-
Słuchajcie , mam kolejny problem.
Mojej kruszynce 2 razy dziennie przemywam oczy wodą przegotowaną i solą fizjologiczną. Jednak nawet po umyciu czuję nieprzyjemny zapach ropy. Czy u Waszych pociech też jest tak samo? Czym skutecznie można to umć , aby pozbyć sie tego zapaszku?
-
Kiedyś usłyszałam od jednej Pani z osiedla że shitzakom nie powinno się obcinać tych włosków nad oczami bo mogą oślepnąć. Czy to jest prawda?
-
Mój shih tzu (5 m-cy) nie ma przycinanych własów, ani zakokardkowanych, w związku z tym opadaja na oczy , są długie nie wbijaja się w oko. weterynarz powiedział, że pieskowi to nie przeszkadza i dobrze widzi, ale spotkałem się z opinią, że albo przystrzyc, albo kokardka (osłonić oczy) - proszę o Wasze opinie. Pozdrawiam Marek
-
Chciałam sie zapytać czy ktoś z was słyszał moze o takim preparacie ???? www.zooplus.pl/shop/psy/maszynki_pielegnacja_psa/pielegnacja_oczu_uszu/pielegnacja_oczy/31740
Przeczytałam dość dobre opinie na jego temat, ale może ktoś z was go używał ?
Powiem Wam, że juz próbowałam wielu preparatów (Khara, Hery) oprócz tego Layla miała końcem października przetykanie kanałów łzowych, ale okazało się , że są drożne, więc szukam innego sposobu na usunięcie zacieków... Jak ktoś ma jakieś sprawdzone ...
-
a dokladniel wyupiaste?jak zaba?i podobne do pekinczyka?
moja psina wlasnie takie ma i zastanawiam sie czy napewno z nia wszystko ok?
do tego strasznie chrapi ,macie jakas porade na to?
z gory dziekujemy :)--
moja córeczka 30.09.2009 :*
-
Szukałam i nie znalazłam na forum nic na ten temat....a jeżeli gdzieś już o tym było to przepraszam za nieuwagę:P
Zastanawiam się czy to problem każdego szczeniaka-moja Kluska ma włoski przy nosku ,które wchodzą jej w oczy, próbuję je jakoś układać ,żeby się tam nie pchały ,ale niestety nieskutecznie.Czekam cierpliwie aż włosy urosną jej na tyle bym mogła upinać je lub wiązać.Proszę o jakieś porady co mam robić z brzydkimi zaciekami i czy wy również macie takie problemy?
-
Cześć Dziewczynki :) Na wczorajszym spacerze spotkałam przedziwne stworzenie. Na pierwszy rzut oka czarno- biały młody shih. Pędzę więc obejrzeć z bliska (lekko nawiedzona jestem odkąd posiadam Figla... hmmm może nawet nie lekko ;P). Patrze i oczom nie wierzę - sunia ma niebieskie oczy!!! Właścicielka z duma donosi,że to rodowodowy shih tzu, 7 miesięczna Dziewczynka. I tu zapaliło mi się czerwone światełko - czy shih mogą mieć niebieskie oczy? Jakoś mi się kojarzy,że powinny być ciemne. Mam n...
-
Wczoraj zauważyłam rano powiekszony odrobinke ten mały gryczoł na górnej powiece i troche jakby ropnej widzieliny. Na wieczór to miejsce było granatowe i bardzo powiekszone a dzis od rana oba oczy są takie. Jutro z rana mykam do weta ale może poradzicie mi na chwile obecną jakies kropelki do kupienia w aptece.
-
tak sie zastanawiam czy przyciąć mu wloski(te nad noskiem kierujace sie jakby w strone ślepków ,nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam:) ,no bo nie sa to pod oczami bo te ida w dol tylko te jakby z boku hahahah zagmatwałam ale licze ,że wiadomo o co chodzi),bo raz mu przyciełam i teraz widze ,że z jednej strony musiały być dłuższe bo nie tyle wchodza mu do oczka co sa na jego wysokosci,no nie wiem sama,a Wy co robicie?
nie nie nie chce spinac zreszta jeszcze ma za małe nie trzyma sie:)
-
Cześć Aniu, mam prośbę mogłabyś mi dać namiar na okulistę naszych pieszczochów? Luckiemu coś się dzieje z oczkami chciałabym sprawdzić czy mu nie wrastają przypadkiem te rzęsy w oczka albo cokolwiek innego. Bardzo mocno mu zaczęły łzawić (zdarzało się łzawienie u niego, ale nigdy aż tak intensywne), dlatego chciałabym to zweryfikować u konkretnego specjalisty. Swoją drogą jak wyglada taka wizyta? Pozdrawiamy
-
Gustawek uszkodził sobie oczko, nie wiem kiedy, nie wiem gdzie, nie wiem o co...
