10.10.10, 12:08
Witam ;) jestem posiadaczką suńki shih-tzu od kilku dni :) mam pewien problem związany z łazwieniem jej oczek. Mianowicie zrobiły jej się okropne zacieki (?) pod oczkami, włoski się skleiły i zastanawiam się, czy zwykle przetarcie ich przegotowaną wodą, bądź innym specyfikiem (może jakis polecicie) pomoże to usunąć. Czy może konieczne będzie obcięcie tych włosków?
Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • an3czka2 Re: oczka 10.10.10, 13:03
      Moniko sama woda nie wystarczy. Są specjalne żele i płyny do usuwania zacieków. Ja używam żel firmy ,,Hery", jest dobry na prawdę. Trzeba to robić systematycznie jeżeli wycieki są duże. Wycinam też jej włoski wokół oczu, bo mniej drażnią oczka. Pozdrawiam.
    • agatek28 Re: oczka 11.10.10, 14:01
      Wiesz...ja mojemu psiaczkowi musiałam niestety skrócić włoski przy oczkach bo też miał pozlepiane. Po tym zabiegu nie ma żadnego problemu ze sklejonymi włoskami i przemywam je tylko wodą przegotowaną ale bardzo tego pilnuję by codziennie przynajmniej 2 razy miał przemyte i jest ok;) Jeśli są posklejane to sama woda nie pomoże...jak wcześniej koleżanka napisała raczej trzeba użyć preparatu;) Pozdrawiam i mam nadzieję, że uda się rozwiązać problem;)
      • moniika6 Re: oczka 15.10.10, 14:44
        udało się ale był problem bo mala strasznie się wierciła :D dziękuję za rade, bo ja bym pewnie próbowała rozkleić to wodą :)
        • an3czka2 Re: oczka 25.10.10, 10:14
          Ostatnio też zobaczyłam fajne grzebyczki właśnie do usuwania tych ,,brudzików" z oka. Muszę taki sobie zakupić koniecznie.
      • pimpus76 Re: oczka 24.10.10, 23:15
        moj mial ten sam problem.codziennie przemywalam mu oczka ale to co sie pozlepialo nie bylo latwe do usuniecia.jak skonczyl 4 miesiace bylismy u fryzjera,i ma obciete wloski wokol oczek.i teraz jest super bo wystarczy tylko przetrzec.no ale zanim dalam je obciac,robilam to tak:jak byl spiacy to namaczalam mu oczka,a potem jak spal delikatnie wyciagalam mu te kuzki(ale naprawde bardzo delikatnie.bo jak zaboli to nie pozwoli sobie wiecej dlubac przy oczkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka