Forum Turystyka Europa Turcja
ZMIEŃ
      miejsce

miejsce

(328 wyników)
    • Witam serdecznie, potrzebuję pomocy w wyborze miejsca na dwutygodniowe wczasy z dziećmi (2 i 4l.). Mam sprecyzowane potrzeby, ale już się gubię w opisach i opiniach. Najbardziej zależy mi na: - bardzo ciepłej, czystej wodzie w morzu, łagodnym zejściu (długo płytko, piasek w wodzie), piaszczystej plaży (by można było bez obuwia). Drugorzędna, ale również ważna sprawa to: - miejsce ciche i spokojne, nie potrzeba dyskotek, sklepów i marketów, kawiarenek itp. Chcemy się wybrać we wrześniu, mo...
    • Dla tych którzy czują że znają miasto mam prośbę o polecenie jakiś ciekawych miejsc w samym mieście Alanya lub w okolicach, Może to być jakieś ciekawe muzeum, sklep, deptak, takie miejsce nie opisywane w przewodnikach. Niekiedy jest tak że jak się na własną rękę zwiedza jakieś miejsce to często człowiek coś fantastycznego odkryje. Wiem że Alanya do kurort turystyczny ale myślę że coś się znajdzie.
    • Czy warto zapłacić i zarezerwować miejca w samolocie? Cz ktoś tak robił?
    • Na początku lipca z ITAKĄ lecimy do DALAMAN. Naszym przewoźnikiem ma być [b]YES AIRWAYS. [/b]Chciałabym zarezerwować dla naszej córeczki (8 lat) miejsce przy oknie w samolocie? W związku z tym mam pytanie czy jest możliwość dokonania takiej rezerwacji. Jeżeli tak to co należy zrobić. W Biurze Podróży poinformowano mnie że najlepiej być jedną z pierwszych osób na odprawie bagażowo – paszportowej. To podobno jedyny sposób. Poza tym interesuje mnie czy w samolotach [b]YES AIRWAYS[/b] miejs...
    • Witam Zastanawiamy się nad miejscem w Turcji. Mamy po ok. 30lat i wyjeżdżamy w dwójkę by trochę pozwiedzać, oraz też poleniuchować na plaży. W grę wchodzi Gumbet (obok Bodrum), Marmaris (Icmeler) lub Olundeniz. Szukamy miejsca skąd będzie najlepszy punkt wypadowy do zwiedzania. Mamy zamiar wynająć auto na 5-7dni by objechać najciekawsze miejsca egejskie. Stąd wydaje nam się Marmaris najlepszym punktem z powodu lokalizacji. Poza tym ważne jest by można było się w tej miejscowości wieczorkie...
    • Zbieramy ekipe już na przyszły rok. Szukamy naj naj najbardziej rozrywkowego miejca w Turcji, gdzie pełno dyskotek, knajp i innych rozrywek. Lubimy poznawać nowych ludzi, więc tylko najbardziej oblegane miejscowości wchodzą w gre. Proszę również o info w sprawie kosztów wstępu do dobrych dyskotek. Z góry dzięki za info.
    • Jak w temacie. Co teraz się opłaca brać do Turcji? Kupione w Polsce euro, dolary, czy może na miejscu wypłacać ich walutę?
    • czy sa jeszcze miejsca w jakimś porządnym hotelu dla 2+2 na 2 tygodnie?????.chciałam coś z Neckermanna, ale wyświetla mi brak lotów na 2 tygodnie w lipcu.Czy to możliwe??? W Itace też już to co lepsze rozeszło się wcześniej!!??? To kiedy trzeba rezerwować lato? Myslałam ze koniec stycznia to i tak gruba przesada.
    • Chcieliśmy polecieć 4 lipca do hotelu Clubu Sidera z Itaką, ale okazało się ze już ...za późno!!Nie ma miejsca?!Znajomi zdecydowali sie wcześniej.Czy ktoś sie orientuje które biuro ma jeszcze ten hotel na 4 lipca? Proszę o pomoc!
    • Witam.Proszę o info, gdzie można się wybrać wynajętym autkiem- głównie chodzi mi o Riwiere Turecką.
