Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      miejsce

miejsce

(19 wyników)
    • Jakie są Wasze ulubione miejsca we Włoszech? Gdzie najchętniej byście powrócili?
    • Proponuję małą "świąteczną" zabawę na rozruszanie forum ;) Zabawa polega na odgadnięciu miejsca ze zdjęcia. Pierwsza osoba, która udzieli prawidłowej odpowiedzi w nagrodę wstawia swoje zdjęcie jakiegoś ciekawego miejsca we Włoszech do odgadnięcia i tak dalej. Na początek coś myślę niezbyt trudnego dla "znawców Włoch" :) oi47.tinypic.com/34sse47.jpg Pozdrawiam, Agata - Italia Forum italiaforum.pl
    • uwielbiam Włochy z wielu powodów. Tamtejszy klimat sprawia, że czuję się wspaniale, tamtejsza kuchnia jest moją ulubioną, kocham historię, kulturę i zabytki tego państwa. Myślę, że każdy może znaleźć tam coś dla siebie... Na szczęście dzięki można pozwolić sobie na częste odwiedziny i powroty do ulubionych miejsc... Już nie mogę się doczekać. Najbliższy wyjazd: Padwa!
    • Za 3 tygodnie lecę do Bari i nie mam wynajętego jeszcze miejsca do mieszkania - pomóżcie, proszę - gdzie szukać? Okolice Ostuni, Bari, Brindisi??? Marzy mi się ładne małe miasteczko i cudna, piaszczysta plaża. Gdzie szukać???
    • Piscine Naturali di Monte Ferru: www.italiaforum.pl/viewtopic.php?f=25&t=504 Zapraszam ;)
    • Witam, wczoraj późnym wieczorem wróciliśmy znad Gardy. Było wspaniale. Mieszkaliśmy w Tignale - malutkie, spokojne miasteczko pięknie położone w zach- płn części jeziora (czyli najb górzystej). Dojazd - 7 km górzystą droga - dla Nas nie był to problem, widok wynagradzał trud dojazdu :) Apartament wynajmowałam przez booking.com - godny polecenia. Byliśmy w Limone, Malcesine, wjechaliśmy gondolką na górę, w Gardalandzie, wypożyczyliśmy motorówkę. Pogoda - dla Nas optymalna - upału raczej brak,...
    • Szukam informacji praktycznych dotyczących karty muzealnej dostępnej we Florencji. Stronę karty znam. Interesuje mnie czy po zakupie on-line odbieram ją na miejscu czy mogą mi ją przesłać, jak praktycznie ją aktywujemy, jak realnie wygląda jej używanie, itp.
    • Witam, - termin 01.09.2013 - 21.09.2013 - camping Marina di Venezia (Punta Sabbioni - IA022) - mobil home VILLANOVA 2 SYPIALNIE+TARAS+KLIMATYZACJA (B9) w mobilhome może mieszkać max 6 osób w tym max 4 dorosłych interesuje mnie odzyskanie opłaty rezerwacyjnej - 160 PLN. W Eurocampie, żeby przenieść rezerwację trzeba będzie ponieść opłatę rezerwacyjną w wysokości 160 PLN. Oferta aktualna jeszcze przez ok. 1,5 mies. (10 tyg. przed rozpoczęciem) Koszt za wczasy powinien wynieść (P...
    • Mam pytanie do osób, które miały okazję być w obu miejscach. Który z tych campingów bardziej polecacie dla dzieci 5 i 10 lat ? Jak jest z odległościami do morza i basenów - czy na Marinie jest dużo dalej niż na Ca' Savio - wyczytałam ,że na Marinie jest bardzo daleko. Chodzi mi o lokalizację mobilehomów z Eurocampu ? Jak czystość ,rozrywki ? Gdzie lepiej wg. was ? Pozdrawiam
    • Witam, Wybieramy się z rodziną z Eurocamp do California Village we Włoszech z racji tego, że jest to pierwszy mój wyjazd tego typu mam pytanko o domki. Jaki standard ma Marco Polo czy ma klimatyzację jeśli nie to czy się da wytrzymać w upały:), co warto zabrać a co na pewno nie będzie potrzebne.. Chciałbym przeczytać obiektywne opinie o tym miejscu, okolicy.. z góry dziękuję za wszystkie wypowiedzi i sugestie
    • Witam, Przymierzam sie do wakacji we Włoszech, pod koniec sierpnia. Mam 3 dzieci. Na zach wybrzeżu za moja rodzine + namiot ( własny) + samochód, ceny zaczynaja sie od 60 E! Na "słynnym" campingu Baia Domizia cena siegneła 76E. Ja rozumiem, ze sa to te lepsze campingi, ale cena jest przerażająca. W zeszłym roku byłem na super campingu pod Wenecją i placilem cos okolo 40E. Moze macie jakies sprawdzone campingi, gdzie bedzie standart ok, czyli czyste toalety i blisko morza?
