miejsce

(92 wyniki)
  • tak jak pisałam w innym z postów wybieram się w listopadzie na Lanzarote. Czytałam już o wyspie i o miejscach typowo turystycznych ale chciałabym zobaczyć również miejsca mało znane, mniej turystyczne a ciekawe jak piękne pejzaże w małych miejscowościach, polecane (w przystępnej cenie) restauracje, winnice etc. Wiem, że aby zobaczyć interesujące miejsca należy się 'zgubić' i taki mam plan (wynajmuję samochód na cały pobyt) ale byłabym wdzięczna jeśli ktoś, kto już tam był chciały podzielić si...
  • Planuję właśnie swoją podróż na Teneryfę i wstępnie za "punkty obowiązkowe" uznałam: Siam i Loro park (głównie ze względu na dzieci) Monkey park wjazd kolejką na Teide i przejście jakimś szlakiem na górze przejście wąwozem Masca Chciałabym pojeździć też trochę po wyspie wynajętym autem i tu prosiłabym o pomoc w zorganizowaniu takiej przejażdżki, by zobaczyć jakieś niezwykle urokliwe miejsca, niekoniecznie opisywane w przewodnikach. Jednego dnia moglibyśmy udać się na zachód i zobaczyć m...
  • Czy ktoś tam był i jak tam dojechać?? fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2183101,3,195,1907,bomba.html
  • Wybieramy się na Teneryfę na dwa tygodnie i chcemy zaopatrzyć się w rurką, maskę, płetwy, a może i coś więcej do wody (np. lekka pianka, piłka siatkowa na plażę). Pytanie czy kupować na przed wyjazdem (w Decathlonie czy czymś podobnym) czy raczej na miejscu? Słyszałem że na Kanarach jest taniej z powodu innego VATu, ale z drugiej strony to chyba jedno wielkie turystowo?
  • Witam wszystkich fanów Wysp Kanaryjskich, Wybieram się po raz pierwszy na Wyspy Kanryjskie, dokładnie interesuje mnie Fuerteventura. Przeszukałem dokładnie forum i przeczytałem wiele wątków odnośnie tego miejsca. Ale chciałbym od osbób, które były na wyspie i ją zwiedziły uzyskać jedną informację. Najbardziej zależ mi na znalezieniu na wyspie jak najpiękniejszej plaży, fajnie jakby była bardzo szeroka, miała drobny złocisty prawie biały piasek i był dobre warunki do plażowania, pływania...
  • Witam wszystkich pisze tu o Teneryfie gdyż mam z tym miejscem tylko pozytywne odczucia, piekna wyspa o wspaniałym klimacie, gdzie lato trwa 12 mc, gdzie słońce świeci przez 340 dni w roku i do tego nie ma problemu ze zdrowiem dziecka, wcześniej w polsce dziecko miało problemy z oddychaniem do tego skonczyly sie problemy ze skórą, żadnych problemów ... a i ceny nieruchomosci nie sa wcale takie wielkie jak by sie wydawalo ..... W polsce czasami sa wyższe za ciemne mieszkanie w ...
  • witam , jadąc do loro parku chcemy zajechać zobaczyć smocze drzewo, gdzie ono dokładnie jest, czy są jakieś oznaczenia jak tam dojechać???
  • Lecimy pierwszy raz na Teneryfę,mało tego pierwszy raz zupełnie na własną rekę z booking.com i mam małego cykora:),ale małego ,bo chęć przeżycia fajnej przygody jest wieksza.Wypożyczamy samochód na cały pobyt i mamy zamiar troczę poplażować na różnych plażach i też pojezdzić po wyspie.Na razie czytam przewodnik Marko Polo i zapoznaję się z treścią tego forum-ciekawa lektura:) Może ktoś ze stałych bywalców Wysp coś mi doradzi? Będziemy z dziećmi,syn starszy,ale córka ma 5 lat,więc nie wszystko...
  • witam, czy ktoś płynął promem z Teneryfy na Gran Canarie. Mam pytanko jak wygląda cała procedura: - gdzie sie kupuje bilety, czy są ogólnodostępne kasy czy osobne dla każdego przewożnika?? - czy można kupić bilety już na powrót?? - gdzie odplywają promy, czy przypływają wcześniej, czy o czasie?? - mamy miejsce "butaca" jak to wygląda, to jakieś krzesełko?? moża sobie wybrać samemu czy są przypisane miejsca do biletu?? - wiem że jest basen na promie, można się zatem kąpać?? bardzo pro...
  • El Teide(33)

Czy ktoś z forumowiczów wszedł na sam szczyt? Słyszałem, ze trzeba mieć na to zezwolenie ale nie wiem gdzie je uzyskać. Pomocy!
