Forum Towarzyskie Romantica
ZMIEŃ
      nadzieja

nadzieja

(13 wyniki)
    • nadzieja (21)

a prawde mowiac, to tylko pretekst do zalozenia watku, bo poprostu chcialam miec wpis 49600:) ale jesli ktos ma jakies refleksje na temat pretekstu to chetnie poczytam... nadzieja na milosc, nadzieja na lepsze jutro, nadzieja na szczescie... czy jest w waszym zyciu, czy jest wam potrzebna, czy odczuwacie jej brak?
    • nadzieja?(12)

Jak nazywa się ta ostateczna rzecz, na którą można liczyć/na której w desperacji można się oprzeć, gdy wszystko się wali?! Tylko błagam nie mówcie mi, że to piep..ona nadzieja!
    • wlasciwie kocham platonicznie faceta, z ktorym wiem, ze nigdy nie bede, moglabym sie rozpisywac o poetycznosci takiego stanu i co czuje jak z nim rozmawiam i ze nie mam szans idt jednak mam problem bo moj mozg wciaz mi wmawia (a moze to serce?, raczej serce) ze kiedys wszystko sie ulozy i ze bedzie tak jak sobie wymarze. wiem, ze to nieprawda, a i tak w to wierze. Denerwujace, bo moze juz po 6 latach by mi przeszlo, a nie przechodzi chyba ze wzgledu na te nadzieje. Totalne rozdwoj...
    • nadzieja (23)

I dzień zaczyna się, ale co za pech, Ryżową szczotką spraw ciągle pieści Cię, I myślisz sobie – oj nadziejo, Już ja wygarnę Ci przed snem, A gdy nastaje noc, wściekasz się już mniej, Nadzieje smacznie śpią, jak tu budzić je? Nadzieje przecież wcześnie wstają, Skoro świt, już brzmi ich głos... Dzisiaj będzie dobry dzień, Dzisiaj będzie dobry dzień, Przestań już się jeżyć, Przeżyj ten dobry dzień. Dzisiaj będzie dobry dzień, Dzisiaj będzie dobry dzień, Wysuń nos spod ...
    • lepiej sie mile zaskoczyć niż nie mile rozczarować...dlatego nigdy nie robie sobie nadzieji na przyszłość...
    • Nie upatruj winy tylko w swojej osobie i spójrz na siebie łaskawszym okiem. A przyglądając się sobie w lustrze powtarzaj: Jam Ci jest ta,której spełnią się wszystkie marzenia i pragnienia, a los od dzisiaj będzie mi sprzyjał,z całą swą mocą...:-)))
    • ...ulga! Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie koniec swiat to ulga. Chyba nie jestem w tym odczuciu odosobniona, podobno jest to nowe(?) zjawisko socjologiczne...
    • Zakręty i drogi proste -lecz wiodące pod górę-pozbawiają nas sił.Czasem w najmniej oczekiwanym momencie życie-bez ostrzeżenia-uśmiech zamienia w grymas.Czasem słoneczna aura -jak w górach-zamienia się w burzę...Czasem myślimy:"Już nie mam sił..." Ale życzę nam byśmy mogli zawsze z przekonaniem powtórzyć sobie słowa piosenki Varius Manx: Ja wiem,jak to jest Sama nie wierzyłam,że Tyle siły mam Tyle siły mam Czy więc dobrze jest? Znowu zaskoczyło mnie Że tyle siły mam Tyle siły ...
    • Od zawsze kochałam Boże Narodzenie. W dzieciństwie cieszyły prezenty, gdy dorosłam bycie blisko z rodziną, patrzenie na światło choinki u boku kochającej osoby, teraz nie mam nic, pustka, zostało rozżalenie, pretensje do siebie i swiata, dlaczego ja??, dlaczego mnie wlasnie nikt nie tuli teraz, nie mowi "kocham" w blasku choinki, dlaczego?????? nie umiem bez tego zyc!!!!!!! nie chce !!!!!! nie widze sensu zycia bez milosci!!!!!!!nie mam sil na czekanie.
    • mam dosc(11)

nie mam juz sily zyc, naprawde juz nic nei chce......... no moze marze o swietym spokoju ale to nierealne, a do tego towarzyszaca mi od zawsze samotnosc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się