miejsce

(888 wyników)
  • Witam wiem że było już dużo wątków i sporo czytałam ale czas goni a ja sie nie mogę zdcecydować. Chcemy jechać pierwszy raz do chorwacji my plus 10 i 2 -latek jaki region najlepiej wybrąć. Po pierwsze jedziemy ze świętokrzyskiego i chcemy maksymalnie skrócić drogę ale głownie zalęzy nam na ładnej miescowości i fajną plażą niekoniecznie sam piasek ale nie kamienista żeby mały mógł wejśc do wody. Myślałam o Omis,Primosten, Trogir, Wyspie Rab (Lopar),Ciovo ale im wiecej czytam tym mam większy ...
  • Korcula - miasteczko Korcula Podgora Hvar - Stari Grad czy miasteczko Makarska które z tych miejsc najbardziej polecacie? Gdzie najciekawiej, najładniej? Planujemy wyjazd autokarowy z biura podróży na około 10 dni. Jesteśmy młodą parą i zależy nam też na ładnych plażach, fajnych miejsc do nurkowania ze sprzętem ABC, ciekawych miejsc do spacerów, dobrych połączeń na wycieczki... Proszę o każdą opinię :)
  • prosze o propozycje super miejsc dla rodzinki 2+2+piesek york na lato 2013 samochodem
  • Cześć, Jeśli ktoś jeszcze nie wie w które miejsce udać się do Chorwacji to szczerze polecam Makarską Riwierę. Byłem tam rok temu z żoną oraz małym dzieckiem i bardzo nam się tam podobało. Zapraszam na stronkę którą stworzyłem na której umieściłem informacje mieście Makarska i jej okolicach.
  • Witam Wszystkich, wspólnie ze znajomymi (około 10 osób) planujemy przyszłe wakacje w Chorwacji. Marzy nam się wynajęcie całego domku w małej, uroczej miejscowości :) Jasne, że chcielibyśmy z tej miejscowości gdzieś wyjeżdżać, ale raczej myślimy o jednodniowych wypadach w okolicy, tak żeby na noc zawsze wrócić do wynajmowanego domu. No i teraz pojawia się pytanie, wszyscy jesteśmy raczej żywiołowi, nigdy nie byłam w Chorwacji, nie mam więc pewności czy natura, klimat, atmosfera tak nas zauro...
  • Pewnie już były takie wątki, ale czy w ogóle takie są miejsca w Dalmacji, w których nie spotyka się jeżowców? Wybieramy się do Drvenika, a tu czytam, że tam podobno sporo. W Makarskiej, Podgorze, Gradacu są? Jakie są wasze doświadczenia w tym zakresie?
  • Hej, Chciałbym prosić Was o pomoc. Jedziemy grupą 10-15 osób na początku sierpnia do Chorwacji. Mamy średnio 26 lat i szukamy miejsca, które będzie dość urozmaicone. Jednocześnie imprezowe i ciekawe, nie-monotonne oraz kolorowe. Gdzie można fajnie się bawić, ale jednocześnie coś zobaczyć. Miasto/miasteczko które żyje icon_smile.gif Byliśmy, przynajmniej część z nas na PAGu i raczej nie chcemy tam wracać, bo ZRCE jest być może i ok ale sama Novalija jest dość szara. Byliśmy w Makarskiej ...
  • Poszukuję miejsca na wakacje w Czarnogórze. Jedziemy z dziećmi więc przydałaby się ładna plaża z łagodnym wejściem i piaskiem. Mogę na coś takiego liczyć. Z tego co do tej pory wyczytałem to na razie skłaniam się ku Pterovacu, ale jeszcze nie podjąłem decyzji. Jak myślicie to dobry typ? A może macie jakieś fajne kwatery? A może lepiej pojechać z biurem do hotelu z wyżywieniem. Jak to wygląda w Czarnogórze?
  • jesli ktos podpowie gdzie konkretnie pojechac bede wdzieczny ......Szukam fajnego miejsca tz. fajnej klimatowej miejscowosci z pieknymi widokami .....byłem kiedys w Primosten (srodkowa dalmacja ) było super hotel 30 m od morza i piekne widoki..........za każdą podpowiedz bede wdzieczny ( miejscowosc , hotel ) dzieki
  • jedziemy dwa małżeństwa - każde z 1 dzieckiem, i dziadkowie. 2+1, 2+1 oraz 2. Czy możecie polecić jakieś fajne miejsce noclegowe? w przyzwoitej cenie? może to być np cały domek do wynajęcia, ale chciałabym żeby każdy miał porządne spanie i na wszystkich 2 łazienki żeby były. Znalazłam miejsce Vinisce, ale tam nie ma plaży...
  • Zastanawiamy się, gdzie konkretnie wybrać się na urlop w Chorwacji. Założenia: - termin: wrzesień 2010, bardziej początek niż koniec, - czas: 1 lub 2 tygodnie (w zależności od propozycji), - jesteśmy parą (ok. 30 lat), bez dzieci, - zakwaterowanie: szeroko pojęty "apartament" (na dwie osoby, może jakaś mała kuchnia, najlepiej balkon do leżenia i opalania, mile widziany internet), - plaża: może być piaszczysta, może być i kamienista (fajnie na zdjęciach wyglądają takie ustronne m...
