miejsce

(6 wyników)
  • niedlugo moi znajomi chca pojechac do rpa. i KONIECZNIE DO KRUGERA... za diabla nie daja soebie wytlumaczysz ze kurger to park taki sam jak kilk ainnych, tyle ze nieco wiekszy i bardzo drogi. Uparli sie na lwy...i wydaje im sie, ze one biegaja tam jak owce..stadami i wszedzie:) Myslisz ze warto zwiedzac krugera? czy zobaczyc np Pilanesberg-Nationalpark? Mnie bardziej zachwycil... mniejszy tlok:)
  • No więc jedziemy z żoną na własną rękę do RPA (lipiec/sierpień). (JNB->Kruger->Bloem->Beaufort->Knysna->CPT) Niby "wszystko wiem", przeczytałem wiele relacji i forów, w tym zagranicznych, ale... W dalszym ciągu nie do końca wiem, czy: 1. ... spacerowanie W DZIEŃ np. po Kapsztadzie (V/A Waterfront, centrum) czy też np. po Sandton w JNB jest bezpieczne - na ogół przestrzegają przed nocnymi spacerami. W JNB ograniczymy się tylko do Sandton właśnie i wykupionej wyciecz...
  • ghana(5)

Witam, Wybieram sie na polroczny lub roczny staz do ghany i mam w zwiazku z tym kilka ... a nawet kilkanascie pytan. Moze istnieje ktos na forum kto jest w stanie mi pomoc ;) Jezeli tak to z gory dziekuje za pomoc. 1. Gdzie sie ubezpieczyc? 2. Gdzie mozna kupic bilet samolotowy w przyzwoitej cenie? 3. O czym warto pamietac pakujac sie? 4. Czy leki przeciw malarii kupic wszystkie w Polsce, czy tez zaopatrzyc sie tylko na poczatek, a reszte dokupywac na miejscu? 5. Przeciw...
  • Kenia(18)

Witam wszystkich serdecznie..ja z prośbą :) Tam mi się chyba marzy Kenia na podroż poślubna planowana w drugiej połowie sierpnia … najchętniej nie przez biuro podróży tylko zorganizowaną samodzielnie. Właściwie to nie wiem od czego zacząć… i czy w ogóle jest sens organizowania wszystkiego samodzielnie… a może jednak biuro będzie tańsze, lepsze, bezpieczniejsze? Rady, wskazówki, namiary na sprawdzone biuro mile widziane. pozdrawiam
  • Pytanie kieruję do bywszych w Kenii.Kiedy najlepiej na safari.Słyszałam że wpływ na liczbę zwierzaków na safari ma niewątpliwie pora odwiedzania tego kraju.Czekam na wasze spostrzeżenia
  • Witam serdecznie. powoli zbliza sie ten dzien, kiedy bede mogl przeniesc sie do dotychczas mi blizej nie znanej Afryki, plan jest taki ze chce zostac przynajmniej rok. co do miejsca to ma byc ciekawe, nie interesuja mnie specjalnie zabytki, ( chociaz od czasu do czasu cos moge zobaczyc ), wszelkie komercyjne safari odpadaja, polnocna Afryka tez odpada, ma byc czarno i ponuro. ( chociaz moze nie koniecznie ponuro) wszelka bliskosc plaz mile widziana. co do finansow to raczej ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się