę dokonać wyboru, to podpowiedzcie, na których najlepiej usiąść. DZIĘKI.
    • witam do jakiego miejsca w tunezji warto sie wybrac na wczasy ,nie chce jechac do nudnego miejsca.gdzie sa cluby dyskoteki,jaki dobry hotel przy tym??pozdrawiam
    • Witam, wylatuję z Katowic-Pyrzowic do tego miasta z biura Viva Tours 12/13.08, lecę do hotelu Sun Beach Holiday Club. W związku z tym: 1. Prosżę o jakieś info odnośnie hotelu i cen w tamtejszej dyskotece, w barze, w restauracji 2. Info o samym mieście, co warto zobaczyć, gdzie pójść 3. Gdzie warto zjeść, żeby sprobować arabskiego żarcia klasycznego i nie pochorować się potem ciężko, no i żeby nie wydac na to majątku ;) 4. Gdzie warto poimprezować? 5. Do kogo warto iść (taki odpowi...
    • wybieram sie tam w czerwcu.Jest gdzie chodzic?zwiedzać?.Jak wygladają tam plaże?? Bede wdzięczna za informacje pozdrawiam magda
    • Szukam porad. dzeki
    • Witam... Mam wykupione wczasy 14 dniowe w Egipcie, Safaga Hotel Menaville opcja All. W związku z zamachem w Shram El Sheikh, mam możliwość zamiany miejsca wypoczynku na Tunezję, Sousse Hotele: "El Hana" lub "Karawan". W związku z powyższym mam kilka pytań: Który z tych hoteli jest lepszy, biorąc pod uwagę wczasy rodzinne z 7 letnią córką? Czy w którymś z tych hoteli jest wogóle dostępna opcja All Inclusive? Czy warto wogóle zmieniać Egipt na Tunezję? Który z tych dwóch krajów ...
    • witam, a jak jest z wycieczkami z biur lokalnych?istnieja takowe? jak np. w egipcie?dodoam ze jeszcze ze nie wybralam konkretnego miejsca w tunezji, jade w pazdzierniku
    • Proszę o doradzenie spokojnego miasteczka w Tunezji i małego , przytulnego hoteliku. Wybieram się do Tunezji z męzem i trzyletnim synkiem dopiero w pazdzierniku, ale chcemy sobie dobrze zaplanowac wypoczynek. Nie lubimy tłumów turystów. Preferujemy zwiedzanie i wypoczynek na w miarę niezatłoczonej plaży Za rady z góry dziękuję
    • Mam zamiar w miesiacu pazdzierniku pierwszy raz leciec do Tunezji.Prosze poledzcie mi najladniejsze miejsce na wypoczynek.Gdzie najlepsze miejsca wypadowe,piekne plaze?.Moze polecicie hotel i sprawdzone biuro podroży? dziekuje
    • w którym miejscu w Sousse są General Magasin?? Nie chodzi mi o ten koło kina, podobno jet jeszcze jeden, lepiej zaopatrzony, czy ktoś wie gdzie??
    • czy ktos moglby napisac jaka jest aktualna pogoda w dzien i w nocy ktos kto wlasnie jest w tunezji lub dopiero wrocil?na stronach internetowych informacje sa zbiezne dziekuje.
    • Jestem na etapie planowania lipcowych wakacji, zastanawiam się czy warto czekać do ostatniej chwili na jakieś fajne oferty (interesuje mnie maksymalnie niska cena z konsekwencją w postaci kiepskich warunków), czy lepiej rezerwować coś w kraju, póki jeszcze jest szansa na miejsca... Będę wdzięczna jeśli ktoś kompetentny doradzi;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się