  • Byłabym wdzięczna za jakieś info o sprawdzonym, fajnym miejscu blisko plaży dla rodzinki z dwójką dzieci ( 3 i 7 lat ), wiem ,że wszędzie jest pięknie ale .... czy ktoś mógłby pomóc w tej sprawie? Jadąc z dziecmi nie chciałabym ryzykować szukając czegoś na miejscu a przez net nie zawsze się dobrze trafi... Z góry dzięki za pomoc ;-)
  • Witam , poszukuję małej uroczej miejscowości nadmorskiej okolice Porec-Rovinji, miejscowości typu np. Slano czy Podstrana pod Splitem. Chciałabym się udać na 2 tyg. urlop i znaleźć jakiś fajny apartament dla 2 osób. Interesuje mnie raczej spokojna okolica, dość dobra baza wypadowa. Z góry dziękuję za jakieś informacje.
  • Witam, pod koniec czerwca wyruszam wraz z moimi przyjaciółmi do Chorwacji. Jedziemy pierwszy raz więc nie mam zielonego pojęcia gdzie się zatrzymać. Mamy plan pojechać na żywioł tzn. bez wcześniejszej rezerwacji kwatery i poszukać czegoś na miejscu po przyjeździe. Jest nas 7 osób. Niestety nie mam pojęcia gdzie mam szukać bo w ogóle nie znam regionu. Zaznaczę przy tym, że od 4-11 lipca mam rezerwację na wyspie Pasman w miejscowości Dobropoljana. Z tego co się zdążyłam zorientow...
  • ... i czy ceny są tam znośne, bo w Chorwacji to podobno teraz przesada, słyszałam, że jajko kosztuje w przeliczeniu 1 zł a chleb 6 zł, więc już nie jest tak opłacalny wyjazd tam, szukam czegoś bliżej bo jadę autem z 5 m-cznym dzieckiem, więc boję się też baaardzo długiej podróży chcę gdzieś nad wodę, zabieramy ze sobą 8 rodzin z małymi dziećmi więc jakieś domki milewidziane planujemy wyjazd we wrzesniu polećcie coś :)
  • witam ! wybieramy sie z mężem i 2 dzieci ( 8 i 14 lat ) pierwszy raz do Chorwacji !w termine od 25.07. do 1.08. nie mamy jeszcze noclegów byłabym wdzięczna za jakieś namiary na fajne ciekawe miejsce i oczywiscie niezadrogie ! :) pozdrawiam i dziękuje z góry ....
  • 1.Promem czy mostem? Chcemy szybciej, wygodniej i bez niepotrzebnych wydatków. 2.Kwatery w Pag-u czy Novajlii? Nie chcemy za jakimś odludziu, ale też nie w gwarnej 'Ibizie' (będziemy z trzylatką), oby było klimatycznie, z jakimś wyborem małych, miłych restauracji, promenadą, etc. 3.Plaże urokliwe, nudist owszem :-) 4.A może jakies sprawdzone apartamenty? Pomożecie?
  • Bardzo prosze o pomoc. żeby nie zostać "napadniętą" kilka godzin spędziłam na wertowaniu informacji tutaj zawatych i powiem szczerze że mam..... mętlik w głowie nie mówiąc o tym że pęka mi w szwach. Chcemy wybrać się w drugiej połowie sierpnia do Chorwacji 2 dorosłe osoby + 3dzieci (2,5,16). Wszyscy zachwalają miejsca w których byli dlatego zgłupiałam do reszty i nie potrafie określić dokładnie miejsca do którego jechać. Dlatego prosze o pomoc. Wyjazd z Trómiasta więc wiem...
  • Wyruszam do HR 16 lub 17 sierpnia - [b]czy stali bywalcy mogą mi podpowiedzieć[/b] [u]czy mogę jechać "w ciemno" i na miejscu szukać kwatery ?[/u] Jadę z mężem i 13-latkiem Myślę o rejonie nadmorskim w pobliżu Plitvic lub Istrii Chcemy pobyć ok 5 dni w HR a potem cofnąć się do Słowenii Wdzięczna będę za sugestie, a jeszcze bardziej za [b]namiary na niedrogie pokoje, apartamenty[/b] Dziękuję
  • Szanowni Forumowicze! Uprzejmie proszę o pomoc ! 06.09 zamierzam odpalić awtomobila i udać się moją ukochaną żoną na 8-9 dniowy wypoczynek do Chorwacji. Zamierzam zabrać WSZYSTKO ze sobą. Nie interesują mnie dyskoteki,restauracje,sklepy. Szukumy ciszy,spokoju z dala od rozwrzeszczanej gawiedzi obojętnie jakiej nacji. Marzy nam się apartament nad samym brzegiem,byle by miał prąd,lodówkę i wodę. Zamierzam również trochę powędkować. B.proszę o pomoc w znalezieniu takiego miejsca. ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się