nadzieja

(30 wyników)
  • Zdaje sobie sprawe, ze za chwile zrownacie mnie z ziemia. Ciaze potwierdzilam w 16 tygodniu. Wczesniej podejrzewalam, ze moge byc w ciazy, ale bylam w ciezkiej depresji, przezylam pieklo w zyciu osobistym i zaczelam pic rownoczesnie odrzucacajac mysl o ciazy. Bylo mi wszystko jedno, chcialam umrzec, zasnac i nigdy wiecej sie nie obudzic. Nie bylo wokol mnie zadnej bliskiej osoby. Pod wplywem pewnych okolicznosci udalo mi sie otrzasnac okolo 16 - 17 tygodnia ciazy. Wtedy po raz pierwszy na usg...
  • Okres mam dostac 17 kwietnia a dzisiaj juz zrobilam test i wyszla tylko 1 kreska:( Moge miec nadzieje ze jestem w ciazy??(wspolzylam 26 marca i 1 kwietnia)
  • Tydzień temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Kalkulator pokazał 8 tydzień (od pierwszego dnia ostatniej miesiączki). Problem w tym, że zamiast się cieszyć paraliżuje mnie strach o zdrowie mojego dziecka. W 6 i na koniec 8 tygodnia zaliczyłam 2 imprezy, na pierwszej wypiłam ok 5 piw, na drugiej 4 piwa i 3 słabe drinki. Bardzo się boję, że moje dziecko będzie chore. Oczywiście odkąd wiem to biorę witaminy, odpoczywam, zdrowo się odżywiam itp. Czy któraś z Was miała podobnie? Czytałam już...
  • z 611 do 9521- chyba dobrze? jade na luteinie i nospie poza tym 20 sierpnia mam usg
  • Proszę pomóżcie. Moja beta rosła tak: 14.03 112 18.03 320 22.03 580 24.03 1133 26.03 1142 Czy jest jakaś nadzieja? Dodam że nic w maicyc jeszcze nie widać, lekarz widzial jakies dwa pęcherzyki w macicy ale powiedzial że nic na podstawie tego nie mozna powiedzieć. Proszę powiedzcie czy mialyście tak? W poniedzialek mam iść na kolejne badanie... boje sie straszni... ;(
  • Dziewczyny, zanim dotrę do lekarza chciałabym się poradzić Was, czy taka sytuacja jest możliwa. Zdecydowaliśmy się z mężem na drugiego dzidziusia. Zaczęliśmy się starać dopiero miesiąc temu. Cykle mam bardzo regularne, więc bardzo łatwo jest mi wskazać dni płodne. Po jakiś czasie zaczęłam się czuć dokładnie tak samo jak przy ciąży z pierwszym dzieckiem. Zrobiłam sobie test. Negatywny. Niestety z dokładnościa co do dnia dostałam miesiączkę. Była inna niż wszystkie, ponieważ była ...
  • Nie sądziłam, ze kiedykolwiek będę pisac taki list. To smutna historia i jeszcze nie wiadomo jak się skonczy. Pisze ja dla tych z was, które przeszly przez podobne tragedie, dla których swiat się na moment zawalil. Dla tych, które potrzebuja tak jak ja nadziei. Gdy rok temu zaszlam w ciaze, skakalam ze szczescia. Niedlugo. W niedziele gdy grala WOSP dostalam bolu brzucha. Pojechalismy do szpitala, gdzie lekarz stwierdzil, ze było to poronienie – nie do uratowania. W 5 tyg. po...
  • Witam!!! Jestem w 37 tygoniu ciąży, a polozenie płodu jest miednicowe. To moja pierwsza ciąża. Czy jest jeszcze jakaś nadzieja na zmianę położenia? Konieczna jest cesarka? Mam jeszcze jedno pytanie... czy do szpitala konieczne jest skierowanie od lekarza? Jak dotąd lekarz mi go nie wystawił... jeśli nie zdążę odebrac skierowania, to czy przyjma mnie do szpitala bez niego? Jeśli któraś mama ma podobne doświadczenia, prosze o radę! Pozdrawiam
  • Witam, na początku 7 tc. przez jeden dzień krwawiłam. USG zrobione nastepnego dnia pokazało, że jest pęcherzyk ciążowy (6mm). Lekarz powiedział jednak, że jest nieregularny, nie widac zarodka, więc może doszło do poronienia. Zapisał duphaston, kazał leżeć. Kilka dni później USG powtórzone - pęcherzyk 9 mm, wciąż bez zarodka. Beta HCG - 12 tys., a 48 godzin później - 18 tys. Lekarz stwierdził, że skoro rosnie, to jest dobrze. Tyle, że na wczorajszym USG nie zobaczył akcji serc...
  • czesc dziewczyny, tak bardzo chcemy dzidzie. juz myslalam, ze sie udalo - temp od owulacji (dzis 11 dzien) byla rano ok 36.9 a wieczorem 37.5, przedwczoraj spadlo do 36.8 rano i 37.3 wieczorem natomiast wczoraj wieczorem bylo już tylko 36.8 a dzis rano 36.5!! czy nie ma już nadzieji, ze zostalam mamą? może ktoras z was tez miala spadek temp w okolicach spodziewanej miesiaczki? a moze to normalne? prosze powiedzcie mi.. wydaje mi sie ze mam kilka objawow wskazujacych na ciaze, ale...
