Forum Społeczeństwo Rówieśnicy 40+
ZMIEŃ
      nadzieja

nadzieja

(9 wyników)
    • Gdyby ktos mnie spytal kiedy, w moim dlugim juz zyciu, zylam najbardziej intensywnie, musialabym powiedziec - wlasnie teraz, w tym roku. Wydarzylo sie tyle, rozwod, nowe mieszkanie, wlasne auto, wiecej pracy i finansowa niezaleznosc, wolnosc na chwile i nowa, zupelnie niespodziewana, nieplanowana milosc. Kobiety w moim wieku dziergaja wnukom skarpety lub moherowe bereciki a ja z glowa pelna planow przeprowadzam sie do dopiero co poznanego mezczyzny (mija akurat pol roku). Pomy...
    • To naprawde musi minac, ten zimny koniec lata - jeszcze nadejda dni sloneczne, w zlocie i czerwieni. narazie ogrzewajmy sie wakacyjnymi wspomnieniami :)
    • Kwiecien placien wciaz przeplata...itd. moze wiec bedzie tez troche tego lata, bo juz czas, juz czas! czas na slonce!!!!!
    • Poniewaz Fedorczyk wysiedziala prawie dziury w kozetce wiercac sie w napadzie frustracji i niezadowolenia,przynioslam poduchy do podpierania sie,przytulania i ewentualnej krotkiej drzemki. Uprasza sie o nie wycieranie w poduchy lez,oraz innych plynow ustrojowych. Milego polegiwania:)
    • Tak, juz dosyc tych zawieji i posypywania na bialo! Tak czy inaczej, przyjdzie!
    • czy ktos wie gdzie w Warszawie i Krakowie mozna potanczyc majac 40 lat /niekoniecznie w parze/ i nie budząc sensacji?
    • Uslyszalam ostatnio - "ze wszystkich moich stanow psychicznych najbardziej nie lubie nadzieji. Zawsze mnie zawiedzie i jestem tym bardziej nieszczesliwy". Tez strasznie boje sie nadziei i boje sie jej nie miec, bo to (wiadomo!) daje zle prady, czy co tam i podwojnie jestem w beznadziei, kiedy mnie ona zawiedzie. A jak u was z nadzieja? lece zajrzec do mojej "ulbionej" ksiazki z przyslowiami, co rzece o nadziei.
    • GW: dopiero 23 lekarz uchronił pacjenta przed zawałem serca. Wcześniejszych 22 upierało się, że ma raka. Dawali środki przeciwbólowe (morfinę) i szukali przerzutów raka prostaty. pacjent krzyczał z bólu, wydał kilkaset złotych na leczenie i nikt nie ulżył mu w cierpieniu. Kolejne badania - rentgen, scyntygrafia, tomografia - a tu dalej raka nie ma. mijał trzeci tydzień choroby i dopiero lekarz na drugim krańcu Polski na podstawie tylko rozmowy telefonicznej podpowiedział: "A ...
    • Wiajcie! Minęły święta, minął Nowy Rok.Jak czujecie się teraz?Czy pełni nadziei i sił do życia? Jak z noworocznymi postanowieniami? Czy nowy rok może być sposobnością do zmian w naszym życiu? Wasze odpowiedzi mogą być dla mnie ważne.Pozdrawiam wszystkich forumowiczów .T.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się