nadzieja

(94 wyniki)
  • 7ego miala przyjsc @.I narazie nic.Temperatura po owulacji (stymulowana Clomidem)36,9 codziennie prawie,a dzisiaj 36,8.Rodzi sie we mnie nadzieja:D,ale, od 3 dni mam co jakis czas skurcze tak jakby miala pojawic sie @.Pojawiaja sie nieregularnie nie tak jak normalnie co kilka godzin.Wczoraj troszke z rana,a pozniej spokoj caly dzien.Dzisiaj znowu troszke z rana. Jest nadzieja,ze sie udalo?Mial ktos z was takie objawy?:DCzy sie ludze i robie sobie niepotrzebnie nadzieje.Test zrobio...
  • Cześć dziewczyny, bardzo długo byłam obecna na tym forum. Jakś czas temu czynnie się udzielałam, później już biernie podczytywałam. Wielu z Was udało się do tego czasu zajść w ciążę, inne walczą. Moja historia z niepłodnością zaczęła się w 2005r. Najpier PCO, hiperprolaktynemia, stymulacja Clo itd. Efektów nie było. Zdecydowaliśmy się z mężem na IUI, obie nieudane. Przyszedł czas na laparoskopię: diagnoza endometrioza IIstopnia. Kolejna IUI nieudana. Staraliśmy się naturalnie, z lekką stymu...
  • podobno nadzieja umiera ostatnia u mnie wlasnie umarla dzis przyszla miesiaczka a podobno podwojna inseminacja miala byc taka skuteczna sproboje jeszcze raz ale jedna inseminacje w cyklu jak myslicie dziewczyny warto robic podwojna inseminacje dzien po dniu?
  • Cześć Dziewczyny, odwiedzam to forum od paru lat od czasu do czasu, ale raczej czytam niż piszę. W skrócie historia mojej choroby - endometrioza, wycięcie całego lewego jajnika, tyłozgięcie macicy. Od pięciu lat próbuję zajść w ciążę (najpierw z jednym partnerem, a potem z drugim). Na luty mam wyznaczone inv. I nagle zaczynam się dziwnie czuć, a @ nie przychodzi. Robię test - jeden, drugi, trzeci - wszędzie po dwie kreski. W momencie, kiedy już całkowicie pogodziłam się z koniecznośc...
  • Staram sie o dziecko od 2 lat. Cykle mam dlugie - nawet 70 dniowe, w wiekszosci bezowulacyjne. W tym cyklu zaraz na poczatku poczulam sie dziwnie. Lekki bol w prawym boku, napiety brzuch, po paru dniach zaczelam plamic - tak lekko leciutko (plamilam przez ponad tydzien). Cos mnie naszlo i zrobilam test tak ok 24 dc. Wyszedl negatywny. Na drugi dzien przez przypadek sie na niego natknelam i zobaczylam cieniutka kreseczke - wiem, wiem ze wyniki na drugi dzien sa niemiarodajne....
  • Mam 39 lat, zrobiłam FHS, bo chce sie starc o dziecko, prosze powiedziec czy jest ok;robułam w 2 dniu cyklu Dostałam taki wydruk; FSH - 5,52 faza folikularna 3,03 - 8,08 srodek cyklu - 2,55 - 16,69 faza lutealna - 1,38 - 5,47 po menopauzie - 26,72 - 133,41 ktos wie o co chodzi??? moge sie starac o dziecko????jest nadzieja?
  • Witajcie, piszę bo wiem ze zrozumiecie... Dzisiaj przyszedł dzień kiedy wszystko wydaje mi się beznadziejne, dlatego pomyślałam że wyleję tu moje żale... Mam 36 lat, mój mąż 48. Kiedyś byłam częstym gościem na tym forum, może niezbyt często pisałam ale Wasze wpisy czytałam z zapałem, bo dawały tyle nadziei... Dwa lata staraliśmy się o dziecko, kiedy wydawało się że już nie ma szans okazało się że zupełnie naturalnie jestem w ciąży. Radość, nadzieja, wyczekiwanie... Ciąża książkowa, aż tu w ...
  • Witam,jestem tutaj nowa ale problem jak mi znany..moze napisze cos o sobie,po 13 latach rozeszlam sie z męzem jakies 2 lata przed rozwodem poprosilam go zebysmy poszli zbadac sie do lekarza dlaczego ciągle nie ma dziecka,nie chcial -poszlam sama zrobilam wszystkie badania,lekarz jednak nalegal zeby przyszedl.Po dluzszej namowie poszedl z "łaski" i okazalo sie ze cos jest nie tak,lekarz kazal zrobic badania ponownie i wtedy zaczęlo sie pieklo,mąz i tesciowa zrobili mi awanture,ze to ja nie mog...
  • 34 dc ale - nie bralam progesteronu w II fazie wiec pewnie dlatego @ sie spoznia testu nie robiłam czekam jeszcze do 40 dc wtedy zrobie test a jak bedzie I krecha biore luteine i czekam na @ a potem wykoncze to clo co mi zostalo.... na jedna stymulacje czy dobrze mysle? czy powinnam pojsc jednak do gina... wlasciwie to nie wiem po co? kaze wywolac @ a potem stymulacja to juz wiem jak... tylko pojde na usg w 12 dc zobaczyc co sie dzieje myslicie ze to rozsadne ? robie sie cora...
  • zrobiłam przed chwilą test, 13 dni po iui, 1 krecha, czy jest sens isc jutro na betę??Wiem ze test powinnam zrobić dzień po spodziwanym @ ale zrobiłam dziś...mam zrobic bete i progesteron, czy cos moze sie zmienic???