    • O Pompejach głośno, sama się tam wybierałam - ale podczas przeglądania forów znalazłam kilka wzmianek o Herkulanum ( Ercolano ). Cóż, do historii sztuki najwyraźniej się nie przykładałam : u schyłku żywota dowiaduję się, że odkrycie tego miejsca miało wpływ na sztukę neoklasycyzmu i że wiele zabytków jest lepiej zachowanych niż w Pompejach. Może więc wybrać się do Herkulanum? Wiem, że była tam Aseretka, której posty wielokrotnie miały wpływ na moje podróże. Hop hop, czytasz nas? Dziękuję :)...
    • Jaki przewodnik dostępny na polskim rynku według Was najbardziej się nadaje na samochodową podróż po Toskanii?
    • W tym roku za cel naszej wyprawy wybrałam Elbę, największą z wysp Archipelagu Toskańskiego. Jej powierzchnia wynosi 224 km² (długość: 29 km, szerokość: 19 km), więc wydawałoby się, że na zwiedzanie wystarczy zaledwie jeden dzień, ale nic bardziej mylnego. Po krętych drogach Elby można się poruszać ze średnią prędkością 20 km/h, a długość dróg naokoło wyspy wynosi 200 km. Łatwo więc policzyć, że sam przejazd, bez zatrzymywania się i zwiedzania wybranych miejsc, zajmie ok. 10 godzin. Oczyw...
    • Dzieku skrupulatnym poszukiwaniom w internecie znalazlam to, czego poszukiwalam: urokliwy maly hotel, absolutny spokoj, piekny ogrod, zapierajece dech widoki , liczne spacery do zatoczek i plazy , piekna stare miasto i mozliwosc wycieczek do Neapolu, Sorrento, na Capri i przede wszystkim do Pompei. To rajskie miejsce jest Wyspa-Procida , a hotelik zwie sie Solcalante. Polecam! Acha- to tego karmia bardzo dobrze-owoce morza i codziennie swieza ryba-pychota!
    • Własnie zarezerowałam mobile home na tym kempingu:) Od 20-ego do 30-ego sierpnia... Jedziemy z dwiema córkami 7 i 3 lata:) Trochę przeraża mnie podróż, ale nie odpuszczę sobie tych wakacji!!!!Ktoś jeszcze?
    • Właśnie wróciłem. Przed wyjazdem szukałem opinii o tym wyjeździe. Nic nie znalazłem. Okazało sie że był to pierwszy zrealizowany termin.Jeśli kogoś interesuje moja opinia proszę o wpisy pozdrawiam
    • Witajcie, nie wiem, czy taki wątek przetrwa, ale spróbuję, może komuś jeszcze się przyda. Wakacje spędzamy pod namiotem. W tym roku jedziemy na miesiąc do Włoch. Chciałabym zatrzymać się na jakimś fajnym kempingu/kempingach, w lesie i najchętniej jak najbliżej morza. Miejsca docelowego jeszcze nie ustaliliśmy, w tej chwili jest nam obojętne, Może zachodnie wybrzeże? Nie znamy jeszcze tego kraju. Wiem, że wątki były, ale informacje są tak rozproszone, że trudno mi na razie zebrać je...
    • Wybieram się pod koniec lipca na Riwierę Liguryjską. Przejrzałam nieco forum i przewodnik, ale poszukuję miejsc, które nie są opisywane w przewodnikach (lub nie we wszystkich), a które urzekają magią i wyjątkowym klimatem. Ktoś coś poleci:)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się