  • Witam! w dniu spodziewanej @ zrobiłam test dwie kreski tylko jedna baaaaaaaaaaaardzo blada. Następnego dnia następny test z jedną kreską, pierwszy test był płytkowy drugi strumieniowy.10.08 miałam dostać @ dostałam 12.08 trwała 2 dni i była bardzo skąpa. Nie mam już pojęcia co o tym myśleć czy jest sens robić następny test, czy jest możliwe że jednak jestem w ciąży???Pozdrawiam zdezorientowana Audrey
  • to juz siodmy miesiac staran... i co.... teraz mialam nadzieje, po raz kolejny. Jutro mialam zrobic test a tu dzisiaj dwa dni przed terminem okres.................:(((((((jestem zalamana
  • Kochane dziewczyny! Ta historia nie konczy się dobrze. Pisze ja dla tych z was, które los doswiadcza strata dziecka, bo moze moja historia jakos będzie w stanie wam pomoc. Zadna kobieta nie powinna przechodzic przez cos takiego jak diagnoza dziecka nie do uratowania - nim sie jeszcze urodzilo. Ale sadzac po postach na forum Poronienie to sie wciąż zdarza... (poki nie ma takiego forum tutaj to wsparcia szukam go na www.dziecko-info.com) Badania potwierdzily najgorsza diagnoze. P...
  • Witam mamy, ostatnio to pisalam tutaj przed rokiem i nie sadzilam, ze tak szybko powroce...Taak, moj synek skonczy 4 grudnia 8 miesiecy a ja jestem znowu w ciazy.Ciesze sie bardzo, bo chcialam miec drugie dziecko( no moze nie od razu:-))) ale jestem tez troche wystraszona.Jak sobie poradzic z brzuchem z raczkujacym maluchem, sennoscia i spuchnietymi nogami?W pierwszej ciazy b.duzo przytylam i udalo mie sie zbic tylko 18 kilo, wiec nadal mam 90 w okienku i co tu zrobic??!! Moze k...
  • Kochane e-mamy! Moja smutna historia dobiegla konca. Teraz pozostaly mi wspomnienia, lzy i zal do losu ze nie dal nam zadnej szansy. Powazne ubytki mozgu u mojej Malgorzatki nie dawaly nadziei, ze będzie mogla zyc. Zdecydowalam się na wczesniejszy porod. Lekarze doradzili mi naturalny – jako lepszy dla mojego organizmu i jednak dajacy mozliwosc szybszego powrotu do zdrowia i zajscia w kolejna ciaze. W pon. pojawilam się w Instytucie MiDz (Kasprzaka), gdzie znano już moja ...
  • znajoma powiedziala mi ze jak zajde w ciaze mam jej przyniesc "zolte kwiaty". troche mnie to intryguje. czy ktoras z Was slyszala w ogole o czyms takim, czy to jakis stary zwyczaj, tradycja?
  • Dziewczyny od wczoraj troche plamie, pojechalam na pogotowie gdzie po badaniu stwierdzili ze dzidzius nie rozwija sie tak jak powiniem,bo wiek ciazy nie odpowiada wiekowi płodu...powinnam byc wedlug obliczen w 8 tc a podobno jestem w ponad 5tc...i te plamienia to oznaka zblizajacego sie poronienia.Tak bezposrednio mi powiedziano.Mieszkam w Hiszpani i tu troszke jest inny system.Kazali mi czekac, jak zaczna mi sie bole to mam natychmiast przyjechac, jesli nie to za 2 tygodnie pow...
  • Witajcie dziewczyny, mam strasznego doła... do wczoraj cieszyłam się, że jestem w ciąży - wg lekarza 8 tc... wczoraj byłam na pierwszym USG dopochwowym. Lekarz powiedział, że widać pęcherzyk ciążowy ale brak widocznego pola płodowego... powiedział, że pole płodowe powinno być widoczne już w 5 tc... Końcem przyszłego tygodnia mam zrobić Beta HCG i raz jeszcze przyjć na USG... wtedy się okaże ale raczej szanse na to że zobaczymy maleństwo małe :(:( i prawdopodobnie czeka mnie ły...
  • Powoli tracę swoje szczęście. Chcieliśmy mieć drugiego dzidziusia. Nasz pierwszy synek (4latka) marzył o braciszku. Udało się w październiku. Zaszłam w ciążę. Początkowo w to nie wierzyłam. Długo próbowaliśmy i ciągle wychodziła jedna kreska, aż tu nagle niespodziewanie dwie. Radość nie miała granic. Ciąża zaczęła się jednak pechowo. Nie wiedząc, że jestem w ciąży zgodziłam się na prześwietlenie zęba. Wszyscy lekarze jednak uspokajali, ze tak mała dawka promieni nawet nie dotarła do zarod...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się