Dodaj do ulubionych

Zdjęcia Nico

06.01.11, 18:37
Witam nasz Nico ma 8 tygodni i waży 2.100 gram , jest bardzo kochany ale jest też rozrabiaką gryzie wszystko , z sikaniem to też różnie ,mamy go od 02 stycznia i niestety nie przespałam jeszcze całej nocy ok 3 rano robi nam pobudkę szczeka i strasznie piszczy pobawię się z nim ok 1 godziny i idzie spać.Do niedzieli będę na pieskowym macierzyńskim ale co będzie od poniedziałku jak pójdę do pracy to niewiem .W dzień maluszek jest ok ale nocki to tragedia niewiem co mam zrobić.Pozdrawiam

fotoforum.gazeta.pl/photo/3/kj/oe/h0bs/1Ms3ynuUmCvLrL32PB.jpg
fotoforum.gazeta.pl/photo/3/kj/oe/h0bs/zjabrojT9Cly1VZpYB.jpg
Obserwuj wątek
    • asiaadw Re: Zdjęcia Nico 06.01.11, 20:33
      Witam imiennika mojego Nika...Śliczny czarnuszek:-) Rada na problem nocnego Nica jest chyba jedna, jeżeli psu nie chodzi o spanie z Wami (a Wam to nie przeszkadza:-) ) to tylko nie wstawać do niego i przetrzymać go przez kilka dni... To tak jak z dzieckiem -jeżeli widzi efekt swoich wariacji to będzie zawsze je stosować dla osiagnięcia celu...Będzie teraz trudniej, bo trzeba być stanowczym od pierwszej nocy pieska w domu i się nie złamać, ale pewnie się uda, macie jeszcze te kilka dni przed pracą. Jeżlei będziesz wstawać to tylko utrwalasz mu nawyk zabawy o 3 nad ranem, będzie tego potrzebował i wymagał póki mu się nie zmieni, bo np. wyrośnie i będzie chciał spać...Nasz pies pierwszej nocy drapał z 20min w drzwi i cicho skamlał, potem dał spokój, bo nikt na niego nie reagował. Drugiej nocy był już cicho. Teraz śpi pod naszym łóżkiem z pół nocy, nie budzi nas, ani nawet nie próbuje się przemieszczać po pokoju. Jest jeszcze kwestia zmęczenia pieska przed nocą -wieczorami nie dawaliśmy mu spać tylko były zabawy, potem też spacer nocny, późnije zapadał w kamienny sen. Powodzenia
      • shih-an Re: Zdjęcia Nico 06.01.11, 23:10
        Mam zdecydowanie takie same rady jak asiaadw :)
        Najważniejsze zmęczyć tuż przed snem, a w nocy nie reagować!
        Pozdrawiam :)
        • an3czka2 Re: Zdjęcia Nico 07.01.11, 10:03
          Zgadzam się z moimi poprzedniczkami, zero zabaw w nocy, zero reakcji na piszczenie. To mali szantażyści. 2 -3 dni i po sprawie. Wiem serce się kroi, ale trzeba to znieść. Nico cudowny, po prostu słodziak:), ale mu nie ulegaj. Ja z poprzednim walczyłam tydzień, ale dzieci po prostu go brały do łóżek, i chciał koniecznie do łóżka. Oduczyłam i spokój. Z małą mi się nie udało do konca, ale tylko śpi z nami, lecz nigdy nie piszczała i nie bawiłam się w nocy. Na to nie pozwalałam, jak tylko zaczynała, usuwałam ją z łóżka. Pozdrawiam.
          • arbuziki Re: Zdjęcia Nico 07.01.11, 11:39
            A ja przyjęłam inną taktykę :)
            Na początku też próbowaliśmy ignorować to piszczenie, ale po chwili miałam łzy w oczach, jak to trwało tak długo :( Skoro i tak nas budziła "płaczem", to bez słowa któreś z nas wstawało i odnosiło ją na jej miejsce. Chwilkę staliśmy przy niej głaszcząc ją, uspokajała się i spała dalej. Trwało to ok. 3 dni. Potem budziła się już tylko po to, żeby się bawić i wtedy zaczęliśmy ją ignorować... A jak już nauczyła się reagować na komendę "do siebie" to bez wchodzenia z łózka odsyłaliśmy ją na jej legowisko. Pierwszą całą noc przespała dopiero po miesiącu bycia u nas.
            Spania z nami próbowaliśmy. Ale mamy bardzo wysokie łóżko, jak była malutka to nie potrafiła z niego zeskoczyć, żeby zrobić siusiu więc wysikała mi się na poduszkę :/ Od tego czasu zrezygnowaliśmy z tego pomysłu. Teraz jest niechętna do spania z nami, nad ranem tylko układa się w nogach :)
            A Twój piesek jest śliczny, gratuluję :)
    • agatek28 Re: Zdjęcia Nico 07.01.11, 11:44
      Uroczyyyyy...no co człowiek poradzi , że serce sie raduje jak takiego awanturnika małego widzi. Maluszki sa ale za to bystrzaki !! Już one wiedzą jak swoich właścicieli urobić. Pozdrówka:)
      • qqqq33 Re: Zdjęcia Nico 23.01.11, 18:21
        Pieseczek uroczy. Rady poprzedniczek są ok, uważam że najlepiej nie reagować i zrezygnuje z kombinacjami. Trzeba być konsekwentnym, to podstawa. Z naszym w nocy był spokój, choć dość wcześnie się budzi - zresztą jak cała nasza rodzinka. Pozdrawiam, Inka

fotoforum.gazeta.pl/photo/2/cb/cb/c0qq/dItlaV8bwF99nyTOKB.jpg
        fotoforum.gazeta.pl/photo/2/cb/cb/c0qq/NQ4r2l7ok7tpdpNpBB.jpg
        fotoforum.gazeta.pl/photo/2/cb/cb/c0qq/y4dch4tBpwdVGam5lB.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka