miejsce

(17 wyników)
  • Przygotowując się na grudniowy rejs jachtem po Karaibach ,zaczęłam szukac informacji o wyspach i czytac przeróżne fora- m.in. stronę, którą polecił mi Tropikey ( www.tripadvisor.com/ListForums- g147237-Caribbean.html) (dziękuję Bartek, stronka bardzo wartościowa i wszystkim również polecam). Oczywiście czytająć natknęłam się na informacje dotyczące bezpieczenstwa, a konkretnie - opisanych było kilka przerażających historii napadów na turystów na Saint Lucia-które miały miejsce na...
  • Hej, Ze wzgledu na ograniczenie kilometrow na naszym RTW mamy do wyboru te 3 mozliwosci. Co wybrac?Lepiej pojechac tylko na Fiji, tylko na Wyspy Cooka czy na Samoa i Tonga?Na poczatku myslalam o Tonga i Samoa, bo 2 wyspy a teraz to juz nie wiem... Generalnie szukamy slicznych widokow, ciekawych kulturowo miejsc (czyli zeby moc i polezec i pozwiedzac), bez dzikich tlumow i nie kosztujacych na miejscu jakiegos majatku... Kto byl w tych miejscach i moze cos polecic?
  • Witam, bylismy 9 dni z Tui konic listopada/grudzien. na wlasna reke zjezdzilismy cala wyspe, jesli macie jakies pytania bardzo prosze :)
  • Wybieram się na przełomie roku 08/09 na Karaiby i kilka dni chciałabym spedzić na wyspie St.Lucia. Czy ktoś może miał okazję własnie tam być? Bardzo proszę o jakies informacje, czy warto, ogólne wrażenia,jaki hotel/miejce noclegu polecacie, czy blisko zatoki Marigot Bay czy Rodney Bay? A może całkiem inną wyspę polecacie-zależy mi jednak, aby było blisko Martyniki, ponieważ stamtąd mam lot powrotny. Będę wdzieczna za wszelkie informacje!
  • Witam, Za miesiac lece na samodzielna wyprawe na Kube wraz 4 innymi zapalencami i rocznym dzieckiem. Znajoma bierze 2latka. Lecimy na miesiac. Lot mamy do havany gdzie zamierzamy spedzic 3 dni, a potem ruszamy w nieznane. Chcemy na caly okres wynajac samochod terenowy, co by bylo nam latwiej. Planulemy krazyc po wyspie, nocujac w jednym miejscu po max 2-3 dni, co by jak najwiecej zobaczyc. Ostatnie pare dni planujemy spedzic na Cayo Largo i zajac sie tylko plazowym wypoczynkie...
  • Mam pytanie do wszystkich tych którzy byli z małymi dziećmi na Karaibach. Mam dzieci w wieku 2 i 5 lat i z lekka przeraża mnie fakt,że z powodu różnicy czasu dzieci mogą budzić sie na miejscu o 1-2 w nocy (odpowiednik naszej 7-8 rano).Ciekawa jestem jak to wygląda w praktyce czy dzieci szybko sie przyzwyczajają do zmiany czasu.
  • BONAIRE(6)