zauważyłam że ma czerwone białko w prawym oczku, pomyślałam w pierwszej wersji że to z przemęczenia bo bawił się dwa dni na działce z dużym psem (nawet chciałam zapytać się tutaj, na forum, czy to możliwe że białka są zaczerwienione z przemęczenia)
kupiłam krople ze świetlika, wieczorem chcę zakraplać, patrzę i własnym oczom nie wierzę, normalnie dziura w oku :( idealnie na środku tęczówki (czy jak to się tam n...
-
mój Gustaw nauczył się wychodzenia ok 4 rano albo 4 w nocy - zależy jak dla kogo ;)
tak właściwie to ja go tego nauczyłam... byłam taka dumna że jako malutki szczeniaczek budził mnie w nocy i faktycznie za każdym razem co z nim wyszłam to coś zrobił, jak nie wyszłam to szedł na korytarz i tam zrobił :( nie karałam go za to, bo wydawało mi się że to moja wina, skoro pies chce wyjść a ja nie wychodzę (czasem pracowałam do 1 w nocy i poprostu nie miałam siły wstać o 4) no to musiał nasikać...
...
-
wczoraj mąż chciał mi zrobić niespodziankę (bo byłam chora i źle się czułam) i wieczorem wykąpał naszego psiutka (jestem wściekła, ale dobra jest, niech mu będzie) no i dzisiaj małemu ropieje oczko :(
nie wiem czy to przez kąpiel, czy mu może szamponu do oka nalał, nie mam pojęcia, jedno oczko, ropka jest taka żółta, chciałam zapytać czy jak waszym pieskom ropieją oczka to od razu lecicie do weta po kropelki czy próbujecie najpierw same domowym sposobem?
-
Byłam ostatnio sklepie mięsnym i zobaczyłam coś niesamowitego. Wszedł gość z dwoma shih tzu. Oba małe, podobne do siebie biało -brązowo-beżowe. Była to sunia 3 letnia i szczeniak piesek 4-m-czny. Myślałam że to rodzeństwo, bo były prawie identyczne. Pieski przybiegły i zaczęły skakać i się witać ze mną, jak to shih tzu. Chwila rozmowy z właścicielem o walorach rasy itd i nagle gość się pyta -a zauważyła pani oczy małego?...Patrze i oczom nie wierzę, ma cudne błękitne jak niebo oczy!!! Niesa...
-
Witam ;) jestem posiadaczką suńki shih-tzu od kilku dni :) mam pewien problem związany z łazwieniem jej oczek. Mianowicie zrobiły jej się okropne zacieki (?) pod oczkami, włoski się skleiły i zastanawiam się, czy zwykle przetarcie ich przegotowaną wodą, bądź innym specyfikiem (może jakis polecicie) pomoże to usunąć. Czy może konieczne będzie obcięcie tych włosków?
Pozdrawiam :)
-
Mam takie pytanie od trzech dni posiadam pięknego pieska shih tzu ma on 7 tyg.
i jest biały ma tylko dwie male plami ...ale bardzo mało widoczne chciałam się
poradzić kiedy będe mogła go wykapac ? :) Jest cały biały więc szyybko się
brudzi ...Pozdraawiam:P
-
Z okazji swiat chciałabym tylko napisac.Nie kupujcie psa pod chionke
dzieciakom.Jesli juz dobrze to przemyslcie
-
Witam nasz Nico ma 8 tygodni i waży 2.100 gram , jest bardzo kochany ale jest też rozrabiaką gryzie wszystko , z sikaniem to też różnie ,mamy go od 02 stycznia i niestety nie przespałam jeszcze całej nocy ok 3 rano robi nam pobudkę szczeka i strasznie piszczy pobawię się z nim ok 1 godziny i idzie spać.Do niedzieli będę na pieskowym macierzyńskim ale co będzie od poniedziałku jak pójdę do pracy to niewiem .W dzień maluszek jest ok ale nocki to tragedia niewiem co mam zrobić.Pozdrawiam ...
-
ile powinien ważyć półroczny chłopak?
bo mój miś wygląda trochę jak miniaturka bernardyna... :-)
-
czytalam w ktoryms watku o praparacie czy tabletkach na "wyrownanie" flory
bakteryjnej jelit i nie moge znaleźć tej nazwy.czy ktos pamieta ja?gdzie mozna
to kupic?w aptece czy u weta?