    • Wczoraj znajomi dzwonili do Itaki chcąc jechać z nami do Side Club Side Coast ale niestety hotel jest już pełny do końca lipca może wiecie czy jakieś inne biuro ma w ofercie ten hotelik albo jakiś inny w bliskiej odległości od Club Side Coast ?
    • Wykupilismy z mezem wczasy 1-tygodniowe do Turcji (Alanya) w biurze Wezyr i do wyjazdu zostalo 10 dni.Calosc juz wplacona. Dzieci mialy zostac z babcia ale teraz widze ze starsza córka(9lat) bedzie bardzo tęsknila za nami, czy jest mozliwosc dokupienia dla niej miejsca w hotelu i samolocie, mieliscie jakies doswiadczenia w tym zakresie?? Jade z wezyrem do hotelu TAKSIM OBAKOY
    • Pytanie jak wyżej . Czy istnieje możlowośc dopłaty na miejscu w Turcji w samym hotelu z opcji z HB na All . Słyszałem ,że niektórzy w ten sposób dokonali zmiany . Czy ktoś z was sie z tym zetknął i ewentualnie jak to wygląda finansowo
    • Właśnie taka informacja leci na pasku w TVN 24.
    • Witam. Wybieram się we wrześniu do Turcji i proszę o pomoc w wyborze miasta z pośród proponowanych przez biura podróży. Byłem lat temu cztery w listopadzie tydzień w Stambule i tego typu wypoczynku (psychicznego niekoniecznie fizycznego) oczekuję tym azem. Co niema dla mnie znaczenia: hotel,morze w znaczeniu plaża, rozrywki itp. Co ma znaczenie:zamieszkanie wśród Turków w sensie np w środku miasta, wtopienie się w Ich żwioł, tutejsze jedzenie, kultura, ew. zabytki, możliwość zo...
    • Wybieram się do Stambułu na tydzień - po raz drugi już odwiedzam to miasto, tak bardzo mnie urzekło za pierwszym razem. Polećcie jakieś Wasza ulubione, klimatyczne zakątki - uliczki, dzielnice, knajpki - takie poza głównymi atrakcjami turystycznymi.Będę wdzięczna, chcę spędzić ten tydzien wyjątkowo - to moje ostatnie podrygi przed urodzeniem drugiego dziecka ;) Jedziemy sami z mężem. Interesuje nas wszystko - a głównie lokalne klimaty, muzyka, orient i wszystko to, co jest niepowt...
    • Przejrzalam archiwum, ale jak dla mnie informacji mnie interesujących troszke za mało:) Szukam odpowiedniego miejsca na wypoczynek, koniec sierpnia/poczatek września. Należy wziąść pod uwagę: 1. będziemy z dziećmi (12 i 1,5) 2. miasteczko nie musi byc super rozrywkowe, bardziej zalezy mi zeby bylo malownicze 3. hotel nie musi byc luksusowy ale czysty i bez robali:) No i jedzenie tez w miare (szczegolnie ze wzgledu na dzieci), ogolnie malo wymagajacy jestesmy:) 4. dobrze byloby zeby b...
    • Planuję wybrać się do Turcji na 2 tygodnie we wrześniu. Generalnie chcę wypocząć, ale i trochę pozwiedzać. Na pewno chcę zobaczyć Pamukkale. Mam w związku z tym pytanie, którą miejscowość wybrać, żeby można było się w stosunkowo krótkim czasie dostać do Ppamukkale (wykupię jakąs wycieczkę). Bo ja kompeltnie nie wiem, które miejsce jest warte spędzenia w nim 2 tygodni:)
    • Proszę o pomoc w sprzedaniu jednego miejsca na wycieczkę objazdową po Turcji, w terminie 8-15.10 z W-wy, koszt 2120,-/os plus bilety wstępu. Kontakt kom. 692704545
    • chciałabym pojechać do Turcji na wakacje 2010,ale nie bardzo wiem w jaki region.Zalezy mi na tym żeby: - było gorąco, - piaszczysta plaża, - blisko do wiekszych miast - żeby było coś ciekawego do zwiedzania piszcie gdzie najlepiej jechać, z góry wam dziękuję:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się