Witaj, na Twojej stronie znalazłam info, że tym razem wybierasz się ma Bonaire. Bardzo proszę podaj strony na których można coś poczytać. Dlaczego wybrałeś właśnie Bonaire? Proszę też o jakąś informację na temat najekonomiczniejszych połączeń lotniczych oraz noclegów ( jeśli znalazłeś już coś ciekawego? ) pozdrawiam Katarzyna
  • Witam podróżników! Mam pytanie: która wg Was wyspa będzie ciekawsza do zwiedzania i plażowania w lutym 2008 (2 tygodnie)? Poszukuję egzotyki: dużo zieleni, ładnych plaż, egzotycznych owoców, tanich miejsc noclegowych. Z tego co przeczytałem na stronie Tropikey Tobago wygląda z interesujących mnie 2 wysp najbardziej ciekawie: tanio i pięknie ;-).Czy Curacao pozbawione palm i ładnych plaż jest równie bogate w egzotyczne owoce i znacznie droższe od Tobago? Jakiego rodzaju roślinność porast...
  • nigdy mi sie nawet nie snilo ze kiedys wyladuje na Malediwach... wiedzialam ze to glownie ponad nasze finansowe mozliwosci. a jednak po 2 latach od wyprowadzenia sie na zachod i zarabiania w funtach takie wczasy okazaly sie tylko jednymi z wielu na ktore nas stac, ze zwyklej sredniej pensji, bez brania pozyczek czy kredytow. ale wracajac do Malediwów: nie dosc ze sama wyspa na ktorej spedzilismy cale 2 tygodnie (plus jeden dzien gratis bo linia lotnicza miala techniczne problemy) j...
  • witajcie, powoli rozglądam sie, gdzie by tu polecieć zimą 2008 (styczeń/luty) i strasznie mnie to męczy, bo nie mogę się zdecydować. Nigdy nie byliśmy w Azji Płd.-Wsch., więc zacząłem bardziej przyglądać się temu właśnie rejonowi. Nie lubimy miejsc skomercjalizowanych i zatłoczonych, a jednocześnie - z uwagi na podróżowanie z córką (7 lat) i też swoje lenistwo - poszukujemy miejsc, w które mozna dostać się stosunkowo łatwo (tj. z możliwością wylotu z Gdańska i możliwie małą iloś...
  • proszę poradzcie - chcemy poleciec w pazdzierniku / listopadzie z 3-4 miesieczną córeczką do ciepłego egzotycznego kraju / wyspy. Ważny warunek to musi byc miejsce ze standardem ok, aby w razie czego była fachowa pomoc - więc 3ci świat i kraje arabskie odpada; Kanary też bo tam byliśmy.
  • Na prośbę jednego z czytelników naszej strony inicjuję niniejszym wątek o La Palmie - ponoć najpiękniejszej z Wysp Kanaryjskich (choć sam nie mogę tego potwierdzić, bo tam jeszcze nie dotarłem...) Chętnie poczytamy o Waszych wrażeniach z tej wyspy - czy widoki na niej rzeczywiście zapierają dech w piersi? Czy ktoś z Was korzystał może z wynajmu domów na La Palmie? Osobiście znalazłem kilka stron poświęconych wynajmowi tzw. finek (od słowa "finca") i wyglądają one przepięknie. ...
  • Czesc, Mam kilka pytan odnosnie podrozowania z malymi dziecmi. Kiedy pierwszy raz wybraliscie sie z dzaieckiem w tropiki (czy to bylo Tobago czy wczesniej)? Rozne sa opinie co do szczepienia malych dzieci przed podroza. Czy szczepicie na wszystko, co moze grozic w danym panstwie, czy tylko na wybrane choroby, a moze w ogole? Czy jakos specjalnie sie przygotowujecie o podrozy z dzieckiem - brak mi takiego info na Waszej stronie. Pozdrawiam.
  • Sylwio i Bartku,jestśmy pod wielkim wraźeniem Waszej strony, dokładnie tak wyobraźamy sobie nasze wakacje. Zainspirowaliście nas nawet do ślubu w jakimś pięknym zakątku świata. Mamy dwie córeczki w wieku 5 i 8 lat które pojadą z nami w sierpniu lub wrześniu. Czy mogę prosić o wskazówki jaki kierunek wybrać aby nie załapać się na porę huraganów, malarię i inne niewskazane historie w podróży z dziećmi. Myśleliśmy o Tobago , Mauritiusie lub Hawajach. co o tym sądzicie o tej porze r...
  • Wróciłem. masz pytania - pytaj!
  • witajcie, oj, coś długo nic się tutaj nie dzieje:-( Tymczasem, zastanawiamy się powoli, co robić w lutym i przyszedł nam do głowy pomysł, że może warto odwiedzić francusko-holenderski St. Martin. Czy ktokolwiek z Was był tam może? Jeśli tak, to jakie wrażenia z tego miejsca? Znaleźliśmy bardzo fajne m-sce noclegowe, ale nie za bardzo wiemy, czego spodziewać się na tej wyspie... Będę wdzięczny za info! Bartek
  • Fidżi(4)

Witam Wszystkich, Wybieram sie na Fidżi, jeżeli ktoś był to bardzo prosze o cenne wskazówki. Pozdrawiam, Włóczykij --------------------------- wloczykije@gmail.com --------------------------- www.podroznicy.com.pl --------------------------- wloczykije.googlepages.com ---------------------------

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się