Forum Turystyka Świat Egipt
ZMIEŃ
      miejsce

miejsce

(5 wyników)
    • Ceny są dokładnie takie same jak w zeszłym roku(first)-mam w kapowniku wybrane hotele z zeszłoroczną kwotą do zapłaty na moją rodzinę.(przebukowałam z powodu zamieszek) Dokładnie tyle samo chcą w tym roku-(a media straszą, że euro poszło w górę i trzeba zapłacić więcej)-miejsc w samolotach z wybranego lotniska już brak-trzeba lecieć z innego. Zmieniły się tylko zasady-do wybranego Iberotela nie da rady z dwójką dzieci(w tamtym roku nie było problemów)-jedno trzeba by zostawić, bo wykupione p...
    • Taba (25)

Witam, Zauważyłam, że niewiele osób wypowiada się na temat Taby. Czytałam trochę i już wiem, że jest to idealne miejsce do odpoczynku, bo poza wspaniałymi urokami plaż i krajobrazów nie ma tam nic. Wybieram się do hotelu Movenpick. Czy ktoś może już tam był? Jak wygląda zejście do morza? Czy jest w pobliżu jakiś sklep, apteka czy choć niewielkie straganiki z pamiątkami? Czy ktoś może podsunąć pomysł na zobaczenie odrobiny Izraela niedużym kosztem (czy najlepiej wycieczka zorganizowana?). Z...
    • Na przełomie grudzień-styczeń zapadła decyzja że w tym roku lecimy z lasta-nigdy jeszcze z takiej formy wyboru wakacji nie korzystaliśmy (3 x w Egipcie zawsze first minute).Przyznam szczerze że nawet nie wiem kiedy zacząć szukać,bo chcemy lecieć w 5 osób (2+4 latka i 2 os dorosłe) i boję sie że jeśli będziemy czekać "do końca" to może się okazać że nie ma miejsc w samolocie na wylot z lotniska które mamy najbliżej -Katowice (120 km od miejsca zamieszkania) Interesuje nas termin po 28 czerwca....
    • Czy ktoś może podpowiedzieć jak najłatwiej można dostać się z Kairu do Sakkary? Myślę o dotarciu tam bezpośrednio z centrum Kairu ewentualnie najpierw udać się do Gizy a dopiero stamtąd przejechać do Sakkary. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
    • OK, dotarlam do mojego wymarzonego Wadi Lahmy - ma go w ofercie Alfa, lata Air Memphis, tym razem niestety lot opozniony 2.5 godziny i jeszcze miedzylaowanie w Tabie. Dotarlam do hotelu o 22. Co ciekawe na lotnisku czas ten sam co w Warszawie, ale w hotelu plus 1 godzina. Marina w Hamacie porzadna w odroznieniu od tej w MA. Maja porzadny pirs. Jutro plyne na Sataye, mam nadzieje ze delfiny dopisza , bylam juz na Zabargadzie i Shaab Mansur (to ostatnie - cuuuuuuuuudo!!!) poza tym duzo rozny...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się