Forum Zdrowie Nowotwory-damy radę !
ZMIEŃ
      nadzieja

nadzieja

(9 wyników)
    • Witajcie Moj tatuś od dziś jest odżywiany dożylnie... Ma nawracająca niedroznosc jelit z powodu nowotworu kątnicy i przerzutów do otrzewnej. On ciagle jeszcze ma nadzieje na jakies leczenie. Nawet mamy konsultowac jego przypadek w klinice w Hannoverze. Jest to terapia immunologiczna? wytwarzają ponoc przeciwciała z krwi chorego i potempodaja w zastrzykach. Czy ktoś z was cos o tym wie albo ktos z tego korzystał.????? Problem w tym, ze to 800 km od nas... a Tato jest bardzo sł...
    • w piątek dowiedziałam się, że mój braciszek jest chory na raka. Jeśli nie podejmie szybko leczenia-umrze... operacja w najbliższą środę. a ja też umieram... ze strachu! powoli... skutecznie... nie dam rady pomocy
    • Mój tato chociaz stara się jeść , cały czas słabnie. Spada na wadze ,przykro mi patrzeć na tatusia ,który chce ćwiczyć mięśnie bo przecież nie może być słaby , na siłę wstaje słaniając się na nogach , wykonuje ćwiczenia i mówi o sanatorium , je i wymiotuje, kładzie się na podłodze i nie może z niej wstać. Boże , nigdy go nie okłamywałam zawsze byłam wobec niego szczera , on mi tak ufa ... Rozmawiałam z lekarzem wczoraj , powiedziała mi , że całe odżywianie idzie już w nowot...
    • Moja nadzieja umarła wraz z tatą.W poniedziałekmo tato odszdł.Mimo zaawansowanej choroby nowotworowej umarł na niedrożność jelit
    • która wstąpiła w szeregi tego forum:) Witajcie wszyscy i dziękuję organizatorom za przyjęcie mnie do grona:) Już od 4 lat prowadzimy /cała rodzina, a chory jest tata/aktywną walkę z chorobą skupiającą nas wszystkich na tym forum. Od dawna czytam Wasze wypowiedzi, a kilka dni temu potrzebowałam pomocy w znalezieniu kontaktu do lubelskiego onkologa. To "zmusiło" mnie do "zapisania się" na forum. Informacji juz nie potrzebuję - odnalazłam we wszechogarniającym Internecie. Mam jednak prośbę...
    • Witam serdecznie dotychczas tylko czytałam forum ale postanowiłam napisać,gdyżuważam ,że wiedza osób uczestniczących często jest więcej warta gdyżwynika z własnych przeżyć i doświadczeńw walce z chorobą.Moje pytanie dotyczy kiedy możn mówić o całkowitym wyleczeniu z choroby nowotworowej, lekarze unikają ,twierdzą że to indywidualne. A ja się zastanawiam ,czy jeśli mój mąż jest 5 lat po zabiegu usunięcia glejaka 2 st. i czuje się dobrze ,pracuje jest aktywny i nie ma dolegliwości t...
    • Wynik biopsji prostaty: "Hyperplazja nodularie. Focus carcinomatosus. Naciekanie nerwu. Zmiana śr. 1 mm. Brak możliwości oceny skali". Wiem, że to rak ale może ktoś mógłby powiedzieć coś więcej... Kiedy nie było wyniku człowiek żył nadzieją, że będzie dobrze, teraz nie ma już tej nadziei. :( Pozdrawiam. Gosia
    • blagam o cien nadziei. u mamy dopiero po usunieciu piersi stwierdzono ze juz przed operacja byly przerzuty na watrobe i kosci ale ich nie wykryto. Mama byla wypisywana z diagnoza o braku przerzutow i pelna nadziei. teraz gruchnela wiadomosc ze na watrobie sa rozsiane "liczne drobne" zmiany (najwieksza 1 cm) o charakterze meta (wynik z tomografii). Zajete sa tez kosci.Lekarze nie nadaj zadnej nadziei na wyleczenie watroby. Mama dotaje teraz chemie ale sugerowano nam ze najprawdop...
    • Pisałam wcześniej, że u mojej Mamy wykryto guz trzustki. Rozpoczęła chemioterapię (Gemzar), po każdych dwóch cyklach robiony był marker Ca 19-9. Po dwóch cyklach wzrósł, następnie zaczął spadać. Miałam nadzieję, że to jest dobry znak. Dziś Mama miała robioną tomografię i okazało się, że guz się zwiększył, w prawym płacie wątroby są cztery ogniska meta o średnicy 11-22 mm, do 15 mm powiększone są zaotrzewnowe węzły aortalne nad- i śródbrzusza i objawy naciekania dwunastnicy. Jest...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się