  • nowa nadzieja, choć aktualnie jej nie mam, wpadam w jakąś obsesję, od rozpaczy po obojętność.I tylko pytanie, dlaczego, do cholery? mam wrażenie, że jestem gorsza! jak wyrzutek i wybryk natury no!!!
  • Dzisiaj dostalam @, piec dni wczesniej niz powinnam. A tak myslalam ze jusz sie udalo, ze moze tym razem. Cos sobie wmowilam ze jest inaczej i napewno tym razem sie uda. Tak mi jest glupio czasami ze za kazdym razem mam niesamowita nadzieje ze jednak sie uda, potem super rosczarowanie a kilka dni pozniej znowusz nowa nadzieja, jak mozna tak dlugo... Chyba zjem sobie czekoladke na lepsze samopoczucie!!!
  • Odebrałam dziś wyniki badań nasienia mojego męża. Gorsze chyba być nie mogą. Ruch progresywny szybki - 0%, ruch progresywny wolny - 5%, ruch w miejscu - 25%, bez ruchu - 70%, do tego zbyt mała ilość plemników - 1,2 mln przy zbyt dużej ilości płynu nasiennego. Przeryczałam pół dnia, mąż też jest zdołowany i mówi, że lepiej sobie niczego nie obiecywać. Zaczynam zastanawiać się, czy jedynym sposobem na zajście w ciążę nie będzie dla nas nasienie dawcy. Czy któraś z Was miała podobn...
  • Zrobiłem sobie badanie nasienia.Czy jest nadzieja na leczenie?Proszę o pomoc.To moje wyniki. Obiętość 2.5 ml Czas upłynnienia 45min Wygląd próbki prawidłowy Lepkość prawidłowa PH 7.5 Liczba plemników 110mln/ml Aglutynacja nieobecna Ogólny %Plemn.Ruchliw 76% % plemn.w ruchu A 7 % % PLEMN.w ruchu B 64% % plemn.w ruchu A+B 71% % plemn w ruchu C 5 % % plemn bez ruchu D 24% KOM.NABŁONKOWE NIEOBECNE KOM.SPERMATOGENEZY POJ.W PR MORFOLOGIA PLE...
  • witam jestem tu nowa, tzn nigdy sie nie odzywałam na forum ale na bieżąco czytałam. Chciałam komus się wygadać i wydaje mi się ze to dobre miejsce. Od 8 miesiecy staram sie o dzidziusia i nic - nawet nie było nadziei gdyz nie dochodziło u mnie do owulacji. Zaczęłam się leczyć i wczoraj stało się cos o czym ciagle mysle. zrobiłam test gdyz powinnam dzien wczesniej dostac miesiaczke. Wyszły dwie kreseczki, ale jedna bardzo słaba, ledwo widoczna. Zadzwoniłam do mojej lekarki ale ta kazała...
  • 5dc tabletki clo.zaczyna sie oczekiwanie na pecherzyki-10dc rosna hurrra,14dc pregnyl,16dc druga inseminacja,wielka nadzieja tym razem moze sie uda,zaczynam brac duphaston..... NADZIEJA. 28dc test!!! jedna kreska-- dlaczego?????/brak juz sil na to wszystko,zaczynać od nowa...od poczatku krok po kroku,inseminacja?in vitro?
  • Witam serdecznie ,i proszę o zrozumienie...Mam prawie 22 lata i jestem mężatką od półtora roku.Jestem uzalezniona od alkoholu.Piję od 16 roku zycia.Od dwóch lat współżyję z moim partnerem bez zabezpieczenia,i nie zaszłam w ciążę.Przez pół roku nie piłam ,chciałam doprowadzić się do porządku,niestety nie udało się,popadłam w depresję,i czasami zdarzy mi się sięgnąć po piwo,chociaż nie piję tak dużo jak kiedyś.Byłam bardzo zniszczona i wychudzona,obecnie ważę 47 kilo.Martwi mnie to bardzo,bo mo...
  • Ciagle wszystko szlo nam zle i czasem myslalam, ze moze to znaki, ze macierzynstwo nie dla mnie. 2 nieudane iui, dwa poronienia, ciagle torbiele, slabe wyniki mojego M... no i dzis kolejny cios. Tym razem chyba taki, ktorego sie nie da obejsc. Moja gin wyslala mnie na usg bo znowu mi sie zrobila torbiel i nie znikala. No i specjalistka od usg poogladala mnie, zrobila nawet trojwymiarowe usg macicy i powiedziala, ze dobra wiadomosc jest taka, ze to nie jakas zlosliwa torbiel, ale...
  • jestem pierwszy miesiac na duphastonie i bardzo udaje, ze nie mam nadziei, ze sie okaze, ze po prostu brakowalo mi progesteronu. udaje, ze nie odliczam dni do m. i ze nie mam nadziei, ze zajde. jednoczesnie czuje, ze jesli jeszcze ktos powie mi o roli psychiki w zachodzeniu w ciaze, to dobrowolnie kupie sobie kaftan bezpieczenstwa. konia z rzedem temu, kto nauczy mnie jak byc wyluzowana kochajac sie w okreslone dni i bron boze nie kochajac sie w inne (moja pani doktor: prosze nie ...
  • Jestem w 27 dniu cyklu. Pojutrze mam dostać okres, to znaczy jeśli go dostanę ... Wczoraj miałam nagły przypływ nadziei. Do czasu, kiedy dziś - przypomniałam sobie, że w poprzednim cyklu, kiedy brałam tylko Duphaston (bez CLO), dostałam okres w 29 dniu. Pomyślałam sobie - w takim razie to nic nie znaczy, że w 27 dniu jeszcze nie plamię.... wiecie, byłam przyzwyczajona do dostawania okresu w 27 dniu... kiedy nie brałam żadnych hormonów. I znowu mi smutno.... Jeszcze nie ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się