  • Powiedzcie jaka jest cena wynajmu samochodu na miejscu na wyspie? Czy lepiej bookować samochód przed wyjazdem czy lepiej na miejscu?
  • wybieramy sie do Loro Park i przy okazji rozważam zakupienie twin ticket żeby pójść też do Siam park(chodzi mi o rozrywkę dla dzieci)czy jest tam dużo atrakcji z których 6-latek nie może skorzystać np ze względu na wiek wzrost itp (spotkałam już takie ograniczenia w innym parku w Tunezji )spodziewam się kolejek komercji itp Więc pytanie do doświadzczonych forumowiczów czy warto? Ile czasu jedzie się samochodem z Costa Adeje do Loro Park i czy gdzieś znajdę mapki z trasą Z góry ...
  • Witajcie. Czy dowalą mi jakąś dopłatę jak teraz wykupimy? Czy wykupić niezmienność ceny???? Kiedy kupić wycieczkę aby cena nie mogła ulec zmianie??? Słyszałem że na 21 dni, to prawda????
  • Mam do wyboru: Barcelo La galea, Rio Playa Blanca i Barcelo Lanzarote Res. Co wybrać???? (Listopad) Jedziemy bez dzieci,(Dwie kobiety około czterdziestki) place zabaw i tym podobne udogodnienia nas nie interesują!!!!! Piękna przyroda wokół, dobre drinki i fajne miejsce na wypady!!!! Bliskośc przystanku autobusowego, ewentualnie promenada spacerowa w pobliżu, miejsce w którym nie wieje nudą!!! Prosze pilnie o poradę i z góry dziękuję. hanna
  • Witajcie. Jutro idę rezerwować wycieczkę na Lanzarote. Hotel Barcelo la Galea. Bardzo chcemy lecieć na Kanary. Odpada Teneryfa ,na której byliśmy. Przekopaliśmy wszystkie wyspy i hotele i ten był jedynym, który spełniał nasze kryteria, które sobie wyznaczyliśmy. Hotel ma bardzo dobre opinie. Nie jestem tylko przekonana co do wyspy. Proszę o wypowiedź osoby, które tam były. Napiszcie, ze warto tam jechać i nie będziemy żalowali. Pobyt ma być 14 dniowy. Nie tylko leniuchowanie nad wodą ale...
  • Kochani Wybieram sie z mezem na Lanzarote pod koniec wrzesnia. Nie mamy wykupionego transportu z lotniska do hotelu(Playa Blanca,Sun Park). Moje pytanie jest,czy lepiej wynajac samochod na caly tydzien,czy powolac sie na transport publiczny. Chcemy troche pozwiedzac ale tez poleniuchowac. Czy oplaca sie wykupic wycieczki na miejscu czy wlasnie samochod. No i jak tam jest z parkingami? Czy trzeba placic dodatkowo czy dla gosci hotelu jest za darmo? Wszelkie info bedzie bardzo przydatne. Z go...
  • Bardzo proszę o pomoc jak wyżej. Ściągnąłem już mapę i mamy zamiar wypożyczyć samochód. Co zobaczyć, jechać tam gdzie oczy poniosą???? Może ktoś zaproponuje topowe miejsca bo sama mapa niewiele mi mówi. Pozdrawiam.
  • Jak jest odbierany zarówno w hotelu jak i na plaży?
  • witam, jestesmy juz kompletnie skolowani... rozpoczelam ostatnio watek pt. teneryfa vs. madera; ktory niestety nie spotkal sie z waszym entuzjazmem... decyzja zostala wiec podjeta... madere zostawimy sobie na pewen wiosenny tygodniowy urlop. zdecydowalismy wiec, ze pojedziemy na teneryfe i wtedy - zaczelam czytac o innych wyspach. wiem, ze tu na forum pelno jest watkow typu "ktora wyspa najladniejsza, najciekawsza itp." - przeczytalam je wszystkie. przydaloby mi sie jednak ko...
  • To co napiszę niżej, to są moje spostrzeżenia i jeśli ktokolwiek ma inne zdanie, może o tym napisać. Jeszcze raz podkreślam - to są moje subiektywne odczucia. Na Fuerteventurze byłem pierwszy raz, choć nie był to mój pierwszy pobyt na Wyspach Kanaryjskich. Muszę zauważyć, że ta wyspa jest inna. Zdecydowanie spokojniejsza i dla innego klienta, niż Teneryfa, czy Gran Canaria. Byłem w hotelu Fuerteventura Playa w Costa Calma (recenzje napisałem na innym forum - tu: forum.gazeta.pl/forum/f,54...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się